رقابت نزدیک دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد با دانشگاه‌های سراسری/ توصیه دانشجویان دندان‌پزشکی به داوطلبان کنکور سراسری

دانشجویان دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مطالبات و دغدغه‌های خود را از مسئولان دانشگاه آزاد تشریح کردند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در 17 شهریور ماه سال 1365 در رشته های دندان‌پزشکی با پذیرش حدود 40 دانشجو در رشته دکترای حرفه ای دندان‌پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد.

در سال 1374 با موافقت ریاست عالی دانشگاه و تصویب وزارت بهداشت دو رشته پروتز دندان و پرستاری دندانپزشکی نیز به این واحد اضافه شد. همچنین در سال 1387 مجوز 9 رشته تخصصی نیز توسط وزارت بهداشت برای این واحد صادر شد و هم اکنون در تمام رشته های علوم دندان‌پزشکی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشجو می پذیرد.

این دانشکده از ابتدای تأسیس تاکنون، 3685 نفر در دکترای عمومی رشته دندانپزشکی، 61 نفر در کارشناسی ناپیوسته پروتزهای دندانی، 32 نفر در کارشناسی پیوسته پروتزهای دندانی، جمعاً 110 نفر دانشجوی تخصصی در 9 رشته، 1065 نفر در کاردانی پروتز دندان، 530 نفر در پرستاری دندان‌پزشکی و 130 نفر در کاردانی بهداشت دهان این واحد فارغ التحصیل شده اند.

در همین راستا به سراغ دانشجویان این واحد رفتیم تا ضمن بررسی سطح علمی دانشگاه و استادان، به دغدغه ها و مشکلات آنان و همچنین پیشنهاداتشان به متقاضیان رشته دندان پزشکی در کنکور سراسری بپردازیم.

ابتدا تصمیم گرفتیم که سطح علمی و کیفی استادان دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد را از طریق گفت و گو با دانشجویان این دانشکده مورد ارزیابی قرار دهیم.

احمد حسینی دانشجوی ترم دو رشته دندان پزشکی معتقد است که استادان دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ علمی در سطح بالایی قرار دارند و بسیاری از آن ها در دانشگاه های دولتی نیز تدریس می کنند. این دانشجو می گوید بیشتر کتاب هایی که در دانشکده تدریس می شود نوشته استادان خودشان است و نسبت به دانشگاه های سراسری هیچ کمبودی را احساس نمی کند.

دانشجوی دیگری که ورودی مهرماه سال 97 بود سطح علمی دانشگاه را به طور کلی خوب ارزیابی می کند؛ البته او تاکید می کند که استادان با یک دیگر متفاوت هستند و امکان دارد بار علمی یک استاد با استاد دیگر تفاوت داشته باشد. این دانشجو می گوید دوستانی دارد که در رشته دندان پزشکی دانشگاه های سراسری تحصیل می کنند؛ اما طبق بررسی هایی که انجام داده متوجه شده است که نوع تدریس در دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با این دانشگاه تفاوت چندانی ندارد.

به سراغ دانشجویان ترم بالاتر رفتیم. از «رضا رستمی» دانشجوی رشته دندان پزشکی ورودی سال 92 نیز درباره سطح علمی استادان و دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سوال کردیم. وی معتقد است استادانی که در این دانشکده تدریس می کنند، در حوزه تخصصی خود بسیار حرفه ای هستند و تاکید می کند در طول 6 سال حضور خود در این دانشکده، سطح آموزشی آن در جایگاه قابل قبولی بوده است.

مریم آتشی دانشجوی رشته دندان پزشکی ورودی سال 91 است. وی درباره سطح علمی این دانشکده تاکید می کند که استادان معروف و به نامی در حوزه های مختلف جراحی، ترمیمی و n2 در دانشکده وجود دارد که از لحاظ علمی، چیزی کم از استادان دانشگاه های سراسری ندارند.

مریم همامی ورودی مهرماه سال 93 است؛ او می گوید قبل از آن که وارد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شود، گمان می کرده که سطح علمی دانشکده در حد خوب باشد؛ اما پس از ورود متوجه شده است که سطح آموزشی و علمی این دانشکده بیشتر از چیزی ست که انتظار داشته است.

آلاله طلوعی رزیدنت کودکان و ورودی سال 96 نیز معتقد است استادان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سعی می کنند هر آنچه را آموخته اند در اختیار دانشجویان قرار دهند و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند. او می گوید وقتی فردی وارد دانشگاه می شود باید این موضوع را بداند که فضای دانشگاه با دبیرستان متفاوت است و فرد در دانشگاه باید تمام تلاش خود را برای موفقیت انجام دهد. در واقع میزان موفقیت فرد به میزان تلاش آن وابسته است.

دغدغه های دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی، موضوعی است که تا پایان دوران شیرین و پر فراز و نشیب دانشجویی ادامه خواهد داشت و هیچ گاه تمام نمی شود. این دغدغه مندی به عوامل گوناگونی از جمله نوع جهان بینی، اولویت ها و کاستی های فرد بستگی دارد.

دانشجویان رشته های پزشکی و پیراپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند کما این که به نظر می رسد دغدغه های آن ها با توجه به این تحصیل و تهذیب در اولویت های زندگی آن ها قرار دارد، بیشتر و منطقی‌تر باشد.

احمد حسینی افزایش تعداد کیس های عملی برای انجام فرآیند آزمایش را یکی از اصلی ترین مطالبه های دانشجویان دندان پزشکی دانست. او معتقد است این کیس های عملی باید افزایش پیدا کنند و دانشجویان ترم بالاتر از این موضوع گلایه مند هستند.

دانشجوی ورودی مهرماه 97 معتقد است مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بایستی امکانات بیشتری را برای دانشجویان رشته دندان پزشکی فراهم کنند تا فرآیند آموزشی و پژوهشی آن ها با کیفیت بهتری انجام شود. او می گوید برای کار تشریح نیاز به نمونه های آزمایش و اجساد بیشتری وجود دارد. این دانشجو از افزایش نرخ شهریه ها نیز گلایه مند بود و از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در خواست کرد برای این موضوع تدبیری بیندیشند.

رضا رستمی می گوید مشکلات همواره وجود دارد آن ها هیچ گاه به صفر نمی رسند. رستمی بر سخت بودن رشته دندان پزشکی تاکید دارد و معتقد است سخت گیری های بیش از حد استادان، باعث فشار مضاعف بر روی دانشجویان خواهد شد. رضا رستمی همانند احمد حسینی از کمبود کیس عملی و بیماران گلایه مند است. وی همچنین از مسئولان دانشگاه آزاد تقاضا دارد که مشکلات امکاناتی دانشکده را حل کنند.

مریم آتشی می گوید مسئولان دانشکده برای حل مشکلات دانشجویان و رسیدگی به مطالبات آن ها جلسات متعددی را برگزار می کنند؛ دکتر آتشی اصلی ترین مشکل دانشکده را جمعیت زیاد دانشجویان و کمبود یونیت دندان پزشکی می داند.

مریم همامی نیز از سختی کشیدن دانشجویان در طول دوران تحصیل برای تهیه مواد و کار کردن با بیمارهای مختلف گلایه می کند؛ همامی می گوید بزرگترین خواسته دانشجویان دانشکده پزشکی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی این است که بر سازماندهی بیماران و موادی که وارد دانشگاه می شود نظارت کافی وجود داشته باشد. وی ضمن انتقاد از این که تمامی اقدامات از قبیل هماهنگی و پیدا کردن بیمار بر عهده دانشجو است از سخت بودن فرآیند تهیه مواد گلایه مند است. او می گوید اگر دانشکده هزینه تهیه مواد را بر عهده بگیرد علاوه بر برداشتن بار از روی دانشجویان، ساماندهی بخش ها را در پی خواهد داشت.

آلاله طلوعی از دکتر طهرانچی تقاضا دارد که روی گسترش دانشکده دیجیتال تمرکز داشته باشد؛ وی می گوید که به یک سنتر تروما برای کودکان نیاز دارند که بتوانند کارهای خود را به سهولت پیش برند.

سخنی با داوطلبان رشته دندان‌پزشکی/ به فکر پول نباشید!

رشته دندان پزشکی جزو رشته هایی است که همیشه طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است؛ به طوری که برای برخی از دانش آموزان رشته تجربی، دندان پزشکی اولویت بیشتری نسبت به رشته پزشکی دارد.

شخصیت شغلی، جایگاه اجتماعی، جذابیت کار و همچنین درآمد بالای رشته دندان پزشکی از جمله مواردی است که باعث شده است این رشته در میان داوطلبان رشته تجربی بسیار دوست داشتنی و محبوب باشد.

گفت و گوی خود را با دانشجویان دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه دادیم و از آن ها در خواست کردیم صحبت کوتاهی را با داوطلبان رشته دندان پزشکی داشته باشند و پیشنهادات خود را با آن ها در میان بگذارند.

احمد حسینی می گوید رشته دندان پزشکی را به پیشنهاد خانواده انتخاب کرده است و از این که در این رشته تحصیل می کند احساس رضایت دارد؛ وی به داوطلبان کنکور تجربی پیشنهاد می دهد که از میان رشته دندان پزشکی و پزشکی، رشته دندان پزشکی را انتخاب کنند. البته تاکید می کند که این موضوع بستگی به علاقه هر شخص دارد.

این دانشجوی ورودی مهرماه 97 معتقد است به دلیل این که برخی رشته‌ها در ایران آینده شغلی مناسبی ندارند، بسیاری از افراد به دلیل درآمد بالای رشته دندان پزشکی به سمت آن سوق داده می شوند. او می گوید درآمد شغل دندان پزشکی خوب است اما داوطلبان صرفا نباید به فکر درآمد باشند و باید به علایق خود نیز توجه کنند.

رضا رستمی نیز در یک جمله می گوید داوطلبان صرفا به خاطر پول رشته دندان پزشکی را انتخاب نکنند.

مریم آتشی معتقد است برای انتخاب هر رشته ای، اولویت اول باید علاقه فرد باشد. وی می گوید که اگر فردی به رشته ای علاقه داشته باشد، سختی های آن را نیز تحمل خواهد کرد.

مریم همامی می گوید این موضوع درست که امروز شغل دندان پزشکی درآمد بالایی دارد که پزشکان از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردارند؛ اما معتقد است شاید 10 سال آینده چنین شرایطی وجود نداشته باشد. همامی تصریح می کند که این احتمال وجود دارد تا 10 سال آینده به دلیل پیشرفت علم و اشباع رشته دندان پزشکی، پزشکان این رشته شرایط چندان مناسبی نداشته باشند. او می گوید بسیاری از دانشجویان رشته دندان پزشکی به این رشته علاقه ای ندارند و صرفا دنبال درآمد هستند؛ اما پس از مدتی این رشته را رها می کنند و دنبال علاقه خود می روند.

دست آخر این که، استفاده از تجربیات افراد همواره می تواند یکی از راهکارهای اصلی برای رسیدن به موفقیت باشد؛ دانشجویان رشته دندان پزشکی نیز مانند تمامی دانشجویان دغدغه ها و خواسته هایی از مسئولان ذی ربط دارند که رسیدگی به آن ها راه موفقیت را برای نسل های آینده هموار خواهد کرد.

همانطور که گفته شد، هر فردی با توجه به منظومه فکری که دارد، دارای علایق خاصی است که به زندگی او جهت می دهد. امروز دغدغه های مالی به یکی از اصلی ترین دغدغه های جوانان تبدیل شده و به دنبال رشته تحصیلی هستند که بتوانند از طریق آن درآمد بالایی کسب کنند. البته که این موضوع مهم است؛ اما در انتخاب رشته تحصیلی عوامل دیگری مانند توانایی های فردی و علایق درونی دخیل هستند که عدم توجه به آن ها مسیر زندگی شخص را عوض خواهد کرد و اثرات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1007805

وب گردی

وب گردی