کروناویروس به سد خونی مغز آسیب می‌رساند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد و پیامدهای عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-19 به همراه داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از مدیکال‌اکسپرس، کروناویروس به سلول‌های خاصی روی سطح سلول میزبان متصل می‌شود تا راهی را برای ورود به سلول پیدا کند. ورود ویروس به سلول میزبان، واکنش ایمنی غیرمنتظره‌ای را به همراه دارد. بیشتر آثار این حمله، در ریه‌ها دیده می‌شود و به همین دلیل است که افراد مبتلا به کووید-19،  به مشکلات شدید تنفسی دچار می‌شوند.

مشکلات تنفسی، تنها بخشی از آثار حمله کروناویروس به سلول میزبان هستند. حدود ۳۰ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-19، مشکلات عصبی مانند گیجی، سردرد، تهوع و از دست دادن تمرکز را تجربه می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که کروناویروس، سلول‌های سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگرچه هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کروناویروس به مغز نیز حمله می‌کند اما پژوهشگران "دانشگاه تمپل" (Temple University) آمریکا باور دارند که پروتئین‌های خوشه‌ای کروناویروس می‌توانند به واکنش‌های التهابی "سلول‌های درون‌رگی" یا "سلول‌های اندوتلیال" (endothelial cells) منجر شوند که سد خونی مغز را شکل می‌دهند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند به نشت سد خونی مغز و مختل شدن شبکه‌های عصبی درون مغز شود.

پروفسور "سرویو رامیرز" (Servio Ramirez)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که کروناویروس با استفاده از پروتئین‌های خوشه‌ای خود می‌تواند به عفونت سلول‌های میزبان منجر شود.

پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پروتئین‌ خوشه‌ای کروناویروس را بر سلول‌های کشت شده اندوتلیال مغز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که عملکرد سلول‌ها هنگام برخورد با پروتئین‌ خوشه‌ای تغییر می‌کند. همچنین آنها دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

رامیرز افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهند که کروناویروس و پروتئین خوشه‌ای آن می‌توانند ثبات سد خونی مغز را به هم بریزند. تغییر عملکرد سد خونی مغز می‌تواند پیامدهای عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-19 به همراه داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Neurobiology of Disease" به چاپ رسید.


منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1079155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =