دکتر میرزاده: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل وارونه جلوه دادن حقیقت قانونی بودن اعتبار برخی رشته ها متحمل زیان شد

دکتر میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در سال 95 به دلیل وارونه جلوه دادن حقیقت قانونی بودن اعتبار برخی رشته ها متحمل زیان شد, گفت: از معاون حقوقی رئیس جمهور می خواهیم در روند تصویب قانونی رشته محل های مورد اختلاف دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم , بررسی و اعلام نظر کند.

به گزارش ایسکانیوز، دکتر حمید میرزاده در «همایش ملی مدیران حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دستگاه های مرتبط» ضمن تسلیت به مناسبت ایام محرم اظهار داشت: مردم ایران همیشه عدالت خواه بوده اند. دفاع از مظلومیت و حق خواهی ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد. به همین سبب همواره حرمت مهمان کربلا را گرامی داشته اند.

میرزاده با اشاره به اهمیت و لزوم حفظ حقوق دانشگاه آزاد اسلامی ، گفت: این دانشگاه با پول مردم بنا شده و به همین دلیل با انتخاب مشاوران و حقوقدانان و تشکیل شورای حقوقی، صیانت از حقوق دانشگاه و دانشجویان را در اولویت قرار داده است.

وی افزود: یکی از اقدامات زیربنایی که طی 3 سال گذشته در حوزه حقوقی دانشگاه صورت گرفت، کاهش تعداد بخشنامه ها و آیین نامه های دانشگاه از 30هزار به 3هزار صفحه بود چرا که پراکندگی این آیین نامه ها باعث سردرگمی بسیاری از واحدهای دانشگاهی شده بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در سالهای گذشته 1400 میلیارد تومان پرونده له یا علیه دانشگاه در محاکم قضایی تشکیل شده است، اظهار داشت: علاوه بر شورای راهبردی حقوقی، با تشکیل شورای داوری در این دانشگاه، بسیاری از پرونده ها در ابتدا در این شورا مورد بازرسی یا حسابرسی قرار می گیرند و در مرحله بعد اتهام به افراد تفهیم می شود و پس از آن این پرونده ها مجدداً به شورای داوری فرستاده می شود که اگر حقی از دانشگاه ضایع شده، از این طریق اعاده شود.

دکتر میرزاده گفت: طبق آمار، از 100 پرونده ارجاع شده به داوری ،پس از بررسی های صورت گرفته حدود 30درصد از روسای واحدها که به حقوق دانشگاه تجاوز کرده بودند برکنار شدند و خوشبختانه مثلث حراست، دفتر حقوقی و مرکز حسابرسی مجموعه ای قوی و هماهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی هستند که از حقوق دانشگاه دفاع می کنند.

وی گفت: مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی در بین صف و ستاد مشارکتی است و هیچ کاری بدون مشورت با افراد ذیصلاح و حقوق دان انجام نمی شود. در حال حاضر این دانشگاه دارای 21 شورای راهبردی تخصصی است که تمامی تصمیمات دانشگاه در این شوراها اخذ می شود. شورای مرآت یکی از اولین شوراهایی بود که در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد و تمامی بخشنامه های تنظیم شده در دانشگاه توسط 20 نفر از اعضای این شورا که از مدیران و مجریان امور دانشگاه در سراسر کشور هستند مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: هدف از تشکیل این شورا، کاهش تعداد بخشنامه های صادرشده و نزدیک کردن نظرات اعضای صف و ستاد در دانشگاه آزاد اسلامی بود. همچنین به حداقل رسیدن خطا در بخشنامه های صادره و ایجاد توافق فکری و اجرایی میان اعضای صف و ستاد، دیگر هدف تشکیل شورای مرآت به شمار می رود.

دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به امکان وجود اختلاف نظر حقوقی بین دستگاه های اجرایی ، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای 30هزار رشته محل مصوب است که 23هزار رشته محل آن طی 35 سال گذشته توسط شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسیده و 7هزار رشته محل دیگر در کمیته سه نفره مصوب مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است .

طبق اعلام دفتر حقوقی مجلس،قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی لازم الاجراست

وی خطاب به حجت الاسلام انصاری معاون حقوقی ریاست جمهوری در مورد قانون مذکور گفت: طبق اعلام دفتر حقوقی مجلس ، قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها به قوت خود باقی بوده، بلکه لازم الاجراست. به همین خاطر می توان گفت همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی دارای مجوز قانونی هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه متاسفانه نحوه اجرای این قانون محل اختلاف نظر دانشگاه با وزارت علوم است، تصریح کرد: همین اختلاف در عمل باعث شد دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر وارونه جلوه دادن حقیقت قانونی بودن اعتبار رشته هایش در سال 95 نسبت به سال 94، متحمل زیان شود.

وی خطاب به حجت الاسلام انصاری خواستار مداخله دولت تدبیر و امید برای حل این موضوع با توجه به قانون مصوب و جلوگیری از خسارت به دانشگاهی شد که متعلق به مردم است و بار عظیمی را از دوش دولت برداشته است.

وی به خدمات دانشگاه آزاد اسلامی به کشور اشاره کرد و گفت: این دانشگاه با در اختیار داشتن 68هزار عضو هیات علمی تمام وقت، نیمه وقت و پاره وقت، 11هزار کارگاه و آزمایشگاه در طرح ساها، 20 میلیون مترمربع فضای مسقف، 40درصد بار آموزش عالی کشور را عهده دار است. همچنین در حوزه پزشکی نیز دارای 2هزار تخت فعال است که ایجاد هر تخت بیمارستانی برای دولت حدود یک میلیارد تومان هزینه در بر دارد.

برخی افراد با تکیه بر بخشنامه های ویژه و سفارشی، در پی تضعیف دانشگاه آزاد اسلامی هستند

وی ادامه داد: برخی از رانت خواران و ویژه خواران با انگیزه سودجویی و تمسک و تکیه بر بخشنامه های ویژه و سفارشی، در پی تضعیف دانشگاه آزاد اسلامی و تقویت مراکز آموزشی بدلی انتفاعی وابسته به خود هستند، متاسفانه این افراد بیهوده تلاش می کنند که مدارک دانشگاه آزاد اسلامی را نامعتبر جلوه دهند و در همین حال اعلام رسمی می کنند که همه دانشگاه های غیردولتی دارای اعتبار هستند،در حالی که هیچ گزارش رسمی در مورد چنین موسساتی که دارای چه تعداد هیات علمی و چه میزان امکانات زیربنایی در آموزش عالی هستند به شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراجع ذیصلاح داده نشده است.

میزان رشد دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی طی 10سال گذشته به 3.9 درصد کاهش یافته است

وی ادامه داد: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: طبق سند آمایش وزارت علوم، بسیاری از دانشگاه های غیردولتی درخصوص جذب دانشجو طی یک دهه گذشته حدود 10 تا 28 درصد رشد داشته اند. این در حالی است که با جلوگیری از رشد دانشگاه آزاد اسلامی ،میزان رشد دانشجو در این دانشگاه طی این مدت، به 3.9 درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه منابع دولت برای توسعه طرح های عمرانی دانشگاه های دولتی محدود است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل در اختیار داشتن منابع مالی کافی و ابلاغ به موقع اسناد بودجه ای از 15 فروردین هرسال فعالیت های عمرانی خود را از سر می گیرد. خوشبختاانه از 2.5 میلیون مترمربع پروژه های عمرانی این دانشگاه، طی 3 سال اخیر حدود یک میلیون و 800 هزار مترمربع آن به اتمام رسیده و 700 هزار متر باقیمانده نیز تا سال 96 به پایان می رسد. تمامی شرایط و پتانسیل های این دانشگاه باعث می شود خود را محق بدانیم که حتی اگر از دانشگاه حمایت نمی شود لااقل در مقابل آن سنگ اندازی ناجوانمردانه و سودجویانه نشود.

افرادی که در مراکز علمی بدلی ذینفع هستند حق نظارت هم ندارند

میرزاده در ادامه اظهار داشت: افرادی که با رانت خواری ویژه در گذشته، مجوز تاسیس مراکز آموزش عالی بدلی بی کیفیت گرفته اند، به هیچ عنوان حق دخالت در امور دانشگاه آزاد اسلامی و قضاوت در خصوص کیفیت آن را ندارند،همچنین افرادی که در مراکز علمی بدلی ذینفع هستند حق نظارت هم ندارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اخبار نادرست منتشرشده در برخی رسانه ها در خصوص آمار پذیرفته شدگان دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی ، اظهار داشت: از 114 هزار نفر کل داوطلبان در آزمون دکتری این دانشگاه، تنها 9درصد موفق به راهیابی به دانشگاه آزاد اسلامی شده اند وبقیه مردود شده اند در حال حاضر به ازای هر هیات علمی2.6 نفر دانشجوی دکتری داریم که همه در حد استاندارد کشور است.

تقویت دفاتر حقوقی در استان ها و تنظیم سوگندنامه ای برای مدیران دفاتر حقوقی

دکتر میرزاده در ادامه خواستار تقویت دفاتر حقوقی در استان ها شد و پیشنهاد داد سوگندنامه ای برای مدیران دفاتر حقوقی دانشگاه تنظیم شود تا از حق دانشگاه آنطور که بایسته و شایسته است، دفاع شود.

وی همچنین خواستار همکاری حوزه فناوری (IT) دانشگاه آزاد اسلامی با دفاتر حقوقی دانشگاه در سراسر کشور شد تا سازمان مرکزی از پرونده های حقوقی دانشگاه پیش از صدور رای مطلع شده و در جریان قرار گیرد.

میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای هزار شرکت و واحد فناور و 100 مرکز رشد است، گفت: مسلماً این مراکز و واحدها دارای مسائل حقوقی خاص خود هستند که باید به صورت جامع و یکپارچه با دستورالعمل مشخص به مسائل حقوقی آنها پرداخته شود .

101

کد خبر: 687844

وب گردی

وب گردی