دانشجویان: خواهشمندیم دانشگاه‌های تهران را تعطیل کنید!

جمعی از دانشجویان در نامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و استاندار تهران اعلام کردند: شاخص آلودگی هوا در دانشگاه‌های تهران از عدد ۱۷۵ فراتر رفته و با هیچ استدلال سلیمی ادامه فعالیت در شرایط کنونی به صلاح نیست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران در نامه‌ای خطاب به منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در مورد آلودگی هوای تهران و فعالیت دانشگاه‌ها در چنین شرایطی هشدار دادند.

در بخش ابتدایی این نامه آمده است: عقب افتادن برنامه‌ درسی، افت کیفیت آموزش، اختلال در تمام برنامه‌های آموزشی، تغذیه‌ای، حمل و نقل و سایر برنامه‌های مجموعه‌های دانشگاهی در اثر تعطیلی، عواقبی است که بدون شک دانشجویان و ما به عنوان نمایندگان آنها در امور صنفی به آن واقفیم؛ لیکن عواقب ناشی از بی‌تدبیری‌های بلندمدت گذشته را نباید با بی‌تدبیری جدید که خود مولد عواقب بزرگ‌تری است، پاسخ داد.

دانشجویان در این نامه بیان کردند: آلودگی هوای تهران نقل محافل و گفت‌وگو‌های این روز‌های پایتخت است. دانشگاه‌های شهر تهران در آلوده‌ترین نقاط پایتخت تأسیس شده‌اند و شاخص آلودگی در اطراف دانشگاه‌های مرکز شهر از مرز ۱۵۰ گذشته است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: امروز در یک طرف، اختلالی جزئی در برنامه‌های دانشگاه و در طرف دیگر سلامت دانشجو قرار دارد. سلامت دانشجویان نباید طبق هیچ معیاری فدای مصلحت‌اندیشی‌ها شود. تعطیلی مدارس شهر تهران و بروز مشکلات تنفسی و گزارش مواردی چون خون‌ریزی دستگاه تنفسی و بستری شدن دانشجویان گواه این موضوع است که آلودگی هوا در شهر به مقدار بحرانی رسیده است. با توجه به این موضوع، فعالیت طولانی‌مدت در آلوده‌ترین نقاط شهر قطعاً در درازمدت مشکلات متعددی برای ده‌ها هزار دانشجو به‌وجود می‌آورد.

در این نامه عنوان شده است: ما به عنوان نمایندگان دانشجویان دانشگاه‌های پایتخت، با توجه به افزایش شاخص آلودگی و رسیدن به عدد ۱۶۵ (حساس برای تمام گروه‌ها) و همچنین استناد به داده‌های سایت هواشناسی کشور که عدم وزش باد و بارش باران در سه روز آینده را پیش‌بینی کرده است، خواستار تعیین سازوکار مشخص و قانونی، نه سلیقه‌ای، برای تعطیلی دانشگاه‌ها، اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع و مشخص شدن نهاد‌های مسئول در تصمیم‌گیری و به‌تبع آن پاسخگویی این نهاد‌ها نسبت به عوارض و مشکلات به وجود آمده در سلامتی دانشجویان هستبم.

در بخش پایانی این نامه آمده است: همچنین تفاوت محسوسی در شاخص میانگین آلودگی ارائه شده توسط هواشناسی و مقدار اعلام شده با منابع بین‌المللی دیده می‌شود که احتمالاً ناشی از نامشخص بودن میزان آلاینده‌های برخی از ایستگاه‌ها است. این تفاوت‌ها باعث بی‌اعتمادی دانشجویان نسبت به منابع و مسئولین کشوری شده است. امیدواریم ضمن مطلع کردن دانشجویان از علت این تفاوت‌ها، سلامت دانشجویان را در صدر اولویت‌های تصمیم‌گیری‌ها قرار دهید. با استناد به منابع معتبر داخلی و خارجی در لحظه نگارش این نامه عدد شاخص آلودگی هوا در دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه تهران، امیرکبیر، شریف، علم‌وصنعت و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از عدد ۱۷۵ فراتر رفته و با هیچ استدلال سلیمی ادامه فعالیت در شرایط کنونی به صلاح نیست؛ لذا خواهشمندیم تصمیمات مقتضی نسبت به تعطیلی دانشگاه‌ها اخذ شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1056427

وب گردی

وب گردی