دانشگاه آزاد اسلامی خود را موظف به حفظ جوانان مؤمن کشور می‌داند/ نهاد رهبری در دانشگاه‌ها از مؤلفه‌های پیاده‌سازی تربیت اخلاقی، اعتقادی و رفتاری دانشجویان است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اهمیت نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: نهاد در دانشگاه یکی از مؤلفه‌های پیاده‌سازی تربیت اخلاقی، اعتقادی و رفتاری دانشجویان است که باید نقش مؤثری در این حوزه ایفا کند.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست مسئولان استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با حضور حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز یکشنبه سوم آذرماه ۹۸ در مجتمع حافظ برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این نشست با اشاره به بنیان‌گذاری دانشگاه در کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند: دانشگاه ما بی‌رودربایستی غلط بنیان‌گذاری شده، از اول غلط بنیان‌گذاری شده و بنابراین یک اصلاح و یک تحوّل و یک صیرورت درونی برای دانشگاه به‌ طور مستمر لازم است.

دکتر طهرانچی در ادامه با اشاره به نظر جرارد دلانتی درباره مفهوم دانشگاه در کتاب «دانش در چالش» اظهار کرد: دلانتی معتقد است که اسلامی شدن دانشگاه در محیط جامعه جهانی در جهت تعریف فرهنگ محلی و دفاع از ارزش‌های بومی در برابر ارزش‌های غربی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: همچنین مقصود فراستخواه در نگاه تندی که به دانشگاه اسلامی دارد در کتاب «سرگذشت و سوانح دانشگاه در ایران»، اسلامی شدن دانشگاه را ارتدکس فقهی و ایدئولوژیک می داند و حتی گزینش دانشجو در دانشگاه را نقد می کند و از آن به عنوان کدگذاری ایدئولوژی و سیاسی دولت یاد می کند.

دکتر طهرانچی در ادامه خاطرنشان کرد: در این کتاب به صراحت قید شده که جریان دانشگاه بعد از سال 1320 یک فضای آکادمیک و مدرنیته‌ای بود که مدرنیته را مبتذل و موقت عنوان می کند و می گوید: ما هیچ راهی نداریم جز اینکه به این مدرنیته باز گردیم. جرارد دلانتی در کتاب «دانش در چالش» تأکید دارد که اسلامی شدن دانشگاه ها تلاش روشنفکران مسلمان برای مقابله با سیطره فرهنگ غرب است.

وی با بیان اینکه کشور ما پس از 40 سال نیازمند یک حرکت جدی است، گفت: این حرکت برای این است که مفهوم دانشگاه اسلامی مبتنی بر پایه ها و اصول و مبانی از ابتدا برنامه ریزی شود و ساحت های تعلیم و تربیت بازسازی شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به یک سند تحول آموزش عالی نیاز داریم، گفت: باید ساحتهای 6گانه تربیت در این سند مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر لزوم اهمیت واژه «تربیت» در دانشگاه گفت: از ابتدا اساساً ما را از به کار بردن مفهوم تربیت در دانشگاه ترسانده و گفته‌اند اساساً لغت تربیت را به کار نگیرید و به‌جای آن از واژه «فرهنگی» استفاده کنید که نادرست است.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه یکی از ساحت‌های 6گانه تربیتی، ساحت «اخلاقی، رفتاری و اعتقادی» است، گفت: این ساحت از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است و در پرداختن به این ساحت باید از اسلام مبتنی بر فقاهت و اسلام مبتنی بر ولایت استفاده کنیم، در غیر اینصورت به انحراف می‌رویم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: نهاد در دانشگاه یکی از مؤلفه‌های پیاده‌سازی تربیت اخلاقی، اعتقادی و رفتاری دانشجویان است که باید نقش مؤثری در این حوزه ایفا کند.

وی افزود: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای ایفای نقش در این حوزه دو ابزار متنی و فوق برنامه دارد. ابزار متنی دروس معارف در دانشگاه ها و ابزار فوق برنامه حضور در برنامه‌های فرهنگی دانشگاه است.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری باید فراتر از اخذ دو واحد درسی در دانشگاه فعالیت داشته باشد، چیزی که به ما در سال‌های گذشته تحمیل شده، این است که در امر تربیت رفتار دانشگاه غربی را داشته باشیم و این موضوع عملاً کارآمدی ما را تحت‌الشعاع قرار داده است. در این رفتار غلط یک قالب وجود دارد که این قالب دانشگاه را از تربیت به آموزش و آموزش دست دوم سوق می‌دهد که بسیار نادرست است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بر این اساس باید در بخش تربیت اعتقادی و رفتاری، طرحی نو ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری درباره جوان‌های مؤمن بسیار تأکید داشتند، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی موظف هستیم که جوانان مؤمن کشور را حفظ کنیم. ما در دانشگاه آزاد اسلامی با همه بضاعت برای این تحول اعلام آمادگی کرده و معتقدیم که مسیر گذشته ما را به جایی نمی‌رساند و نیازمند طرح و برنامه‌های جدید هستیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1044024

وب گردی

وب گردی