مجلس نمایندگان آمریکا با جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی مخالفت کرد

مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) با تصویب قطعنامه‌ای غیرالزام‌آور مخالفت خود را با جنبش جهانی «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» اعلام کرد.

به گزارش سرویس بین الملل ایسکانیوز، مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) با تصویب قطعنامه‌ای غیرالزام‌آور مخالفت خود را با جنبش جهانی «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» اعلام کرد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده این طرح با 398 رأی موافق و 17 رأی مخالف به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید که اکثریت کرسی‌های آن در اختیار حزب دموکرات قرار دارد. در این قطعنامه عنوان شده جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی تلاشی برای مشروعیت‌زدایی از رژیم اسرائیل است.

این قطعنامه در ماه مارس (اسفندماه سال گذشته)، اندکی بعد از آن معرفی شد که انتقادهای «ایلهان عمر»، یکی از نماینده‌های مسلمان کنگره از رژیم صهیونیستی عمق نفوذ لابی‌های حامی این رژیم در سیاست آمریکا را آشکار کرد.

عمر بهمن‌ماه سال گذشته، بعد از آنکه به نفوذ لابی موسوم به «کمیته امور آمریکا-اسرائیل» (آیپک) در صحنه سیاست آمریکا اشاره کرد به هدف گسترده حملات رسانه‌ها و سیاستمداران جریان اصلی در آمریکا تبدیل شد.

هرچند عمر پیش از آن هم هم به دلیل حمایت از کمپین موسوم به «بایکوت اسرائیل» (بی‌دی‌اس) از سوی لابی‌های صهیونیستی تحت فشار بود، اما جنجال تازه پس از آن آغاز شد که «گلن گرینوالد» روزنامه‌نگار تحقیقی با انتشار توییتی پرسید چرا عمر و «رشیده طلیب» دیگر نماینده مسلمان کنگره، به دلیل انتقاد از اسرائیل مورد حمله اعضای کنگره قرار گرفته‌اند.

عمر در پاسخ به این سوال، در توییتی که اشاره تلویحی به صهیونیست‌هاست، نوشت: «همه‌اش به خاطر بنجامین‌هاست پسر.»

در واکنش به این توییت، «باتیا اونگار سارگون» از دبیران نشریه صهیونیستی «فوروارد» به انتقاد از عمر پرداخت و از او پرسید که فکر می‌کند چه کسی سیاستمداران آمریکایی را حمایت مالی می‌کند.

عمر به صراحت پاسخ داد: «آیپک.»

با وجود آنکه حمایت آیپک و دیگر بنیادهای صهیونیستی از سیاستمداران آمریکایی موضوعی مخفی نیست و حتی بخشی از مبالغ پرداختی به نامزدهای ریاست‌جمهوری و کنگره آمریکا به صورت عمومی اعلام می‌شود، اما اشاره رسمی یک عضو کنگره به این موضوع امری کم‌سابقه است و همین موضوع موجب شد تا همین دو توییت عمر را با سیلی از واکنش‌های رسانه‌ها و سیاستمداران حامی رژیم صهیونیستی مواجه کند. طبق معمول، در این واکنش‌ها برای فشار به عمر به انگ «یهودستیزی» توسل شده است.

فشارها علیه ای نماینده کنگره آمریکا تا آنجا ادامه یافت که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار استعفای وی شد و عمر به دلیل فشارها مجبور شده است بابت مواضعش عذرخواهی کند.

کد خبر: 1022236

وب گردی

وب گردی