ضرورت ساماندهی و مدیریت منابع انسانی در آموزش عالی کشور با توجه به نیازسنجی نیروی انسانی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

مدیر کل امور اداری و پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به نیازسنجی نیروی انسانی از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری به دنبال ساماندهی و مدیریت منابع انسانی در آموزش عالی کشور هستیم.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، اباصلت خراسانی در نشست مجازی معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و مراکز آموزش عالی کشور گفت: با توجه به نیازسنجی نیروی انسانی از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری به دنبال ساماندهی و مدیریت منابع انسانی در آموزش عالی کشور هستیم.

وی در این نشست مجازی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در آموزش عالی اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته اخیر می‌توان به نیازسنجی نیروی انسانی از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری، بررسی و انطباق تخصص‌ها با نظام طبقه‌بندی مشاغل، ارائه دفترچه نیازهای استخدامی به سازمان اداری و استخدامی کشور برای اخذ مجوز اشاره کرد.

وی با بیان اینکه اخذ مجوز از سازمان اداری و استخدامی و جذب نیروی غیر هیئت علمی در این وزارتخانه در فضایی رقابتی شکل گرفت، افزود: در همین زمینه ۶ هزار مجوز هیئت علمی و هزار و ۹۷۱ مجوز غیر هیئت علمی در مرحله تامین اعتبار هستند. پروتکل‌های استخدامی وزارت علوم در زمینه جذب نیروی غیر هیئت علمی شامل چهار حوزه سوابق آموزشی و پژوهشی، دانش کامپیوتر، مهارت‌های شغلی و دانشی و روان‌شناسی می‌شود.

خراسانی در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته اظهار کرد: صدور شماره شناسه کارکنان قراردادی، تاسیس کانون ارزیابی و توسعه شایستگی‌های مدیران برای سه دانشگاه شهید بهشتی، علامه طباطبایی و صنعتی شریف و پیگیری لازم برای اخذ مجوز استقرار کانون در حوزه ستاد وزارت متبوع، برگزاری دوره‌های توانمندسازی مدیران زن با همکاری مرکز آموزش مدیریت دولتی و بازنگری نظام ارزیابی عملکرد با همکاری مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بازنگری نظام آموزشی و تدوین پودمان‌های آموزشی در هفت رسته شغلی و استفاده از ظرفیت دانشگاه پیام نور برای انتقال کارمندان به سایر دانشگاه‌ها و ساماندهی وضع موجود از دیگر اقداماتی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته می‌توان به سامانه پاکنا اشاره کرد. نکته‌ای که در این بخش باید دانشگاه‌ها به آن توجه کنند این است که باید مکاتبات صورت گرفته برای ارتباط با سازمان استخدامی برای وزارت علوم فرستاده شود تا این وزارت پس از تجمیع آن را برای سازمان استخدامی ارسال کند.

خراسانی در پایان با اشاره به استفاده از ظرفیت نیروی امریه سربازی خاطرنشان کرد: وزارت علوم در این زمینه حتی کارشناسی را مسئول پیگیری امور مربوط به سربازان امریه و رسیدگی به موضوعات مرتبط با آن را در نظر گرفته است و همچنین و سامانه‌ای را برای این موضوع در وزارتخانه راه‌اندازی کرده است. وزارت علوم امیدوار است که بتواند بیش از پیش از ظرفیت نیروهای امریه استفاده کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1069038

وب گردی

وب گردی