آذین: تولید بذر در واحد خوراسگان، مانع خروج ارز از کشور خواهد شد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: مراکز تحقیقات کشاورزی ما که در زمینه تولید بذر فعالیت می‌‌کنند، موفق به تولید 14 نوع بذر هیبرید شدند که این امر منجر به استقلال و خودکفایی ایران در تامین بذر مورد نیاز و مانع خروج ارز از کشور خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کشاورزی، صنعتی مهم و حیاتی برای تامین نیازهای اولیه مردم یک کشور است. بدون تردید، توسعه و پیشرفت این صنعت، منجر به خودکفایی و استقلال ایران در تولید محصولات غذایی خواهد شد. دانشگاه آزاد به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه کشور در زمینه توسعه این صنعت ورود کرده و دکتر طهرانچی ریاست این دانشگاه با توجه به کاهش اقبال از این رشته برنامه‌ریزی‌‌‌‌‌های منسجمی برای توسعه صنعت کشاورزی ایجاد کرده است.

در حال حاضر، شورای اقتصاد دانش‌بنیان و معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی در دانشگاه آزاد در زمینه توجه به علوم کشاورزی وارد شده است. برای بررسی بیشتر فعالیت‌‌های کشاورزی در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد به سراغ برخی رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد رفتیم که در زمینه کشاورزی پیشگام هستند. در همین راستا، فعالیت‌‌های دانشگاه آزاد استان اصفهان در حوزه کشاورزی را، اینجا می‌‌‌خوانیم.

احمد آذین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در گفت‌‌و‌‌‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره اهمیت توسعه کشاورزی در کشور و نقش دانشگاه آزاد در گسترش این صنعت گفت: توسعه صنعت کشاورزی و اهمیت به دانش‌‌بنیان شدن آن توسط دانشگاه آزاد در دوران دکتر طهرانچی آغاز شده و در هیچ دوره‌‌ای، این دانشگاه بزرگ کشور نسبت به حل مسائل موجود و توسعه امور پژوهشی به این شکل وارد میدان عمل نشده بود.

وی افزود: در حقیقت، امروز دانشگاه آزاد به عنوان دانشگاه حل مسئله به دنبال کمک به حل چالش‌‌ها و مسائل کشور در حوزه‌‌های مختلف بوده و نگاه جدیدی به نقش خود در توسعه این صنعت جهت استقلال و خودکفایی ایران در تامین محصولات مورد نیاز مردم دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: واحد خوراسگان دانشگاه آزاد اصفهان با توجه به اهمیت بحث کشاورزی در زمینه تولید بذر، فعالیت‌‌‌‌های گسترده‌‌ای داشته و تمرکز خود را بر این مسئله قرار داده است. این واحد دانشگاهی از جمله دانشگاه‌‌هایی است که فعالیت خود را با دانشکده کشاورزی آغاز کرده و بیش از 40 استاد‌‌یار دارد. بسیاری از دانشجویان کشاورزی دیگر دانشگاه‌‌ها به دلیل وجود آزمایشگاه‌‌ها و تجهیزات مناسب کشاورزی در واحد خوراسگان، علاقه‌‌‌مند به حضور در این واحد دانشگاهی، برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند که این امر، دستاوردی بزرگ در جهت ارائه رشته کشاورزی برای ما محسوب می‌‌شود.

آذین درباره فعالیت‌‌‌‌‌‌های کشاورزی در واحد خوراسگان یادآور شد: مراکز تحقیقات کشاورزی ما که در زمینه تولید بذر فعالیت می‌‌کنند، موفق به تولید 14 نوع بذرهیبرید از جمله بذر خیار شدند که این امر منجر به استقلال و خودکفایی ایران در تامین بذر مورد نیاز و مانع خروج ارز از کشور خواهد شد.

وی تاکید کرد: مزرعه واحد خوراسگان 32 هکتار بوده که یک مزرعه آموزشی و تحقیقاتی است. در این فضا در کنار کشاورزی، دام‌‌پروری به روش نوین هم انجام می‌شود. محصولاتی مانند گندم و جو در این مزرعه کاشته شده که به مصرف دام‌های موجود رسیده؛ در واقع این محصولات، تولید به مصرف بوده و در حال حاضر تمرکز اصلی ما بر تولید بذر است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در پایان متذکر شد: بدون تردید، تولید بذر دستاورد بزرگ ملی برای ایران در عرصه کشاورزی محسوب می‌‌‌‌‌شود. با توجه به اهمیت موضوع، کلیه واحدهای دانشگاهی در سطح استان اصفهان هم مکلف شدند تا درصورت نیاز، زمین‌‌های کشاورزی خود را برای تولید بذر در اختیار واحد خوراسگان قرار دهند.

توجه به صنعت کشاورزی در دانشگاه آزاد از زمان ریاست دکتر طهرانچی آغاز شده تا جایی که معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی در دانشگاه آزاد در این دوران تاسیس شد تا به طور ویژه این دانشگاه بزرگ کشور در توسعه صنعت کشاورزی ایفای نقش کند. امروز بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد در تولید بذر و محصولات کشاورزی مختلف تبدیل به یک برند شدند. این امر دستاوردی بزرگ برای دانشگاه آزاد در رونق تولید داخلی محسوب می‌‌‌شود که منجر به عدم وابستگی به بیگانگان شده و بیانگر افق‌‌های روشن پیش‌‌روی این دانشگاه بزرگ کشور خواهد بود.

گفتنی است، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در حال حاضر با 120 فضای آزمایشگاهی، کارگاهی و روباز، فضای بسیار مناسبی را برای فعالیت‌‌های پژوهشی و آموزشی فراهم کرده است. یکی از مهم‌‌‌‌‌‌‌ترین مراکز تحقیقاتی این واحد دانشگاهی، مرکز تحقیقات و آموزش گلخانه‌‌ای بوده که این مرکز با مساحت 13 هزارو 500 متر گلخانه، یکی از وسیع‌‌‌ترین مراکز تحقیقاتی کشور در زمینه تولیدات گلخانه‌‌ای است. در حال حاضر در این گلخانه در زمینه تولید بذرخیار، پارتنوکارپ، گونه‌‌‌های مختلف گیاهان، ارکیده، رز، ژربرا، گیاهان گوشتخوار همچنین گونه‌های مختلف خیار درختی، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، توت فرنگی و فلفل تحقیق می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1020803

وب گردی

وب گردی