پسماندهای میادین میوه و تره بار، خوراک دام و کمپوست می‌شود

معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت:روزانه حدود ۵۰۰ تن پسماند تر در میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها تولید می شود که قرار است در قالب یک پروژه زیست محیطی این میزان پسماند به خوراک دام و کمپوست تبدیل و از دفن آن ها جلوگیری شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، مجتبی یزدانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اجرای طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) در پایتخت با هدف کاهش تولید و دفن پسماند گفت: طبق بررسی های صورت گرفته یکی از سازمان هایی که روزانه حجم زیادی پسماند تولید می کند، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است.

وی گفت: درواقع، هر روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند تر توسط میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در سطح شهر تولید می شود که این میزان پسماند به صورت تفکیک نشده و مخلوط به منطقه تحویل داده می شود و منطقه به همراه زباله های خانگی آن ها را به مرکز دفن پسماند منتقل می کند. 

وی با تاکید بر اینکه این نوع از زباله ها ظرفیت استفاده به عنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به خوراک دام و کمپوست را دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زباله های میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاه های میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زباله ها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند. 

یزدانی در ادامه به وجود دو خط تبدیل پسماند تر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی اشاره و اضافه کرد: یکی از این خطوط در حال حاضر کار نمی کند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنی که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید می کنند و برای تبدیل آن ها به خوراک دام حتما باید پسماندها به طور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخش های تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، تهران بزرگ ترین مرکز پردازش پسماند تر را دارد و می توانیم بخش قابل توجهی از این زباله ها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل کنیم. 

به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران؛ با جلوگیری از دفن ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابه ها در این مجتمع کاسته می شود. با توجه به اهمیت این موضوع قرار است در آینده ای نزدیک تفاهم نامه ای به منظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کاهش یابد.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت که روزانه حدود ۵۰۰ تن پسماند تر در میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها تولید می شود که قرار است در قالب یک پروژه زیست محیطی این میزان پسماند به خوراک دام و کمپوست تبدیل و از دفن آن ها جلوگیری شود.

مجتبی یزدانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اجرای طرح کاپ در پایتخت با هدف کاهش تولید و دفن پسماند گفت: طبق بررسی های صورت گرفته یکی از سازمان هایی که روزانه حجم زیادی پسماند تولید می کند، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است. درواقع، هر روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند تر توسط میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در سطح شهر تولید می شود که این میزان پسماند به صورت تفکیک نشده و مخلوط به منطقه تحویل داده می شود و منطقه به همراه زباله های خانگی آن ها را به مرکز دفن پسماند منتقل می کند.
 
وی با تاکید بر اینکه این نوع از زباله ها ظرفیت استفاده به عنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به کود و کمپوست را دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زباله های میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاه های میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زباله ها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند. 

یزدانی در ادامه به وجود دو خط تبدیل پسماند تر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی اشاره و اضافه کرد: یکی از این خطوط در حال حاضر کار نمی کند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنی که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید می کنند و برای تبدیل آن ها به خوراک دام حتما باید پسماندها به طور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخش های تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود. 
وی تاکید کرد: علاوه بر این، تهران بزرگ ترین مرکز پردازش پسماند تر را دارد و می توانیم بخش قابل توجهی از این زباله ها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل کنیم. 

بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، به گفته یزدانی با جلوگیری از دفن  ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابه ها در این مجتمع کاسته می شود. با توجه به اهمیت این موضوع که از سوی مدیر طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) پیشنهاد شده، قرار است در آینده ای نزدیک تفاهم نامه‌ای به منظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کاهش یابد.

انتهای پیام 

کد خبر: 1074422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 5 =