حمایت دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران از پژوهشگران / پرداخت وام  به طرح‌‌‌های مورد تایید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: در حوزه علوم پزشکی بحث پژوهش را از طریق کمیته تحقیقات دانشجویی پیگیری کردیم و به هر دانشجوی پژوهشگری که طرحش مورد تایید قرار گیرد تا 3 میلیون تومان وام پرداخت می‌‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تشکل‌های دانشجویی همانند سال‌های گذشته، امسال نیز در مراسم افطار بیت رهبری حضور یافته و ضمن دیدار با مقام معظم‌رهبری به بیان دغدغه‌‌‌ها و مطالبات خود پرداختند. حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز نکات مهمی درباره مسائل مطرح شده و اهمیت جایگاه پژوهش در توسعه کشور فرمودند.

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به نقش کلیدی دانشگاه‌ها در مسیر توسعه و تحول کشور، بدون شک یکی از ابزارهای توسعه و تحول در تمام نقاط دنیا توجه به امر پژوهش، خصوصا در دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزش عالی است. برای بررسی بیشتر نقش پژوهش در توسعه و آبادانی کشور به سراغ برخی از مسئولان واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد رفتیم و نقش این دانشگاه را در به‌کارگیری امر پژوهش در مسیر توسعه کشور بررسی کردیم.

سید علی ابطحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره بیانات مقام معظم‌رهبری در دیدار با تشکل‌‌‌‌های دانشجویی مبنی بر توجه به امر پژوهش در دانشگاه‌ها و اثرات ناشی از آن گفت: بدون تردید، پژوهش امری مهم و بنیادی در تولید علم و ثروت به شمار می‌رود که نیازمند توجه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کشور است. البته این امر بیشتر مختص به پژوهش‌های کاربردی بوده که زمینه‌ساز استقلال و وخودکفایی ملت‌‌هاست.

وی افزود: در 2 سال گذشته با توجه به تغییر و تحولاتی که در دانشگاه آزاد رخ داد اهمیت به امر پژوهش و شناخت جایگاه حیاتی آن در تولید و خودکفایی ملی مورد توجه و حمایت ویژه مسئولان دانشگاه آزاد قرار گرفته است.

ابطحی درباره فعالیت‌‌های دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گسترش امر پژوهش خاطرنشان کرد: در حوزه علوم پزشکی بحث پژوهش را از طریق کمیته تحقیقات دانشجویی پیگیری کردیم و به هر دانشجوی پژوهشگری که طرحش مورد تایید قرار گیرد تا 3 میلیون تومان وام پرداخت می‌‌شود. برای توسعه امر پژوهش روابط بین کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی را با کمیته تحقیقات وزارت بهداشت تقویت کردیم همچنین کتابخانه مرکزی علوم پزشکی را برای ایجاد یک منبع غنی مطالعه و پژوهش برای دانشجویان گسترش دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در ادامه خاطرنشان کرد: تا به امروز، بیش از 50 کارگاه تخصصی و پژوهشی در زمینه علوم‌ پزشکی برگزار کردیم همچنین تفاهم‌نامه‌‌های مختلفی با مراکز تحقیقاتی به منظور گسترش طرح‌های پژوهشی با تشکیل کمیته‌های علمی در جهت حمایت از دانشجویان علوم پزشکی منعقد شده است. بدون تردید، کلیه این موارد در جهت گسترش امور پژوهشی است که راهی برای حمایت از تولید علم و ثروت بوده و گسترش این امر دستاوردی بزرگ برای دانشگاه آزاد در توجه به توسعه امور پژوهشی به شمار می‌‌رود.

وی درباره مطالبه تشکل‌‌های دانشجویی مبنی بر سنگین بودن شهریه در دانشگاه آزاد تاکید کرد: دانشگاه آزاد یک دانشگاه خودگردان است که تمام هزینه‌های این دانشگاه از طریق شهریه‌های دانشجویی اداره می‌شود. با توجه به گرانی وسایل مربوط به علوم پزشکی خصوصا در بحث آموزشی دانشجویان در آزمایشگاه‌های مربوط و در مقایسه با رشد هزینه‌ها؛ شهریه دانشجویان خصوصا در رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد افزایش چندانی نداشته است.

ابطحی متذکر شد: دانشگاه آزاد کمک بسیاری به تربیت پزشک عمومی در کشور داشته است و در شرایطی که تا پیش از تاسیس این دانشگاه تعداد پزشکان ما اندک بود و در بسیاری از نقاط کشور پزشکان خارجی به مداوای مردم می‌پرداختند به کمک آموزش عالی و بدنه درمان کشور آمده است. آنچه مسلم است، با توجه به هزینه‌های سنگین امروز و بدون دریافت کوچک‌‌ترین کمکی از سوی دولت برای اداره بهتر دانشگاه قطعا باید به سمت افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای حرکت کنیم.

وی در پایان یادآور شد: برای کمک هزینه پرداخت شهریه دانشجویی در دانشگاه آزاد علوم پزشکی مطابق کل مجموعه این دانشگاه وام دانشجویی به دانشجویان نیازمند تعلق میگیرد و حداکثر وام برای دانشجویان رشته پزشکی ده میلیون تومان است.

آنچه مسلم است، انجام پژوهش و تحقیق یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه در سراسر جهان محسوب می‌شود؛ چرا که موجب افزایش بهره‌وری در بخش‌های اقتصادی کشور خواهد شد. پژوهش فرآیندی است که نباید از ورودی‌ها، خروجی‌ها و پیامدهای اجرای آن غافل شد. اگر توجه به این بخش گسترش یابد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد خودکفایی کشور و کسب ثروت از طریق پژوهش خواهیم بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1007432

وب گردی

وب گردی