آیا روزه داری برای چشم‌ها ضرر دارد؟

استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: روزه داری برای فردی که مشکل چشمی ندارد، هیچ گونه ضرری ندارد و در منابع منتشر شده تا کنون هیچ مورد اثر سوئی از روزه داری در افراد گزارش نشده است.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محمد علی جوادی استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا روزه‌داری برای فردی که مشکل چشمی ندارد ضرر دارد؟ گفت: روزه داری برای فردی که مشکل چشمی ندارد، هیچ گونه ضرری ندارد و در منابع منتشر شده تا کنون هیچ مورد اثر سوئی از روزه داری در افراد گزارش نشده است و اگر قرار بود روزه داری بر چشم سالم اثر سوء داشته باشد ، شرع مقدس چنین فریضه ای را واجب نمی‌فرمود.

وی با بیان اینکه روزه داری برای افراد با عیب انکساری از هر نوع (نزدیک بینی، دوربینی ، آستیگماتیسم) اثر سوئی ندارد، ادامه داد: میزان نزدیک بینی در هنگام بلوغ افزایش جهشی پیدا می کند و گاهی ممکن است طی چند هفته چنین تغییری توسط فرد حس شود. چنانچه این چند هفته با ماه مبارک رمضان مصادف شود، تغییر عیب انکساری را به روزه داری مرتبط می‌کنند در حالی که چنین نیست و روزه‌داری هیچ اثری در پیشرفت نزدیک بینی یا دوربینی و یا آستیگماتیسم ندارد.

به گفته وی روزه داری در پیشرفت بیماری مبتلایان به گلوکوم اثر سوئی ندارد زیرا گلوکوم در مراحل اولیه در اکثر اوقات با دارو (قطره) کنترل می شود و گاهی مصرف قطره هر ۲۴ ساعت یکبار و گاهی هر ۸ یا ۱۲ ساعت است که طبق اکثر فتاوی موجود، مصرف قطره باعث ابطال روزه نمی شود.

جوادی با بیان اینکه کسانی که گلوکوم (آب سیاه) آنها با عمل جراحی کنترل شده باشد مانند افراد عادی می توانند به روزه داری بپردازند، افزود: تنها گروه اندکی از مبتلایان به گلوکوم (آب سیاه) نیازمند مصرف قرص جهت کنترل فشار چشم هستند که هر ۸-۶ ساعت یکبار باید مصرف کنند و این گروه نمی توانند روزه بگیرند.

وی اذعان داشت: از لحاظ تئوری افرادی که دچار آب سیاه بسیار پیشرفته هستند ممکن است هنگام افطار با مصرف حجم زیاد مایعات،‌فشار چشم آنها هم افزایش یابد و باعث پیشرفت بیماری شود ، ولی مقاله ثابت شده ای در این زمینه وجود ندارد هر چند یکی از تست های تشخیصی گلوکوم مصرف یک لیتر مایع طی ۵ دقیقه می باشد که افزایش فشار چشم مبین زمینه مساعد جهت ایجاد گلوکوم است.

استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز داشت: روزه داری جهت کسانی که دچار کاتاراکت (آب مروارید ) می باشند هیچ اثر سوئی ندارد همچنین مصرف قطره های چشمی اثری بر باطل شدن روزه داری ندارند.

وی در خصوص اینکه روزه‌داری هیچ اثر سوئی بر شبکیه چشم ندارد، گفت:افرادی که دیابت شدید دارند و دچار رتینوپاتی شده اند در صورتی که روزه داری منجر به عدم کنترل دیابت آنها شود می تواند باعث پیشرفت عوارض شبکیه ای ناشی عدم کنترل دیابت شوند.

وی در پایان یادآور شد: روزه داری به میزان ۱۸-۱۰ ساعت باعث افزایش اسموزیتی اشک و تشدید کمبود اشک نمی شود. بدیهی است کسانی که دچار خشکی چشم هستند، قرار گرفتن در معرض هوای گرم باعث تشدید علائم آنها می شود و ربطی به روزه داری ندارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1005403

وب گردی

وب گردی