ضربه فضای مجازی به سرانه مطالعه ایرانیان/ با این رویه نبوغی رخ نخواهد داد

جامعه شناس و استاد دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه متاسفانه آموزش و پرورش ما به سمت ماشینی شدن حرکت کرده است گفت: با این رویه حتی در دانشگاه نبوغی از دانش آموز و دانشجو به علت اینکه مطالعه کاهش می‌یابد رخ نخواهد داد.

به گزارش گزوه اجتماعی ایسکانیوز، امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه خوارزمی ، با انتقاد از کاهش سرانه کتابخوانی در کشور، گفت: عواملی چند از جمله گسترش فضای مجازی، گران بودن کتب و مواردی از این دست در کاهش این سرانه دخیل بوده است.


وی با بیان اینکه متاسفانه عدم آموزش کتابخوانی در مدارس بر بی توجهی بیشتر قشر نوجوان و جوان به کتاب افزوده است، افزود: کشور‌های پیشرفته با آموزش کتابخوانی و در نظر گرفتن زمانی برای این مهم سعی در بهبود وضعیت جامعه خود دارند.


قرایی مقدم با تاکید بر اینکه متاسفانه آموزش و پرورش ما به سمت ماشینی شدن حرکت کرده است، تصریح کرد: با این رویه حتی در دانشگاه نبوغی از دانش آموز و دانشجو به علت اینکه مطالعه کاهش می‌یابد رخ نخواهد داد.

وی با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که دانش آموزان و دانشجویان به مطالعه کتاب‌های غیر درسی نیز روی بیاورند، تصریح کرد: متاسفانه نبود کتابخانه کامل در مدارس و برخی دانشگاه‌ها نیز بر کاهش سرانه کتابخوانی دامن زده است.


این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه عادت به مطالعه باید از سنین کودکی به افراد آموزش داده شود، گفت: اکنون با شیوع فضای مجازی در زندگی همه افراد کاهش چشمگیر مطالعه رخ داده، زیرا افراد با گذراندن عمده وقت خود در این فضا دیگر زمانی برای کتابخوانی ندارند.


وی با بیان اینکه باید در مدارس و دانشگاه‌ها اجازه صحبت به فرد دانش آموز و دانشجو برای طرح مباحث غیر درسی داده شود، افزود: استاد یا معلم محوری امکان مطالعه و مشارکت کلاسی را برای دانش آموزان و دانشجویان کاهش می‌دهد.


قرایی مقدم با تاکید بر اینکه رسانه ملی باید تشویق کننده کتابخوانی باشد، تصریح کرد: هر چه سرانه کتابخوانی در کشور کاهش یابد به طور حتم مشکلات عدیده بیشتری برای نسل جوان رخ خواهد داد.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه تلویزیون و ماهواره و اکنون فضای مجازی تهدیدی برای کتابخوانی است، گفت: دولت باید در مسیر افزایش کتابخوانی یارانه‌ای نیز در نظر بگیرد، زیرا اکنون گرانی بیش از حد کتاب‌ها نیز بر کاهش این سرانه دامن زده است.


وی با تاکید بر اینکه باید فضای مطالعه آزاد ایجاد شود، تصریح کرد: ایجاد کتابخانه‌های مجهز در همه مناطق کشور نیز از دیگر مسائلی است که باید برای افزایش سرانه کتابخوانی در دستور کار قرار بگیرد.

گفتنی است، در سال ۱۳۷۲ شمسی ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی تعیین شد؛ این روز، یکی از روز‌های هفته کتاب نیز هست. نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روز‌های چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد؛ در هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار می‌شود.

میزان

انتهای پیام/

کد خبر: 1043160

وب گردی

وب گردی