عزم دانشگاه آزاد اسلامی برای تحول جدی است/ استان فارس باید به قطب طرح تحول کشاورزی تبدیل شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه عزم این دانشگاه برای تحول جدی است، گفت: این تحول همراهی همه رؤسای واحدها، مراکز و مدیران دانشگاه را می‌طلبد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس روز پنج شنبه (30 خرداد) به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه و با حضور بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه، محسن نفر معاون علوم پزشکی، سعید آزادیان دستیار ویژه رئیس دانشگاه و روسای واحدها و مراکز استان فارس در واحد شیراز برگزار شد.

دکتر طهرانچی در ابتدای این نشست گفت: برگزاری پنجمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد شیراز فرصتی ایجاد کرد که در این نشست در جمع روسای واحدهای استان فارس حضور یابم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ تعداد واحدها و مراکز دانشگاهی بزرگترین استان دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: با وجود آنکه جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بیشتر از متوسط کشوری است؛ اما این استان مسائل خاص خود را دارد که یکی از این مسایل، پایین بودن بهره‌وری و رادمان دانشگاه است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: استان فارس دارای ظرفیت بسیار خوبی در حوزه کشاورزی است؛ اما با آنچه در طرح تحول کشاورزی مدنظر داریم فاصله دارد، این در حالی است که واحد اصفهان (خوراسگان) با افزایش کیفیت پژوهش محصولی را تولید کرده که کل کشور را تحت تاثیر قرار داده است، بنابراین این موضوع نگران کننده است که استان فارس با چنین امکانات و ظرفیتی قطب تحول در کشاورزی نیست و کمیت‌گرایانه کار کرده است.

دکتر طهرانچی ادامه داد: از استان فارس انتظار می‌رود که در تحول پیشگام بوده و در مسیر حل مسأله حرکت کند. استانی که 43 واحد و مرکز دانشگاهی دارد به تبع دارای شورای قوی است که انتظارات را افزایش می‌دهد. تعداد اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بیش از حد نصاب است که این موضوع می‌طلبد دانشگاه فضای جدیدی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با توجه به تعداد واحدهای آن که در سطح استان پراکنده است، باید در طرح آمایش برنامه‌های عملیاتی برای درگیر شدن با مسایل شهر داشته باشد و بتواند خود را با اقتصاد شهرها پیوند زده و علاوه بر اینکه بسترساز اشتغال دانش‌بنیان باشد، به مسایل فرهنگی توجه کند.

دانشگاه بدون تحول در رفتار و برنامه‌ها نمی‌تواند خود را سرپا نگه دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه با دانشگاه آرمانی فاصله زیادی داریم، افزود: حقیقت این است که اگر دانشگاه سرپا نشود، حذف خواهد شد و اگر واحدهای دانشگاهی تحولات را درک نکنند و مانند گذشته رفتار کنند، به استقبال تعطیلی می‌روند. دانشگاه بدون تحول در رفتار و برنامه‌ها نمی‌تواند خود را سرپا نگه دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اگر در دوره جدید خود تحول، کارآمدی در آموزش عالی و کیفیت را سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده است، به دلیل این است که این‌ها یک ضرورت و باید است نه یک شعار.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس را جزء استان‌های سطح یک کشور و هم طراز با استان‌‌های تهران، اصفهان، هرمزگان و خوزستان می دانیم و انتظار داریم که این استان هم در اجرای برنامه‌ها و تحول رفتاری پیشگام باشد و بداند اکنون چه وضعیتی و به کجا می‌خواهد برود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: نمی ‌پذیریم که دانشجو را فارغ‌التحصیل کنیم در حالی که با آنچه باید باشد، فاصله دارد و نخواهیم پذیرفت که دانشگاه در اقتصاد شهر موثر نباشد و نتواند بسترساز اقتصاد دانش‌بنیان شود و بر فرهنگ شهر تاثیر بگذارد. بنابراین برای این تحول آفرینی در حوزه‌های مختلف برنامه‌های مشخص داریم که در اجلاس تهران به تفصیل به آن پرداخته شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: عزم این دانشگاه برای تحول جدی است و این تحول همراهی همه روسای واحدها و مراکز و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی را می‌طلبد و برنامه‌ریزی باید شاه بیت حرکت رو به جلوی در دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس باید تبدیل به قطب طرح تحول کشاورزی در کشور شود و باغات خود را به مزارع آموزش تغییر دهد. این دانشگاه نعمت‌ها و امکانات خوبی در اختیار دارد و باید راه حل برون از مشکلات خود را در شورای استان احصا و برای برطرف کردن آن، برنامه‌ریزی کند.

رنجبر: سالانه باید هزار عضو هیات علمی جوان جذب دانشگاه شود

در ادامه بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح تحول در آموزش عالی که در دانشگاه آزاد اسلامی در جریان است، طرحی کارشناسی شده است که سال‌ها روی آن مطالعه شده و با حضور دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی زمینه مناسب برای پیاده سازی آن فراهم شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه در امور آموزش عالی و ساماندهی پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی اظهار داشت: پس از آنکه در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی معاونت‌های موضوعی و تخصصی ایجاد شد، دکتر طهرانچی برای کاهش بروکراسی‌ها و سرعت بخشیدن به کارها به بنده ماموریت داد که مسئولیت قائم مقامی را در حوزه آموزش عالی و ساماندهی تحصیلات تکمیلی بر عهده بگیرم تا بتوانیم معاونت‌های آموزشی و پژوهشی معاونت‌های موضوعی را مدیریت و هدایت کنیم.

وی افزود: به این منظور شورای راهبردی معاونان آموزشی و پژوهشی ایجاد شد تا بتوانیم بروکراسی ها را کاهش دهیم، بر این اساس هر تصمیمی که در این شورا تصویب شود، به مثابه مصوبه هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی تلقی می‌شود.

رنجبر تاکید کرد: بنای کار ما در دانشگاه آزاد اسلامی تعامل با همه دستگاه به ویژه وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاکید دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی برای جذب اعضای هیات علمی جوان در این دانشگاه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با طرح‌ها، برنامه‌ها و سیاست‌هایی که دارد می‌خواهد نظام آموزش عالی کشور را متحول کند و برای این کار به نیروهای جوان متخصص و متعهد نیاز دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها باید سالانه هزار عضو هیات علمی جوان جذب این دانشگاه شوند و به تبع آن از اساتید بازنشسته دستگاه های دیگر نیز قدردانی خواهد شد. دکتر ولایتی نیز تاکید دارد که تا پیش از مهر ماه امسال، هزار عضو هیات علمی جوان جذب دانشگاه آزاد اسلامی شود.

جوانان موتور پیشران گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی هستند

رنجبر با بیان اینکه جوانان موتور پیشران گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: روسای واحدهای دانشگاهی باید نسبت به موضوع جذب هیات علمی حساس باشند و شرایط را طوری فراهم کنند که نیروهای جوان متخصص و متدین دارای انگیزه، جذب دانشگاه آزاد اسلامی شوند تا این دانشگاه بتواند برنامه‌های خود در گام دوم انقلاب و گام دوم دانشگاه مصمم و با جدیت بردارد. از روسای واحدها انتظار داریم که در این خصوص دغدغه جدی داشته باشند و در جلسات جدب اعضای هیات علمی حضور یابند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه برای تسریع بخشیدن به تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی، گفت: معتقدیم که یک هیات ممیزه برای رسیدگی به وضعیت اعضای هیات علمی 400 واحد دانشگاهی کافی نیست، با این حال جلسات این هیات هر دو هفته یک بار برگزار شده و در هر جلسه حداقل 90 پرونده مورد بررسی قرار می گیرد که بیشتر پرونده‌ها مربوط به ارتقای مربیان به مرتبه علمی استادیاری است. پرونده‌ها بلافاصله پس از بررسی و تائید در هیات به امضای دکتر طهرانچی می‌رسد و احکام جدید صادر می شود.

وی افزود: برای تسریع بخشیدن به این وضعیت و توجه بیشتر به ارتقای استادیاران و دانشیاران، قرار شده که هیات جذب مرکزی را به دو هیات افزایش دهیم و هیات ممیزه گروه علوم انسانی و هنر را از علوم پایه و مهندسی جدا کنیم تا شاخص‌های ارزیابی نیز تخصصی شده و پرونده با سرعت و دقت بیشتری بررسی شود.

رنجبر درباره اهمیت رشته‌های علوم پایه تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید دارند که رشته‌های گروه علوم پایه باید تقوبیت شود، چرا که از رشته‌های پشتوانه علم است، با توجه به اهمیت این موضوع دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه مشوق‌ها و ایجاد جذابیت می‌خواهد رشته‌های علوم پایه را تقویت کند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر توجه این دانشگاه به بخش دانش آموزی و مدارس سما اشاره کرد و افزود: اکنون جمعیت دانش آموزش کشور در حال افزایش است که این موضوع اقتضا می‌کند، دانشگاه برنامه ویژه‌ای برای مدارس خود داشته باشد و روی این بخش سرمایه‌گذاری کند، یکی از اقدامات، بکارگیری اعضای هیات علمی گروه‌هایی است که با کاهش دانشجو مواجه شده‌اند و برای این کار مشوق‌هایی درنظر خواهیم گرفت که اساتید علاقه مند بتوانند در مدارس سما به وظایف علمی و آموزشی خود بپردازند و نسل دانشجویان آینده را تربیت کنند.

وضعیت معیشتی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی باید بهبود یابد

عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وضعیت معیشتی اعضای هیات علمی این دانشگاه، اظهار داشت: ما به دنبال بهبود وضعیت معیشتی اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، اما موضوعی که در مقایسه حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد با دانشگاه های دولتی مورد توجه قرار نمی گیرد، این است که ساعات موظفی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های دولتی 40 ساعت در هفته است در حالی این ساعت در دانشگاه آزاد 32 است، اما با این حال معتقدیم که باید وضعیت معیشتی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بهبود یابد.

رنجبر به تشکیل شورای گسترش به ریاست دکتر طهرانچی اشاره کرد و گفت: با تشکیل این شورای تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس ظرفیت‌ها و نیاز هر منطقه مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد و با این روند بسیاری از مشکلات واحدها حل خواهد شد.

وی درباره اهمیت موضوعات فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: نباید تنها معاونت فرهنگی و دانشجویی را مسئول و متولی امور فرهنگی بدانیم، بلکه همه معاونت‌ها در طرح‌ها، برنامه‌ها و فعالیت خود باید پیوست فرهنگی داشته باشند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به افق 1404 این دانشگاه برای تبدیل شدن به انتخاب اول، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این است که تا سال 1404 به انتخاب اول داوطلبان ورود به دانشگاه تبدیل شود و این موضوع یک خط مشی جدی است که برای تحقق آن برنامه‌های راهبردی تدوین شده است و مدیران دانشگاه آزاد اعتقاد دارند که این چشم انداز محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1008912

وب گردی

وب گردی