RightLogo
Logo
Skip Navigation Links
صفحه اول
عناوین کل اخبارExpand عناوین کل اخبار
جنگ نرم
سیاسیExpand سیاسی
اجتماعیExpand اجتماعی
اقتصادیExpand اقتصادی
فرهنگی هنریExpand فرهنگی هنری
علمی پژوهشیExpand علمی پژوهشی
بین المللExpand بین الملل
ورزشیExpand ورزشی
حوادث
دین و اندیشه
دانشگاهExpand دانشگاه
عکسExpand عکس
شهرستانها
Skip Navigation Links
پیوندهاExpand  پیوندها
آرشیو
جستجوی پیشرفته
تماس با ما
ارسال خبر
درباره ایسکانیوز

اين صفحه را برای دوستان خود بفرستيد نسخه چاپی
تهران: 17:48 09/05/1389  کدخبر: 379802-06-890509
سرویس: اقتصادی نوع مطلب: خبر

با حضور وزیر صنایع و معادن:
نخستین کارخانه تولید کاتالیست بنزین در خاورمیانه، فردا به بهره‌برداری می‌رسد
ایسکانیوز: نخستین کارخانه کاتالیست خاورمیانه با هدف تولید کاتالیست‌های راهبردی صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی و با کارآیی تولید محصولات پتروشیمیایی، بنزین و گازوئیل روز یک شنبه با حضور وزیر صنایع ومعادن در شهرک صنعتی عباس آباد تهران به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنایع و معادن، این کارخانه به منظور تولید صنعتی سه کاتالیست ریفورمینگ با بخار اولیه، کاتالیست GTL و کاتالیستهای احیای مستقیم آهن (DRI) مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
براساس این گزارش،‌ با تولید انبوه کاتالیست پلت‌فرمینگ، کشور از ورود سالانه 275 تن کاتالیست ویژه تولید سوخت بنزین بی‌نیاز خواهد شد.
این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر سالانه 260 تن کاتالیست ریفورمینگ با بخار اولیه برای تولید هیدروژن، متانول، اوره، آمونیاک، کودهای شیمیایی و رزین ها در کشور به مصرف می رسد که پیش بینی می شود با بهره برداری از واحد تولید این کاتالیست با ظرفیت سالانه 100 تن حدود،40 درصد نیاز کشور تامین خواهد شد.
این گزارش حاکیست؛ همچنین مقرر شده است واحد تولید سالانه 100 تن کاتالیست احیای مستقیم آهن و 50 تن کاتالیست GTL نیز توسط تولیدکنندگان داخلی به بهره برداری برسد.
بر اساس برنامه زمان بندیT قرار است، سه کاتالیست جدید دیگر شامل کاتالیست ریفورمینگ با بخار ثانویه، کاتالیست پلتفرمینگ در تولید بنزین و آروماتیک و کاتالیست HTSC در تولید متانول و آمونیاک به تولید انبوه در داخل کشور برسد.
بنابراین گزارش، تا کنون 5 کشور جمهوری اسلامی ایران، انگلستان، ژاپن، دانمارک و ایالات متحده آمریکا موفق به ساخت و توسعه کارخانه های کاتالیستی در در بین کشورهای جهان شده اند.
هم اکنون بیش از 100 نوع کاتالیست در صنایع پتروشیمی و پالایشگاههای کشور به مصرف می‌رسد که اخیرا این اقلام مشمول تحریم شده اما اغلب این کاتالیستها در کشور تولید شده یا در مرحله تولید نیمه ‌صنعتی و آزمایشگاهی قرار گرفته است.
این کاتالیست‌ها در تولید فولاد، بنزین، گازوییل، پارافین، هیدروژن، متانول، اوره، آمونیاک، کودهای شیمیایی، اسید نیتریک و رزین‌ها از کاربردهای فراوانی دارند./05
خبرنگار:403