اردوهای جهادی امسال در کدام مناطق برگزار می‌شود؟+ جدول

اردوهای جهادی این باور را ایجاد می‌کند که جریان دانشجویی علاوه بر فعالیت‌های علمی، پژوهشی و تحصیلاتی می‌تواند با کارهای جانبی در تحقق بخشیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی گام‌ بردارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، برگزاری اردوهای جهادی یکی از رویش‌های مولد انقلاب اسلامی در جهت خودسازی فردی و اجتماعی دانشجویان، کسب تجارب جدید، برجسته‌سازی و شکوفایی توانایی و تقویت روحیه کار جمعی است.

تداوم برگزاری اردوهای جهادی توسط دانشجویان مورد تاکید مقام معظم رهبری است و چنانکه ایشان می‌فرمایند: «اردوهای جهادی را توسعه بدهید، تداوم بدهید... این اردوهای جهادی، هم تمرین است، هم خدمت است، هم خودسازی است، هم آشنایی با فضای جامعه است؛ خیلی چیز با ارزشی است. روزبه‌روز اینها را بتوانید توسعه بدهید.» (مقام معظم رهبری ۱۳۹۵/۰۴/۱۲)

اردوی جهادی بستری برای ترویج وظایف انقلابی دانشجویان

برگزاری اردوهای جهادی در سال‌های اخیر این باور عمومی را ایجاد می‌کند که جریان دانشجویی علاوه بر فعالیت‌های علمی، پژوهشی و تحصیلاتی می‌تواند با کارهای جانبی و فوق برنامه‌ در راستای تحقق بخشیدن به اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی نظیر خدمت‌رسانی به مردم کم توان، فقر زدایی از جامعه و استفاده از نتایج و تخصص علمی جامعه دانشگاهی عمل کند.

همچنین بسیج دانشجویی یکی از بنیادی‌ترین و محوری‌ترین تشکل‌ دانشجویی اعزام کننده دانشجویان جهادگر به مناطق محروم است. می‌توان گفت بسیج دانشجویی محور اصلی رویش، تثبیت و تداوم اردوهای جهادی در کشور است.

پیشنهاد برای بهبود سطح اردوهای جهادی

مسئولان و سیاست‌گذاران اردوهای جهادی می توانند با مردم منطقه هدف برای رفع مشکلات تعامل و همکاری داشته باشند، همچنین با ایجاد خودباوری در مردم برای رفع فقر و متکی نبودن صرف به مسئولان، اشتغال‌زایی و آموزش بهره‌برداری از ظرفیت‌های بومی منطقه برای توسعه پایدار استفاده کنند. مسئولان لازم است سطح کیفی اردوهای جهادی را ارتقا دهند تا در زمانی که حتی دانشجویان حضور فیزیکی در منطقه ندارند، مردم با تعامل و همدلی با یکدیگر پیگیر پیشرفت و توسعه پایدار منطقه خود باشند.

تابستان امسال 30 هزار دانشجو به مناطق محروم اعزام می‌شوند

به گفته صادق مفرد مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی، بعد از اتمام دوره امتحانات دانشجویان و در بازه زمانی تابستان 900 گروه جهادی به مناطق محروم کشور اعزام می‌شوند.

پیش‌بینی می‌شود حدود 30 هزار دانشجوی جهادگر در قالب اردوهای جهادی به مناطق اعزام شود.

طبق آماری که مفرد ارائه داده است پیش‌بینی می‌شود حدود 30 هزار دانشجوی جهادگر در قالب اردوهای جهادی به مناطق اعزام شود.

وی در گفت‌و‌گو با ایسکانیوز اشاره کرده است که در حال حاضر 80 گروه جهادی در حوزه اشتغال‌زایی به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند. آموزش و توانمندسازی روستاییان در راستای افزایش بهره‌وری از کسب‌و‌کارهای موجود، تامین بازار فروش که مصداق کشوری آن فروشگاه «روستا کالا» تاسیس شده توسط گروه‌های جهادی تأسیس است.

مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی عنوان کرد در حال حاضر 30 گروه جهادی در پنج دهستان در قالب مدل «رویش کارآفرینان» برای جذب سرمایه از خیرین مردمی فعال هستند.

بودجه بزرگ‌ترین چالش اردوهای جهادی

البته اردوهای جهادی چالش‌های خاص خود را دارد و دانشجویان جهادی گلایه‌های قابل تأملی دارند که انتظار می‌رود مسئولان برای رفع این چالش‌ها گام‌های مثبتی برداشته تا دانشجویان بتوانند بی‌دغدغه به خدمت‌رسانی بپردازند. نبود ردیف بودجه مالی در دانشگاه‌ها برای برگزاری اردوهای جهادی که باعث سردگمی دانشجویان جهادگر می‌شود، نبود محل اسکان، بروکراسی پیچیده اداری، عدم حمایت کافی دانشگاه‌ها از دانشجویان جهادگر از جمله چالش‌های اساسی و بزرگ بر سر راه برگزاری اردوهای جهادی است که از لحاظ کمی و کیفی بر ثمره و نتیجه کار دانشجویان به صورت مستقیم تاثیرگذار است.

از سوی دیگر بازتاب نه چندان گسترده از فعالیت‌های جهادی دانشجویی در نقاط مختلف کشور از سوی صداوسیما و سایر رسانه‌های مکتوب و دیجیتال نقد جدی وارده به رسانه‌ها است.

آموزش به دانشجویان برای حساسیت‌زدایی از مقوله قومیت و مذهب

در سال‌های اخیر تدبیر مسئولین بسیج دانشجویی بر برگزاری اردوهای جهادی درون استانی بوده‌است مگر استان‌هایی که از لحاظ محرومیت در درجه 9 یا 10 و با کمبود دانشجویان جهادگر مواجه بودند از سوی دیگر برای کاهش حساسیت مذهبی و قومی سعی شده تا دانشجویان و مردم منطقه هدف از لحاظ مذهبی و قومیتی دارای اشتراک‌های بیشتری باشند.

اما با وجود این تدابیر گاهی پیش می‌آید که اردوهای جهادی در مناطق سنی‌نشین یا عرب‌زبان برگزار می‌شود، پس بهتر است برای کاهش این حساسیت‌ها آموزش‌های لازم برای ارتباط مفید و عدم ایجاد حساسیت قومی و مذهبی به دانشجویان جهادگر، داده‌ شود.

مناطق هدف برگزاری اردوهای جهادی و تعداد دانشجویان اعزامی دانشگاه‌های بزرگ تهران:

دانشگاه

تاریخ اعزام

منطقه هدف

تعداد نفرات

چندمین دوره

دانشگاه علوم و تحقیقات

20 تا30 مردادماه

استان خوزستان

100 دانشجوی دختر و پسر

اولین دوره

دانشگاه تهران

21 مرداد تا 5 شهریورماه

دهستانشیرین‌سو استان خرسان شمالی

250 دانشجوی دختر و پسر

دومین دوره

دانشگاه شریف

10 تا 21 مردادماه

منطقه زاوه استان خراسان رضوی

90 دانشجوی پسر

ششمین دوره

دانشگاه بهشتی

21 تا 31 مردادماه

روستای راز و جرگلان استان خراسان شمالی

50 دانشجوی دختر و پسر

هشتمین دوره

دانشگاه صدا و سیما

13 تا 21 تیرماه

روستای خیرآباد شهرستان ورامین

70 دانشجوی پسر

اولین دوره

دانشگاه امیرکبیر

27 مرداد تا 10 شهریورماه

دهستان راسخ‌آباد و گندآباد خراسان شمالی

100دانشجوی دختر و پسر

چهارمین دوره

دانشگاه الزهرا(س)

ندارد

ندارد

ندارد

ندارد

دانشگاه علامه طباطبایی

24 مرداد تا 4 شهریورماه

منطقه چاه ابراهیم در جنوب استان کرمان

70 دانشجوی دختر و پسر

-

دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی

دهه اول مردادماه

استان قزوین

50 دانشجوی دختر و پسر

اولین دوره

در پایان می‌توان نگاشت، اردوهای جهادی از دو منظر دارای سود و منفعت برای جامعه و دانشجویان است، از یک بُعد باعث کاهش محرومیت و کارآفرینی و پیشرفت در استان‌های مرزی و محروم است و از بُعد دیگر دانشجویان با حضور در مناطق محروم از نزدیک با مشکلات و معضلات موجود در جامعه آشنا خواهند شد.

خروجی مثبت اردوهای جهادی برای جامعه دانشگاهی را می‌توان اینگونه تعریف کرد که دانشجویان با درک مشکلات می‌توانند این معضلات را به طرح مسئله پایان‌نامه دانشگاهی تبدیل کرده و با انجام طرح‌های پژوهشی به ارائه راهکار برای حل و کاهش مشکلات بپردازند.

لازم به ذکر است، دانشجویان فعلی که مدیران آینده کشور هستند با حضور در مناطق محروم و ارتباط‌گیری با مردم در واقع تمرین می‌کنند تا در سال‌های آتی که به عنوان مدیران کشور فعالیت می‌کنند همچنان ارتباط خود را با مردم حفظ کرده و از مشکلات جامعه آگاه باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1009687

وب گردی

وب گردی