انتشار ۸۰ نشریه دانشجویی فعال در دانشگاه علامه طباطبایی

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت:در حال حاضر حدود ۸۰ نشریه فعال در دانشگاه فعال هستند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از دانشگاه علامه، نشست تقدیر از نشریه‌های برتر دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با حضو حسین سلیمی رئیس دانشگاه، وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی و جمعی از مدیران این معاونت، مدیر مسئولان و سردبیران نشریه‌های دانشجویی برگزار شد.

حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست گفت: در سال‌های گذشته حدود ۳۵ نشریه مجوزدار داشتیم که منتشر نمی‌شدند و در حال حاضر حدود ۸۰ نشریه فعال داریم؛ این باعث افتخار است و به این معنی است که در بین دانشجویان «امید» وجود دارد.

وی ادامه داد: نشریه بستری برای تجربه کار علمی، تشکیلاتی و مطبوعاتی است. ما به نسبت دانشگاه‌های دیگر شرایط خوبی از این نظر داریم.

سلیمی در ادامه افزود: در مورد داشتن دفتری مستقل برای نشریات دانشجویی حق با فعالان نشریات است و من از مسئولان دست اندر کار می‌خواهم مکانی را برای فعالیت‌های نشریات در دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی و پردیس مرکزی فراهم آوردند.

رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: ما در «طرح جامع دانشگاه» مدنظر داریم مکانی با عنوان «مرکز فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان» را در یک‌سال آینده فراهم کنیم که تمام انجمن ها، کانون‌ها و نشریات در آنجا باشند. اما قبل از اینکه این فضا ایجاد شود باید این مشکل در شورای دانشگاه مطرح شود تا فعالان دانشجویی نشریات بتوانند از اتاق‌های جلسات موجود در دانشگاه استفاده کنند.

در ادامه سلیمی ضمن پاسخگویی در مورد بودجه دانشگاه در زمینه فعالیت‌های دانشجویی گفت: یکی از هدف‌های ما این است که دانشجو راه را پیدا و کشف کند؛ کیفیت کنونی نشریات نشان دهندۀ این است که دانشجویان کار خود را بلد هستند.

محمد امیرپناهی مدیر فرهنگی دانشگاه هم در این نشست در سخنانی گفت: امسال در جشنواره تیتر ۱۱، نشریات دانشگاه علامه طباطبائی ۱۴ رتبه کسب کردند که به لحاظ فراوانی در این چند سال، حائز اهمیت بوده است. برخی از نشریات دانشجویی مانند «نشریه نویسا» و «نشریه دولت یار» هم بیش از یک رتبه کسب کردند.

وی ادامه داد: در بخش نشریات تخصصی علوم انسانی، هر سه رتبه متعلق به دانشگاه علامه بود که این سه نشریه مربوط به انجمن‌های علمی-دانشجویی است که این نشان می‌دهد این انجمن‌ها در تراز خوبی قرار گرفته اند.

امیرپناهی تصریح کرد: این موفقیت‌ها از یک طرف محصول تلاش و استعداد دانشجویان و از طرف دیگر محصول فعالیت معاونت فرهنگی و اجتماعی در این حوزه است.

مدیر فرهنگی دانشگاه در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که منجر به افتخار آفرینی در جشنواره تیتر ۱۱ شده است می‌توان به برگزاری دوره‌های آموزشی، حمایت مالی از نشریات، توانمندسازی دانشجویان برای انجام امور فنی مربوط به نشریه از جمله طراحی، برگزاری جلسه تخصصی نقد نشریات و برگزاری جلسات انتقال تجربه با حضور فعالان موفق نشریات، اشاره کرد.

وی یادآور شد: دانشگاه علامه طباطبائی حدود ۱۱۸ نشریه دارای مجوز دارد که بالغ بر ۸۰ نشریه آن فعال است و منتشر می‌شود. از این تعداد، ۴۱ نشریه در حوزه علمی و ۳۷ نشریه در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هستند.

امیرپناهی در ادامه افزود: بیشترین تعداد نشریات دانشجویی بر حسب دانشکده ها، مربوط به دانشکده ارتباطات با ۲۲ نشریه و بعد از آن دانشکده حقوق و علوم سیاسی با ۲۱ نشریه است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: در مورد صاحب امتیازی نشریات، تعداد ۵۴ نشریه به صورت حقیقی، ۳۸ نشریه برای انجمن‌های علمی، ۱۴ نشریه برای کانون‌های فرهنگی و ۱۲ نشریه مربوط به تشکل‌های سیاسی دانشگاه است.

در ادامه این نشست چندی از دانشجویان فعال در زمینه نشریات دانشجویی دربارۀ مشکلات و دغدغه‌های خود در این زمینه گفتگو کردند. لزوم اختصاص دفتر به نشریات دانشجویی، افزایش تیراژ نشریات، ارائه نشریات در خارج از دانشگاه، برگزاری جشنواره درون دانشگاهی برای نشریات، لزوم اهمیت دادن به تک فروشی نشریات، فروش الکترونیکی نشریات و مصاحبه مسئولان دانشگاه با نشریات دانشجویی را می‌توان اشاره کرد.

گفتنی است، در پایان این نشست با اهدای لوح از نشریات برتر که در جشنواره تیتر ۱۱ موفقیت‌هایی را کسب کرده بودند، تقدیر شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1042711

وب گردی

وب گردی