تولید کف‌پوش رزینی با فناوری نانو برای اولین‌ بار در کشور

مدیر‌فروش یک شرکت‌ دانش بنیان از تولید کف‌پوش‌های رزینی با استفاده از فناوری نانو خبر داد و گفت: در سال گذشته نزدیک 200 تن محصول تولید کردیم و در صددیم علاوه برتامین نیاز داخلی به بازارهای صادراتی نیز ورود کنیم.

محمد رونقی مدیر‌فروش یک شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه علم وفناوری ایسکانیوز، از تولید کف‌پوش رزینی با استفاده از فناوری نانو خبر داد و اظهار کرد: این کف‌پوش‌ها در زمینه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، داروسازی‌ها، کارخانجات و ورزشگاه‌ها کاربرد دارد. این شرکت در حوزه تولید کف‌پوش رزینی و نیز تهیه مواد اولیه وابسته فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: در جهت تولید محصول با کیفیت مطالعات گسترده‌ای را روی کف‌پوش‌های مرسوم و رایج در بازار انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که کف پوش‌های صنعتی با مشکلاتی مواجه هستند؛ بنابراین سعی کردیم با تولید محصول با کیفیت این مشکلات را برطرف کنیم.

رونقی افزود: یکی از مهم‌ترین تکنولوژی‌های به‌کار رفته در این کف‌پوش‌ها فناوری نانو است که در تولید این محصولات تمام استاندارد رعایت شده است تا جایی‌که تمام استانداردهای فنی و کیفی را از آزمایشگاه‌های مرجع مثل پژوهشگاه پلیمر، پژوهشگاه صنعت نفت و سایر مراجع ذی‌صلاح اخذ کنیم.

مدیر فروش شرکت بسا پلیمر، در توضیح ویژگی‌های این محصول گفت: استفاده از نانوذرات در تولید محصول، علاوه بر ایجاد خواصی همچون مقاومت سایش بالا، خواص آنتی‌باکتریال و آنتی‌استاتیک، این امکان را به ما می‌دهد که با استفاده از ضخامت کمتر به خواص مورد نظر دست پیدا کنیم. این مسئله باعث کاهش هزینه‌ تمام شده‌ محصول می‌‌شود.

وی تصریح کرد: محصول این شرکت با نام‌های تجاری متفاوت و با گرید‌ها و خواصی متناسب با حوزه‌ کاربرد و نیاز مصرف کنندگان عرضه می‌شود. کف‌پوش‌های یاد شده بسته به نوع محیط مورد استفاده و ویژگی‌های سطح، به صورت پوشش کف، کفپوش‌های خود تراز و کفپوش‌هایی با ضخامت بالا قابل عرضه هستند.

رونقی خاطرنشان کرد: این شرکت تاکنون موفق به دریافت تأییدیه‌ نانو مقیاس از ستاد توسعه‌ فناوری نانو برای این محصول شده است. علاوه بر این، کف‌پوش‌های آنتی باکتریال اپوکسی دارای تأییدیه آنتی باکتریال از انیستیتو پاستور و گواهی عدم سمیت و تحریک پوستی از دانشگاه شهید بهشتی است.

وی ادامه داد: کف پوش‌های پلیمری اپوکسی مدت زمان زیادی است که در صنایع متنوعی همچون کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز صنعتی کاربرد دارند. با این حال، استفاده از آن‌ها به دلیل عدم تناسب ویژگی‌های کاربری با نیازمندی‌های محل مورد استفاده گاهی با نارضایتی‌هایی همراه بوده است. به عنوان مثال مقاومت سایشی پایین، منجر به افزایش هزینه‌های نگهداری و ترمیم شده و یا در کاربری‌های خاص، در اثر جرقه‌ ناشی از تخلیه الکتریکی بار ساکن، تجهیزات موجود در محل صدمات جدی دیده و در مواردی نیز آتش سوزی رخ داده است. با اضافه کردن افزودنی‌های نانو به این نوع پوشش‌ها می‌توان این مشکلات را تا حد زیادی برطرف کرده و علاوه بر آن به ویژگی‌های مثبت دیگری همچون مقاومت در برابر آلودگی و عوامل بیماری‌زا دست یافت.

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان افزود: در کنار ویژگی‌های منحصر به فرد کاربردی، محصولات به کاربرده شده در بخش‌هایی از صنعت مانند کارخانجات تولید مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و همچنین مراکز ارائه‌ خدمات بهداشتی مانند بیمارستان‌ها، ملزم به رعایت قوانین تدوین شده در راستای حفظ بهداشت و ایمنی آن هستند. اگرچه قوانین مذکور بسته به نوع مکان متفاوت است؛ اما وجه مشترک همه‌ این قوانین استفاده از کف‌پوش‌هایی بدون درز، غیر جاذب، با مقاومت سایشی بالا و ترجیحاً ضدباکتری است. موارد ذکر شده همگی از ویژگی‌های کف‌پوش‌های تولیدی شرکت بسا پلیمر است.

وی با اشاره به این‌که در سال گذشته حدود 200 تن تولید داشتیم، گفت: هر ساله میزان تولید و صادرات این محصول روبه افزایش است بنابراین در صدد هستیم که علاوه بر تامین نیاز داخلی به حوزه صادرات نیز بپردازیم.

رونقی تأکید کرد: هم‌اکنون به دنبال پیاده‌سازی نیازمندی‌های صادرات هستیم تا جایی‌که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد نانو دفاتری را در کشورهای خارجی ایجاد کردیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1025842

وب گردی

وب گردی