خدمت رسانی اورژانس به 1370 مصدوم در حوادث هفته اخیر

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در طی یک هفته گذشته از تاریخ 27 دی تا 4 بهمن، 527 مورد ماموریت ویژه توسط اورژانس پیش بیمارستانی به ثبت رسیده که در این حوادث به 1370 مصدوم، خدمات اورژانسی ارائه شده است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور درخصوص خدمت رسانی اورژانس پیش بیمارستانی در حوادث ویژه یک هفته اخیر، اظهار کرد: در طی یک هفته گذشته از تاریخ 27 دیماه تا 4 بهمن، 527 مورد ماموریت ویژه توسط اورژانس پیش بیمارستانی به ثبت رسیده که در این حوادث به 1370 مصدوم، خدمات اورژانسی ارائه شده است.

وی افزود: از این 1370 مصدوم، تعداد 1149 مصدوم به مراکز درمانی منتقل شده و مابقی به صورت سرپایی درمان شده اند.

کولیوند با بیان اینکه از این تعداد، 730 نفر را مصدومین حوادث ترافیکی و 640 نفر را مصدومین حوادث غیرترافیکی شامل می شود، گفت: 88 درصد از مصدومین ترافیکی معادل 642 نفر به مراکز درمانی منتقل شده و مابقی در محل حادثه به صورت سرپایی درمان شده اند.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث ترافیکی در شهرهای تهران، فارس و کرمان روی داده است، خاطرنشان کرد: بیشترین مصدومین حوادث غیرترافیکی به ترتیب در اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، نزاع و آتش سوزی، آسیب دیده‌اند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه در حوادث ترافیکی و غیرترافیکی یک هفته گذشته، تعداد 142 نفر فوت کرده‌اند، تصریح کرد: همچنین، در این مدت، تعداد 36 مصدوم توسط اورژانس هوایی به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

کولیوند در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص مسمومیت با گاز مونوکسید کربن بیان کرد: در چهارماهه گذشته، با رشد 24 درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نسبت به مدت مشابه سال 97 مواجه بوده ایم.

وی گفت: در این مدت 4714 نفر در اثر نشت این گاز دچار مسمومیت شده اند که 3427 مصدوم برای دریافت خدمات درمانی پیشرفته تر توسط آمبولانس های اورژانس پیش بیمارستانی به مراکز درمانی منتقل شده و 204 نفر نیز بر اثر مسمومیت با این گاز، جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس سازمان اورژانس کشور در ادامه به بیان برخی توصیه هایی ایمنی در پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پرداخت و افزود: هر وسیله گرمازای سوختنی که به نحوی با سوخت های فسیلی (نفت، گاز، ذغال سنگ) کار کند به صورت بالقوه می تواند سبب تولید گاز مونوکسید کربن شود،بنابراین دقت شود که از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودکش یا دارای دودکش نامناسب و غیر استاندارد استفاده نشود.

وی افزود: استفاده از بخاری های بدون دودکش به هیچ وجه از تولید گاز مونوکسید کربن جلوگیری نمی کند. هرگز در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد (نظیر اتاق، گاراژ) آتش روشن نشود. هرگز در فضای بسته گاراژ موتور اتومبیل را روشن نگذارید. قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودکش ساختمان و بدون ترَک و نشتی بودن آن اطمینان حاصل کرده و از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری اطمینان کنید. تمام دودکش ها باید وسیله انتهایی ضد باد (کلاهک) مناسب داشته باشد. در محیط های شغلی و منازل که در آنها از کوره و مشعل استفاده می شود از سلامت دستگاه و سیستم تخلیه دود اطمینان کنید.

به گفته کولیوند، هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون باشد و لذا به کارگیری آب گرمکن‌های دیواری در فضاهای بسته یا مکان های فاقد جریان هوا مجاز نیست. شیب لوله‌های افقی در داخل واحدها باید مثبت و روبه بالا و ارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد. توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن کردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز کمک خواهد کرد. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است، دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گازهای سمی از دودکش است، در این صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتی از در یا پنجره تهویه در محیط ایجاد کنید.

وی گفت: ضمن ایجاد تهویه مناسب جهت آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعله های اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محیط داخل خانه جداً خودداری کنید. اگر فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می‌کنید، درزبندی و بستن منافذ درها و پنجره ها به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلاملانع است، اما درصورتی که از بخاری های گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می کنید حتماً مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد کنید و از درزبندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید. در صورت احساس علایم سردرد و سرگیجه و تهوع در مکانی که احتمال وقوع مسمومیت وجود دارد فوراً آن مکان را ترک کرده و به فضای آزاد پناه ببرید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

وی ادامه داد: در صورت تداوم علایم فوق برای چند روز متوالی احتمال مسمومیت خفیف با این گاز وجود دارد که بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید. رانندگان وسایل نقلیه سنگین، از روشن کردن گاز پیک نیک در اتاق وسیله نقلیه خود جهت استراحت و خواب جدا خودداری کنند.

رئیس سازمان اورژانس کشور درخصوص برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، گفت: در صورت مواجهه با مصدومان، سریعاً آنها را از محیط خارج کنید. پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده فوراً با اورژانس 115 تماس بگیرید و علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1059229

وب گردی

وب گردی