RightLogo
Logo
Skip Navigation Links
صفحه اول
عناوین کل اخبارExpand عناوین کل اخبار
سیاسیExpand سیاسی
اجتماعیExpand اجتماعی
اقتصادیExpand اقتصادی
فرهنگی هنریExpand فرهنگی هنری
علمی پژوهشیExpand علمی پژوهشی
بین المللExpand بین الملل
ورزشیExpand ورزشی
حوادث
دین و اندیشه
دانشگاهExpand دانشگاه
عکسExpand عکس
نمایش فیلم
شهرستانها
Skip Navigation Links
پیوندهاExpand  پیوندها
آرشیو
جستجوی پیشرفته
تماس با ما
ارسال خبر
درباره ایسکانیوز

اين صفحه را برای دوستان خود بفرستيد نسخه چاپی
تهران: 09:59 03/09/1386  کدخبر: 154969-02-860903
سرویس: فرهنگی هنری نوع مطلب: مصاحبه

محمد رضا شجریان در گفت و گوی اختصاصی با ایسکانیوز :
تنها راه تعالی فرهنگ نزدیکی بیشتر هنرمندان است
تهران- خبرگزاری ایسکانیوز: محمد رضا شجریان درخصوص برگزاری دومین نشست سالانه اهل ادب، اندیشه و هنر به خبرنگار ایسکانیوز گفت: تنها راهی که می تواند به تعالی فرهنگ مردم کمک و هنرمندان را با یکدیگر بیشتر آشنا کند برگزاری این چنین جلساتی است.
همراه با گزارش تصویری
استاد محمدرضا شجریان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" گفت: این نشست ها بسیار موثر است و در واقع چاره ای جز این کار نیست، یعنی بهترین راه برای تاثیرگذاری هنرهای مختلف بر افراد همین جلسات است . هنرجویان و دانشجویانی که روی هنرهای خاص کار می کنند در چنین نشست هایی با اساتید آشنا می شوند و از تجربه این افراد استفاده مفید می برند. وی ادامه داد: اهالی فرهنگ ، هنر و ادب سالیان دراز از یکدیگر دور بودند . در طول یک سال اخیر که این جلسات تشکیل شده این اهالی نوانسته اند کنار یکدیگر قرار بگیرند و با هم آشنا شوند ماحصل این جلسات این می شود که حتی اگر یک کلمه هم از یکدیگر یاد بگیریم به درد جامعه خواهد خورد.یکی از اهداف فرهنگستان هنر این است که بتوانیم این موضوع را گسترش دهیم و بین اهل اندیشه، هنر و ادب و مردمی که علاقه مند به این هنرها هستند رابطه متقابل ایجاد کنیم.


استاد شجریان در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسکانیوز که این نزدیکی هنرمندان در یک سال اخیر چقدر مصداق عینی پیدا کرده است گفت: این حرکت تازه شروع شده و انشاء الله در آینده نتایج بهتری خواهد داد. هر هنرمندی اگر صرفا به حرفه هنری خود بپردازد، از دیگران دور می افتد و بهتر این است که هنرمند در حین اینکه هنرش را دنبال می کند با هنرها و دانش های دیگر و به ویِژه با آداب و رسوم و فرهنگ جغرافیای خودش آشنا شود و بداند کاری که انجام می دهد برای چه کسی ارایه می دهد در چه جامعه ای می خواهد ارایه دهد و برای چه ارایه می دهد. وی ادامه داد: اینها مسایلی است که هر هنرمندی باید در هر زمینه ای از آن مطلع باشد به عنوان مثال اگر یک فیلمسازی جامعه اش را نشناسد فیلمش آنطور که باید به درد جامعه نمی خورد و یا یک آهنگساز اگر جامعه اش را نشناسد موفق نخواهد بود و این رمز ماندگاری هر هنرمندی در هر زمینه ای است و اینها مسایلی است که ما در فرهنگستان هنر در خصوص آنها بحث می کنیم. حضور استاد شجریان در یک محفل نشان دهنده صلاحیت و یا عدم صلاحیت آن محفل به حساب می آید. استاد شجریان در پاسخ به این سوال که آیا نگاه مثبتی در مجموعه فرهنگستان هنر دید که حاضر به همکاری شد؟ گفت: بله، صد در صد این طور بوده است شاید بگویم که فرهنگستان هنر تنها ارگان، موسسه و یا فضایی است که مدیریت بسیار دلسوز و روشنفکری دارد که می خواهد یک کار مفید انجام دهد. محیط فرهنگستان به گونه ای ست که همه با عشق و علاقه به آنجا می آیند تا بتوانند یک ارتباط خوب داشته باشند ، هم یادبگیرند ، هم یاد بدهند و این برخواسته از تفکر مثبت مسوولان و صداقت آنهاست. استاد شجریان در خصوص ارتباط موسیقی با سایر هنر ها گفت: هنر موسیقی با خط و به ویژه خط نستعلیق ارتباط نزدیکی دارد، در خط نستعلیق همه چیز دوار و در حرکت است و در موسیقی و مشخصا آواز نیز شما میتوانید به وضوح این حرکت دایره مانند را در تحریرها ببینید.

 

وی افزود: درخط نستعلیق کشش داریم و در آواز نیز دقیقا این کشش وجود دارد. اگر در خط نستعلیق کشش حروف بیش از حد باشد هارمونی و تناسب آن از بین می رود و در آواز نیز دقیقا همین قضیه مصداق پیدا می کند. استاد شجریان در خاتمه با اشاره انتخاب شعر مناسب برای آواز گفت: برخی پس از اینکه من " پر کن پیاله را " را خواندم بر من خرده گرفتند که چرا از شعر نو استفاده کردم پس از سال ها فکر در یافتم که می باست شعر نو را بدون تحریر مانند "دکلمه "اجرا کرد و بعد "زمستان " را خواندم که فکر می کنم مناسب بود./01/120
خبرنگار:348