به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از دانشگاه گیلان، ماهی سوف یکی از گونههای ارزشمند در حوزه دریای خزر است که اهمیت فراوانی در چرخه اکولوژیک و صید ایفا میکند. در گذشته میزان صید این ماهی حتی به حدود ۲۰۰۰ تن در سال میرسید که متأسفانه به دلایلی ازجمله صید بیرویه و عدم مدیریت مناسب، تخریب زیستگاهها و آلودگیهای وارد شده به رودخانهها، تالاب و دریای خزر باعث کاهش شدید ذخایر اینگونه شده است. بهطوری که از سال ۱۳۶۸ تکثیر و بازسازی ذخایر آن بهطور جدی توسط شیلات ایران آغاز شد.
همهساله هزینههای هنگفتی در راستای تأمین مولدین مناسب و انتقال آنها برای عملیات تکثیر صورت میگیرد و این در حالی است که با کاهش ذخایر و افزایش هزینهها، این تعداد کم شده و تولید گونه موردنظر را با چالشهای جدی مواجه ساخته است.
در این راستا، پروژه تحقیقاتی با عنوان «اهلیسازی ماهی سوف سفید باهدف تأمین مولدین بازسازی ذخایر و آبزیپروری اینگونه» توسط دکتر بهرام فلاحتکار، عضو هیئتعلمی گروه شیلات دانشگاه گیلان با همکاری اداره کل شیلات استان گیلان برنامهریزی و با نگهداری لارو بچه ماهی اینگونه در شرایط پرورشی وموفقیت و تطابق با غذای دستی که یکی از مشکلترین مراحل تطابق در اسارت میباشد، پس از ۲ سال بچه ماهیان به مرحله تکثیر رسیده و طبق روشهای تزریق و لانه گذاری از مولدین ۲ ساله لارو بچه ماهی استحصال شد.
این موفقیت بزرگ در حالی رقم خورد که تجربهای دراینارتباط در داخل کشور وجود نداشته و در سایر کشورها نیز یک سال دیرتر به این مرحله از تکثیر نائل شدهاند. از دستاوردهای این پروژه میتوان به دستیابی به روش تطابق با غذای دستی در محیط اسارت و نگهداری آن، مولدسازی و همچنین معرفی این ماهی ارزشمند به آبزی پروران بهعنوان یکگونه بومی برای پرورش و کاهش هزینههای تولید بچه ماهی برای اهداف آبزیپروری اشاره کرد.
برای اولین بار در کشور، بچه ماهی سوف توسط عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان تولید شد.
کد خبر: 1002736