ترکیب اولین کامپیوترهای کوانتومی با ابر کامپیوترهای کلاسیک

توسعۀ فناوری‌های کوانتومی توسط برنامۀ افق اروپا پشتیبانی می‌شود و قرار است با انجام چنین برنامه‌هایی ظرفیت دیجیتال اروپا افزایش یابد و اولین کامپیوترهای کوانتومی اروپا ساخته و ترکیب آن با ابرکامپیوترهای کلاسیک انجام شود.

به گزارش گروه علم فناوری ایسکانیوز، اتحادیه اروپا ۲۰ پروژه را برای دریافت بودجۀ برنامۀ پرچم‌داری فناوری‌های کوانتومی معرفی کرد. این طرح ها اولین پروژه‌های این برنامه هستند؛ برنامه‌ای که زیرمجموعه‌ برنامه‌ افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

در این پروژه‌ها مجموعاً ۱۳۲ میلیون یورو حمایت مالی برای کار روی محاسبات کوانتومی، مخابرات کوانتومی، شبیه‌سازی، حسگری و روش‌شناسی دریافت خواهد شد. در مجموع، اتحادیه اروپا برای اجرای برنامه‌ی فناوری‌های کوانتومی یک بیلیون یورو در نظر گرفته که قرار است روی ۱۵۰ پروژه هزینه شود. پنج هزار محقق از سراسر اروپا طی ده سال روی این پروژه‌ها کار خواهند کرد. هر یک از این پروژه‌ها در زمینه‌ی خود پیشرو خواهند بود؛ برای مثال پروژه‌ ASTERIQS به توسعه‌ حسگرهای دقیق از جنس الماس می‌پردازد که می‌توانند فشار، دما و میدان مغناطیسی را اندازه‌گیری کنند. پروژه‌ PhoQuS قصد دارد سیالات کوانتومی فتونیک را موشکافی کرده و از آن به‌عنوان زیربنای پلت‌فورمی برای شبیه‌سازی کوانتومی استفاده کند. MicroQC پروژه‌ای است که روی ساخت کامپیوتر کوانتومی متمرکز است، S۲QUIP به توسعه‌ مدارهای فتونیک کوانتومی می‌پردازد؛ مدارهایی که قرار است در شبکه و مخابرات کوانتومی استفاده شوند.

یکی از جالب‌ترین پروژه‌ها، Quantum Internet Alliance است که قرار بوده روی اینترنت کوانتومی متمرکز شود و امکان ایجاد ارتباط میان دو نود روی کره‌ زمین را فراهم کند. چنین مسیر ارتباطی بسیار امن بوده و امکان هک آن وجود ندارد. این پروژه تا سپتامبر سال ۲۰۲۱ حمایت خواهد شد و انتظار می‌رود که محققان حوزه‌ی محاسبات کوانتومی از این پشتیبانی مالی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ بهره‌مند شوند. این حمایت مالی احتمالاً تحت تأثیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1001952

وب گردی

وب گردی