واگذاری 21 هکتار از اراضی پارک فناوری پردیس به شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرکل جذب و پذیرش واحدهای فناور پارک فناوری پردیس از واگذاری 21 هکتار از اراضی پارک فناوری پردیس طی فراخوانی به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: از ابتدای فراخوان تا به امروز قریب به 150 متقاضی برای واگذاری اراضی اقدام کردند که از این تعداد 35 متقاضی براساس اولویت‌های تعریف شده انتخاب خواهند شد.

محمدحسین عسکری مدیرکل جذب و پذیرش واحدهای فناور پارک فناوری پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در رابطه با جزئیات واگذاری فاز سوم پارک فناوری پردیس اظهار کرد: فاز سوم پارک فناوری پردیس حدود 21 هکتار مساحت دارد که بخشی از این اراضی پارک فناوری پردیس طی فراخوانی با عنوان فاز سوم پارک به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار خواهد شد. این فراخوان از 6 بهمن شروع شده و تا پایان اسفند ادامه دارد.

وی تصریح کرد: در این فراخوان حدود 35 قطعه با مساحت نزدیک به 40هزار متر مربع با شرایط ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور واگذار خواهد شد. همچنین در این واگذاری تسهیلات و تخفیفاتی به این شرکت‌ها تعلق خواهد گرفت.

عسکری اظهار کرد: عملیات آماده‌سازی اراضی این فاز از شهریور ماه امسال آغاز شده است و فاز سوم پارک فناوری پردیس با نام پردیس کارآفرینی شناخته خواهد شد.

وی سقف تخفیفات برای شرکت‌های دانش‌بنیان را حداکثر تا 20 درصد عنوان کرد و افزود: طی سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌ها و مشکلات تامین نیازهای فنی و تجهیزات و همچنین تقویت روحیه امید و کارآفرینی در جامه و رغبت بخش‌های تولیدی به منظور خودکفایی و تامین نیازهای فناورانه کشور، متقاضیان زیادی برای عضویت در پارک فناوری پردیس داشتیم و بر همین اساس این فراخوان ارائه شده است. این در حالی است که قبلا پارک به صورت فراخوان اقدام به واگذاری نمی‌کرد و بر اساس تقاضاهای موردی با توجه به پیشرفت‌هایی که در آماده‌سازی اراضی انجام می‌شد نسبت به واگذاری اقدام می‌کرد. امسال به جهت افزایش درخواست‌های واگذاری از یکسو و از سوی دیگر طرح توسعه ناحیه نوآوری پردیس که برای افق توسعه در نظر گرفته شده است، این اراضی واگذار می‌شود.

مدیرکل جذب و پذیرش واحدهای فناور پارک فناوری پردیس تأکید کرد: از ابتدای فراخوان تا به امروز قریب به 150 متقاضی برای واگذاری اراضی اقدام کردند که جلسات اولیه برای درخواست آنها شروع شده است، تا براساس اولویت‌های تدوین شده، واگذاری قطعات به شرکت‌ها بررسی شود. از این 150 متقاضی 35 متقاضی براساس اولویت‌های تعریف شده انتخاب خواهند شد. اگر متقاضیان بیشتری داشته باشیم در این صورت طبق برنامه توسعه پارک فناوری پردیس اواسط سال آینده نیز در قالب طرح و شرایط دیگری معرفی خواهیم کرد.

عسکری به معیارهای ارزیابی این فراخوان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان قبلا توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزیابی و بررسی شدند در این مرحله ما وارد مسائل فنی نخواهیم شد و صرفا بر اساس حوزه‌های اولویت‌دار یعنی حوزه‌های تجهیزات پزشکی پیشرفته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق و ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی با فناوری پیشرفته که در فراخوان منتشر شده است، اقدام می کنیم. تنها در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان موضوعات مالی شرکت مهم بوده و بررسی خواهد شد تا بتواند زمین را خریداری و مراحل ساخت را براساس تعهد دوساله برای استقرار پیش ببرند.

وی تصریح کرد: بیشتر شرکت‌هایی که در قالب فاز اول و دوم به عضویت پارک درآمدند نیز در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند، بنابراین خدمات‌رسانی به شرکت‌های فعال در این حوزه‌ها بهتر است. اولویت واگذاری اراضی نیز به همین دلیل با شرکت‌های تجهیزات پزشکی پبشرفته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق، ارائه خدمات آزمایشگاهی با فناوری پیشرفته در نظر گرفته شده است. با این حال شرکت‌های فعال در حوزه‌های دیگر‌ فناوری‌ پیشرفته نیز می‌توانند در این طرح ثبت‌نام کنند.

عسکری در خصوص پیش‌بینی استقبال از این طرح گفت: با توجه به تجربه فاز اول و دوم واگذاری اراضی پارک پردیس، رضایت نسبی شرکت‌های عضو از حضور در پارک و تأثیر فعالیت شرکت‌ها در پارک برای توسعه فناوری‌ها، پیش‌بینی می‌شود که واگذاری فاز سوم نیز با استقبال خوبی روبه‌رو شود.

مدیرکل جذب و پذیرش واحدهای فناور پارک فناوری پردیس افزود: در سال جاری موفق شدیم علاوه بر تکمیل واگذاری‌ها خصوصا در فاز دوم پارک، با پیگیری همکاران و بر اساس تعهدات شرکت‌ها شاهد بهره برداری از ساختمان و استقرار 8 شرکت جدید در پارک هم باشیم و این امر منجر به افزایش تولید در پارک و اشتغال کارکنان شده است. همچنین فاز سوم به عنوان آخرین فعالیت در سال جاری است که به همین منظور فراخوانی را منتشر کردیم. امیدواریم همزمان با بهره‌برداری از فاز سوم، مقدمات آماده‌سازی فاز چهارم و ادامه فازهای توسعه را که براساس طرح ناحیه نوآوری پردیس در دست تهیه است را نیز انجام دهیم.

عسکری تأکید کرد: روند رشد پارک و شرکت‌ها بدین صورت بود که واگذاری اراضی و بهره‌برداری از فاز یک پارک نزدیک به 11 سال به طول انجامید اما با توجه به تجربیات کسب شده می‌توانیم فاز دوم را طی 6 سال به بهر‌برداری کامل برسانیم. امیدواریم با توجه به فراخوانی که برای فاز سوم پارک فناوری پردیس داده شده بتوانیم فاز سوم را نیز طی 3 سال آینده به بهره‌برداری کامل برسانیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1060747

وب گردی

وب گردی