مجتمع‌های آموزشی و تحقیقاتی شیلات در دانشگاه آزاد استان هرمزگان راه‌اندازی می‌شود

رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان از راه اندازی مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی محصولات شیلاتی در هرمزگان خبر داد و گفت: در راستای رسیدن به جهش تولید با اجرای طرح های اشتغال زا و سود آور اقتصادی با حفظ احترام به مواهب الهی و رعایت اصول استاندارد زیست محیطی این مجتمع راه اندازی می شود.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از بندرعباس، علیرضا سایبانی در نشست تخصصی مسئولین مرکز تحقیقات علوم شیلات و فنون دریایی خلیج فارس با اعضای هیات علمی گروه شیلات و کارشناسان استانی علوم دریایی دانشگاه آزاد بندرعباس طرح راه اندازی مجتمع های آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی محصولات شیلاتی توسط دانشگاه آزاد اسلامی را یک فرصت جهت محقق ساختن شعار جهش تولید دانست و گفت: این دانشگاه مصمم است تا با ورود علمی خود به این مساله ضمن تولید، اشتغال‌زایی و رعایت اصول زیست محیطی در حفظ و نگهداری این ذخایر ارزشمند الهی نیز گام های بزرگی بردارد.

معاون پژوهش و فناوری واحد بندرعباس با اشاره به اینکه استان هرمزگان به عنوان قطب شیلات کشور محسوب می شود افزود: راه اندازی چنین مراکزی هم ضرورت اشتغال‌زایی را تضمین کرده و بهره وری درست از منابع دریایی را به شکل استاندارد نهادینه می‌کند همچنین مجموعه دانشگاه های آزاد اسلامی استان هرمزگان می‌تواند با توجه به اعضای هیات علمی توانمند، متعهد و متخصص و داشتن بنیه های پژوهشی درجهت حل مسائل و مشکلات آبزی پروری وارد چرخه صنعتی، تحقیقاتی و کارآفرینی نماید.

رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاداسلامی استان هرمزگان، تاکیدکرد: توسعه آبزی پروری راهی مطمئن برای ایجاد اشتغال پایدار در استان است که باید باتوجه به وضعیت دسترسی و توپوگرافی اراضی، فاصله از دریا، میزان ریسک و خطرپذیری سیل، بررسی سایت های فعال منطقه و نقشه موقعیت کانال های آبرسان به طور کارشناسی و با اجرای طرح های اشتغال زا و سودآور اقتصادی شاهد توسعه پایدارصید و پرورش آبزیان ضمن حفظ و حراست ازمنابع آبزیان درمنطقه باشیم.

سعید مسندانی کارشناس مجرب حوزه شیلات و از فعالان مزرعه دار پرورش میگو دراستان هرمزگان دراین جلسه چشم انداز این صنعت را امیدوارکننده خواند و گفت: دانشگاه بایستی به مسائل و مشکلات آبزی پروری ورود پیدا کند و راهکارهای علمی جهت حل این مشکلات را با استفاده از فرایندهای پژوهشی و تحقیقاتی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.

وی اضافه کرد: بسیاری از سایت های پرورش آبزیان دراستان بصورت علمی، پشتیبانی و آبزی پروری نمی کنند به همین دلیل تولید آبزیان خصوصا میگو سالهای پرفراز و نشیبی را سپری می کند که در چرخه تولید دچار نشسب و فراز های فراوانی نیز هست.

مسندانی ابرازامیدواری کرد: با راه اندازی چنین مراکز تحقیقاتی چالش های آبزی پروری مانند بحث بیماری های میگو و نیز تحقیق بر روی لاروهای مقاوم به بیماری، می توان میانگین تولید را افزایش داده و از توسعه پایدار پرورش آبزیان بر مبنای علمی بهره برد.

این جلسه با بررسی و آسیب شناسی در حوزه پرورش آبزیان با نظر استادان و کارشناسات حوزه شیلات وآبزی پروری ادامه یافت.

انتهای پیام /

کد خبر: 1069997