مأموریت پردیس‌های دانشگاه تهران تغییر کرده است

رئیس پردیس بین‌المللی ارس گفت: حذف‌پردیس‌های دانشگاه تهران در دستور کار نیست؛ بلکه ماموریت‌های پردیس‌ها تغییر کرده‌ است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، زهرا امام جمعه رئیس پردیس بین‌المللی دانشگاه ارس در نشست خبری پذیرش دانشجویان خارجی اظهار کرد: پردیس بین‌المللی ارس جزئی از دانشگاه تهران است. این دانشگاه دارای ۹ پردیس است که برخی از آنها بر اساس رشته، برخی بر اساس شهر و غیره طبقه‌بندی شده است. دانشجوگیری پردیس بین‌المللی ارس از سال ۸۸ آغاز شد؛ اما پیشینه آن به سال‌ ۸۶ باز می‌گردد.

وی ادامه داد: در سال ۹۴ دانشگاه تهران با تجدید‌نظری که در امور کیفی مد نظر قرار داد، در‌ روش‌های کاری‌ پردیس‌ها تجدید نظر کرد و برای هر کدام از پردیس‌های خود ماموریتی در نظر گرفت. بر اساس ماموریت محوری این پردیس‌ها، پردیس البرز ماموریت پیدا‌ کرد در رشته‌های بین رشته ای پردیس ارس و کیش نیز به سمت جذب دانشجوی بین‌المللی پیش رود.

رئیس پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران گفت: جذب دانشجوی بین‌المللی در کنار دانشجوی ایرانی در پردیس ارس آغاز شد و توانسته‌ایم تا ۱۰۰ دانشجو بین‌المللی جذب کنیم.

وی افزود: پردیس بین‌المللی ارس در رشته‌های علوم انسانی، روانشناسی و حقوق فعالیت می‌کند، ما در این رشته‌ها دانشجویان ارشد و دکتری جذب می‌کنیم که تعداد دانشجویان ایرانی این پردیس ۹۰ نفر و تعداد دانشجویان خارجی ۱۲۰ نفر هستند.

امام جمعه بیان کرد: پردیس بین‌المللی ارس در نظر دارد ترکیب دانشجویان متفاوت باشد. در حال حاضر بیشتر دانشجویان ما از عراق و سوریه هستند، همچنین در نظر داریم از سایر کشورها دانشجو جذب‌ کنیم.

وی افزود: پردیس بین‌المللی ارس دارای یک موسسه پژوهشی است که امور تحقیقاتی منطقه آزاد ارس را برعهده دارد. این موسسه دوره‌های آموزش کوتاه مدت برای مدیران برگزار می‌کند و امور پژوهشی را پیش می‌برد.

رئیس پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران گفت: منطقه آزاد ارس یکی از بزرگ‌ترین مناطق آزاد به‌شمار می‌رود پس اداره کردن آن سخت‌تر است؛ اما این منطقه با چندین کشور دارای مرز مشترک است که از جمله آن می‌توان به نخجوان، ترکیه، ارمنستان و غیره اشاره کرد.

وی تصریح کرد: این دانشگاه خصوصی نیست و جزئی از دانشگاه تهران محسوب می‌شود. تمامی همکارانی که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند، از جمله افراد شاغل در دانشگاه تهران محسوب می‌شوند و جز حق ماموریت مبلغی اضافی دریافت نمی‌کنند.

امام جمعه افزود: شهریه دانشجویان به ۲‌صورت جذب می‌شود؛ شهریه شبانه توسط دانشجویان شبانه کنکور دریافت می‌شود. پردیس‌های خودگردان نیز مبالغ جزئی دریافت می‌کنند که از شهریه شبانه بیشتر است، از دانشجویان خارجی هزینه‌ها به صورت دلار دریافت می‌شود که منجر به ارزآوری در کشور خواهد شد.

وی با اشاره به روند ثبت‌نام دانشجویان این پردیس گفت: داوطلبان غیر ایرانی مدارک ما را به پردیس ارسال می‌کنند، این مدارک مورد بررسی قرار می‌گیرد. دانشگاه تهران درباره حداقل معدل و دانشگاه تحصیل حداقلی را تعیین کرده است. مرحله بعدی بررسی ریز نمرات و مصاحبه است که از طریق اسکایپ صورت می‌گیرد. پس از آن نظر بررسی کننده نمرات به پردیس اعلام می‌شود و به دانشجویان پذیرش داده می‌شود. داوطبان غیر ایرانی ۶ ماه در آموزشگاه دهخدا زبان فارسی را می‌آموزند و وارد کلاس‌های ما می‌شوند.
اگر داوطلب تمایل داشته باشد در کلاس‌های زبان انگلیسی شرکت کند از او مدرک آزمون‌های زبان دریافت خواهد شد.

رئیس پردیس بین‌المللی ارس افزود: داوطلبان خارجی بسیار متنوع تر هستند؛ اما بیشتر داوطلبان ایرانی بر رشته‌هایی مانند حقوق و مدیریت متمرکز شده‌اند. از لحاظ کیفیت آموزشی تفاوتی‌وجود ندارد، قوانین ما بر اساس قوانین دانشگاه تهران است و بر اساس آن پیش می‌رویم.

وی تصریح کرد: هر سالی که دانشگاه تهران می‌خواهد ظرفیت بگیرد بر اساس ظرفیت‌های خالی استادان برنامه‌ریزی‌های لازم را در نظر می‌گیرد، بر اساس قانون هیچ استادی در‌ دانشگاه نمی‌تواند دانشجوی شهریه‌پرداز را بیش از دانشجوی دولتی داشته باشد.

امام جمعه اظهار کرد: حدودا به طور میانگین در هر سال ۴۰ دانشجوی دکتری جذب می‌کنیم. ظرفیت جذب دانشجوی ارشد در این دانشگاه زیاد است؛ اما تعداد داوطلبان این مقطع زیاد نیست.

وی با اشاره به مواردی که در زمینه حذف پردیس‌های دانشگاه تهران مطرح شده است، گفت: چندی پیش رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد قرار است پردیس‌های دانشگاه حذف شود، در همین راستا هیئت‌هایی را برای هر پردیس مشخص کردند تا ارزیابی‌های لازم بر نحوه فعالیت‌های لازم صورت گیرد. برای پردیس ارس در نظر گرفته شد به جای تعطیلی، پردیس به سمت بین‌المللی شدن واقعی حرکت کند و از پذیرش بیش از اندازه دانشجو جلوگیری شود. حذف‌پردیس‌های دانشگاه تهران در دستور کار نیست؛ بلکه ماموریت‌های پردیس‌ها تغییر کرده‌اند.
انتهای پیام/

کد خبر: 1023922

وب گردی

وب گردی