درمان آرتریت زانو با کمک سلول‌های بنیادی

سلول های بنیادی جمع آوری شده از مغز استخوان خود بیماران به دلیل توانایی بالا در بازسازی غضروف آسیب دیده، امیدواری زیادی را در درمان استئوآرتریت زانو(KOA) ایجاد کرد.

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، استئوآرتریت زانو یک بیماری شایع و ناتوان کننده در افراد مسن است که در آن غضروف فرسایش یافته و منجر به فرسایش استخوان زیرین می شود و در نتیجه فرد درد زیادی را تحمل می کند.

این بیماری در شکل پیشرفته، فرد را نیازمند تعویض مفصل می سازد. در مطالعه ای که در نوع خود اولین محسوب می شود، محققین کانادایی از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان بیماران تحت بی حسی موضعی برای درمان استئوآرتریت زانو استفاده کرده اند. هدف آن تست بی خطر بودن و موثر بودن این سلول ها، کشف دوز بهینه این سلول ها، مکانیسم عملکرد این سلول ها و معیار انتخاب اهدا کننده مناسب برای این سلول ها بوده است.

این مطالعه شامل 12 بیمار 45 تا 65 ساله بوده که از اشکال ملایم تا شدید استئوآرتریت زانو رنج می بردند. آن ها به سه گروه تقسیم شدند و هر گروه دوزهای مختلفی از سلول های بنیادی مزانشیمی را دریافت کردند. در ادامه آن ها برای 12 ماه تحت نظر بودند. در انتهای این بازه زمانی محققین بهبودی قابل توجهی را در سطح دردی که بیماران تحمل می کردند مشاهده کردند. نتایج نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی در همه دوزهای استفاده شده موثر بودند که این تاثیر در گروهی که بیشترین دوز را دریافت کردند بالاتر بود. این سلول ها اثرات ضد التهابی بالقوه ای نیز نشان دادند.

در مجموع نتایج این مطالعه نشان دهنده موثر بودن و بی خطر بودن سلول های بنیادی مزانشیمی در درمان استئوآرتریت زانو بوده است. محققین به دنبال انجام این مطالعه در مقیاسی وسیع تر هستند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1002126

وب گردی

وب گردی