سرای نوآوری سفال در واحد همدان تاسیس می‌‌‌‌شود

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: شهرستان لالجین به عنوان پایتخت سفال و سفالگری ایران که در مجاورت شهر همدان‌ قرار‌‌گرفته می‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد سرای نوآوری سفال در واحد همدان باشد.

منصور اسماعیل‌پور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت‌‌و‌‌‌‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره راه‌‌‌اندازی سرای نوآوری در این واحد دانشگاهی گفت: با توجه به نام‌‌‌گذاری شهرستان لالجین به عنوان پایتخت سفال و سفالگری ایران که در مجاورت شهر همدان‌ قرار‌‌گرفته، می‌‌‌‌‌‌‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد سرای نوآوری سفال و سفالگری در واحد همدان باشد. برهمین مبنا، رایزنی‌‌‌های مقدماتی در این زمینه، با اتحادیه سفالگران لالجین نیز انجام شده است.

وی تشریح کرد: با توجه به قابلیت‌‌‌هایی که در سطح استان همدان وجود دارد، ظرفیت‌‌‌های لازم برای ایجاد سرای نوآوری با موضوعات گردشگری و توریسم، میراث فرهنگیسفال و سفالگری، صنایع مبل و منبت، صنایع تبدیلی مواد غذایی از جمله کشمش، گردو و سیر، صنایع دستی، هتلداری، سیمان، فولاد، کاشی و سرامیک وجود دارد. در حال حاضر، سرای نوآوری مبل و منبت در واحد ملایر راه‌‌‌‌اندازی شده و ایجاد رشته، جذب دانشجو و مباحث پژوهشی مرتبط با صنعت مبل و منبت از اهداف ایجاد این سرای نوآوری است. مأموریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر پیوند بین دانشجویان و فعالان هنر صنعت مبل و منبت است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در ادامه خاطرنشان کرد: ساختار سازمانی سرای نوآوری شامل رئیس‌سرا، مدیر برنامه آموزش‌های خلاقیت و شتاب‌دهی، مدیر برنامه کارآفرینی و رشد، مدیر برنامه تجاری‌سازی و ارزش‌آفرینی، مدیر اداری و مالی و مدیر تدارکات و پشتیبانی، مسئول دفتر و یک نفر کارشناس دفتری بوده و این سرا یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب‌وکار، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، زیرساخت‌های حقوقی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه اقدام به فعالیت می‌‌‌کند.

وی تاکید کرد: مدل سراهای نوآوری با دانشگاه متفاوت است، هیچ کدام از صنعتگران و کارگران حاضر نیستد با صرف چهار سال و گذراندن تعداد واحد درسی مشخص، مدرک لیسانس بگیرند، بنابراین باید این افراد را با شرایط ویژه به عنوان استاد و دانشجو در سراهای نوآوری جذب کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان درباره ارتباط سرای نوآوری با واحد دانشگاهی مربوط اظهار کرد: سرای نوآوری موظف است زیرساخت‌های لازم جهت حضور و استفاده از برنامه‌های سرا را برای دانشجویان و استادان فراهم کند، واحد دانشگاهی هم باید برنامه‌های آموزشی و پژوهشی خود را متناسب با بازار تقاضای شکل‌گرفته در سرای نوآوری، به‌روزرسانی کند. واحد دانشگاهی موظف است همکاری‌های لازم را جهت تشکیل و توسعه سرای نوآوری داشته باشد و بودجه‌های مصوب در زمینه ایجاد و توسعه سرای‌های نوآوری را محقق کند.

اسماعیل‌پور درباره نحوه تجاری‌‌سازی محصولات دانش‌‌بنیانی که در سراهای نوآوری تولید می‌‌‌شود اظهار کرد: تجاری‌‌‌سازی محصولات دانش‌‌‌بنیان روندی در ادامه برنامه رشد است که در صورت موفقیت و دستیابی به بازار و فروش اولیه، شرکت در پارک علم و فناوری مستقر شده و از طریق برنامه‌‌‌های آن با جذب سرمایه و تسهیلات لازم به توسعه و گسترش کسب وکار از طریق درآمدزایی، افزایش تعداد پرسنل، توسعه و ایجاد تنوع در محصول می‌‌‌‌‌‌پردازد. همچنین با استفاده از صندوق‌‌‌های حمایت موجود در دانشگاه آزاد اسلامی می‌‌‌توان در پیشبرد تجاری‌‌‌‌‌‌‌سازی محصولات دانش‌‌‌بنیان بهره برد.

وی درباره ایجاد فن بازار در سراهای نوآوری تصریح کرد: فن بازار می‌‌‌تواند نقش واسطه‌‌ای برای رساندن اطلاعات فناور به عرضه‌کنندگان، متقاضیان، کارآفرینان و سرمایه گذاران و ارائه مشاوره در خصوص مراحل انتقال فن را داشته باشد. بازار فناوری زیرساخت و محل استقرار سراهای نوآوری، پردیس‌‌‌های پارک، نهادهای مالی و سایر اجزاء مرتبط با نوآوری است که نهادهای عرضه‌‌کننده خدمات و محصولات فناوری و نوآوری با نهادهای متقاضی در ارتباط بوده و همکاری‌‌‌های تجاری با آنها شکل می‌‌گیرد. بعد از ایجاد و گسترش سراهای نوآوری مورد نظر، هر واحد دانشگاهی، می‌‌‌تواند بازارهای فناوری را هم در سطح استان تشکیل دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1058418

وب گردی

وب گردی