قمار ترامپ بر سر دانشجویان ایرانی

افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا باعث شده طرح ممنوعیت ورود اتباع ایران به ایالات متحده به‌شکل سخت‌گیرانه‌تری دنبال شود و در همین راستا در ۶ ماه گذشته حداقل ۱۷ دانشجوی ایرانی دارای ویزای معتبر تحصیلی از این کشور اخراج شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اخراج دانشجوهای ایرانی در حال تحصیل در دانشگاه­های آمریکا قصه‌­ای است که سر دراز دارد و هرسال حداکثر ۲ دانشجو از این کشور اخراج می­شدند اما این مسئله در سال  ۲۰۱۹ شدت یافته به‌طوری‌که در  ماه گذشته آمریکا حداقل ۱۷ دانشجوی ایرانی را اخراج کرده است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، در شعارهای انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ قول ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا را به طرفداران خود داده بود و مدت کوتاهی پس از ورود به کاخ سفید طرح ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور ازجمله ایران را امضا کرد و در سال ۲۰۱۸ این طرح توسط دیوان عالی آمریکا تصویب شد؛ هرچند که این طرح تنها مربوط به این دولت نیست و به گفته «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید در دوره ترامپ، دولت اوباما در سال ۲۰۱۶ این هفت کشور رابه­‌عنوان کشورهای نگران‌کننده اعلام کرده بود.

اخراج دانشجویان با وجود داشتن ویزای تحصیلی

گویا اخراج دانشجویان ایرانی در راستای اجرای این قانون صورت گرفته است. این درحالیست که براساس همین قانون، دارندگان ویزای تحصیلیF (یکی از ویزاهای معتبر آمریکا که به دانشجویان داده می­شود) از این ممنوعیت معاف می­­‌شوند اما طبق بررسی­‌های صورت گرفته، دانشجویان اخراج شده از این ویزا برخوردار بودند.

یکی از این موارد علیرضا یزدانی فارغ­‌التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف است که در مقطع دکتری دانشگاه ایالتی میشیگان پذیرش‌شده و دارای ویزای تحصیلی معتبر بود و پس از ورود به فرودگاه دیترویت توسط پلیس فرودگاه بازداشت شد.

این دانشجوی ۲۷ ساله ایرانی بدون حضور وکیل خود به مدت ۶ ساعت تحت بازجویی شدید و فشارمأموران مرزبانی قرارگرفته و به گفته وکیل یزدانی، مانند سایر افراد سؤالاتی از قبیل اینکه آیا فامیلی در نیروهای امنیتی ایران دارد یا چرا فلان نرم‌­افزار را در تلفن همراه خود ندارد از وی پرسیده شده بود.

بنا بر اعلام دانشگاه میشیگان یزدانی داوطلبانه از درخواست خود برای ورود به آمریکا انصراف داد و پس از ۶ ساعت بازداشت در فرودگاه دیترویت از آمریکا اخراج شد. وکلای حقوقی یزدانی در حال تحقیق درباره احتمال تحت‌فشار قرار گرفتن وی برای انصراف از ورود به آمریکا هستند.

این تنها یکی از موارد متعدد اخراج در ماه­‌های گذشته است. چند روز پیش از یزدانی،«محمد شهاب دهقانی حسین ‌آبادی» دانشجوی ۲۴ ساله دانشگاه «نورث ایسترن» که او نیز دارای ویزای معتبر تحصیلی بود از آمریکا اخراج شد.

این دانشجو که ۲ سال از زمان تحصیلش در ایالات‌متحده می­گذرد، برای دیدار با خانواده خود به ایران رفته بود اما پس از بازگشت به آمریکا در فرودگاه بین‌­المللی لوگان شهر بوستون بازداشت و از این کشور اخراج شد.

طبق اظهارات «کری دویل» یکی از وکلای پرونده محمد شهاب دهقانی حسین ­آبادی، باوجود حکم قاضی دادگاه منطقه­‌ای ایالت ماساچوست مبنی بر اقامت اضطراری دهقانی،اداره گمرک و حفاظت مرزی‌ایالات متحده موکل وی را به ایران بازگرداند اما براساس گزارش سایت خبری سی­ ان ­ان،اداره گمرک مدعی است هنگامی­‌که دهقانی حسین­‌آبادی در حال سوار شدن به هواپیما و ترک خاک آمریکا بود از حکم دادگاه اطلاعی نداشت.

ایالات‌متحده تاکنون آمار دقیقی از دانشجویان ایرانی اخراج شده از این کشور اعلام نکرده است اما طبق گزارش سایت­‌های خبری به گفته علی رهنما مشاور حقوقی اتحادیه امور عمومی ایرانیان مقیم آمریکا از ماه آگوست سال ۲۰۱۹ میلادی حداقل ۱۷ دانشجوی ایرانی از آمریکا اخراج شده‌اند.

سخت‌گیری بیشتر پس از افزایش تنش‌ها

باوجود آن‌که ممنوعیت ورود اتباع کشورهای مسلمان ازجمله ایران یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی دونالد ترامپ بود و سخت­گیری بر ورود دانشجویان دارای ویزای تحصیلی به خاک آمریکا اعمال می­‌شد، اما این سخت­گیری­‌ها به دنبال تشدید تنش و بحرانی شدن روابط بین دو کشور پس از ساقط کردن پهپاد آمریکایی از سوی ایران به دلیل نقض حریم هوایی کشور افزایش‌یافته است.

طبق گزارش سایت خبری الجزیره وکلای مهاجرت گفته‌­اند با آن­که این روند از سال گذشته آغاز شده در هفته­‌های اخیر با بالا گرفتن تنش‌­ها بین ایران و آمریکا افزایش یافته است.

یکی از دانشجوهای اخراج شده از آمریکا به نام ریحانه به خبرنگار این سایت گفته است که پس از دستگیری از وی درمورد موضوعات مختلفی از جمله درباره طرز فکر ایرانیان درباره حمله هواپیماهای بدون سرنشین به دو تاسیاست نفتی عربستان سعودی (آرامکو) که انصارالله یمن مسئولیت آن را به عهده گرفت پرسیده­‌اند و پس از آن اطلاعات لپ­تاپ و تلفن همراه وی به‌­طور کامل بررسی کرده‌­اند.

با افزایش سطح تنش­‌ها و ایران­‌هراسی در آمریکا، ترامپ با نسبت دادن تهمت­‌هایی نظیر فرستادن نیروهای امنیتی و جاسوسی در قالب دانشجو از سوی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا اقدام به اخراج دانشجوها می­‌کند.

ریحانه در همان مصاحبه گفته است که به وی اتهاماتی نظیر دلایل دیگر برای سفر به آمریکا زده اند و گفته‌­اند که وی قصدی جز تحصیل برای ورود به آمریکا داشته است درحالی­‌که «مورین مارتین» مدیر سرویس مهاجرت در دفتر بین‌­المللی هاروارد این ادعا را رد می­‌کند و می­‌گوید طبق بررسی­‌های وی اطلاعات و مدرکی برای تایید این اتهام وجود ندارد.

باوجود آنکه آمریکا همواره مدعی حقوق بشر در دنیا است و رئیس ­جمهورهای این کشور در مناسبت­‌های مختلف با اقدامات نمایشی خود را حامی و همراه مردم ایران معرفی می‌کنند اما این کشور اقدامات زیادی علیه مردم ایران انجام داده که از جمله آن­ها می‌توان به وضع قانون ممنوعیت سفر ایرانیان به آمریکا اشاره کرد؛ به­‌طوری­که حتی دانشجویان ایرانی را که با صرف هزینه­‌های بسیار و با ویزای معتبر راهی این کشور شده­‌اند به بهانه­‌های مختلف اخراج می­کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1073873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =