عزمم برای خدمت راسخ تر شده است

وزیر نفت تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نوعی انتقام‌جویی و کینه‌جویی دانست و گفت: این تحریم‌ها هیچ تأثیری ندارد و تنها عزم‌مان را برای خدمت به مردم راسخ‌تر کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه، در آئین آغاز عملیات و بهره‌برداری از پروژه‌های گازرسانی استان فارس و در صحبت‌هایی پایانی خود در واکنش به تحریم‌های اخیر آمریکا علیه مدیران ارشد نفتی اظهار کرد: ترامپ در روزهای آخری که در کاخ سفید است تعدادی از مدیران ارشد نفت را به بهانه حمایت از تروریست تحریم کرد، ما قربانی تروریست هستیم، اما حامی آن نیستیم. ما دشمن تروریست هستیم و به این دلیل با ترامپ مخالف بودیم و هستیم. وی در این سال‌ها سرکرده جریان‌های تروریستی بود.

وی با بیان اینکه این تحریم‌ها نوعی انتقام‌جویی و کینه‌جویی است وگرنه تأثیری ندارد، تصریح کرد: امروز برخی‌ها نوشتند سیلابی از تحریم در راه است! اصلاً چیزی برای تحریم نمانده است؟! هر چیزی هست را تحریم کردند. مگر اینکه همکاران ما در بخش خدمات را هم تحریم کنند.

وزیر نفت ادامه داد: نه ما از تحریم می‌ترسیم نه تأثیری در کار ما دارد، فقط عزم‌مان را برای خدمت به مردم راسخ‌تر می‌کند. افتخار ما این است خدمتگزار مردم هستیم و محکم پای مردم ایستادیم. همان‌گونه که در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشتم جان، مال و آبرویمان را فدای ملت و سربلندی ایران می‌کنیم.

زنگنه گفت: همیشه از خدا می‌خواهم آخریم لحظه‌های زندگی‌ام با آرامش از این دنیا بروم، کسی آرامش دارد که قلب و دلی آرام دارد و به دنیا دل نبسته باشد.

فارس؛ دومین استان گازخیز

این مقام مسئول گفت: استان فارس دومین استان گازخیز کشور است. میدان‌های متعددی در این استان داریم؛ میدان‌های شانول، وراوی، هما، تابناک، آغار و دالان میدان‌هایی است که هم اکنون از آنها گاز تولید می‌شود. البته میدان‌های زیادی هم در این استان هستند که باید توسعه یابد و در برنامه قرار دارد.

وزیر نفت با بیان اینکه در تراز تولید و مصرف گاز تا افق ۱۴۲۰ تقریباً توسعه همه میدان‌های گازی شناخته‌شده برنامه‌ریزی شده است، تصریح کرد: استان فارس تا سه سال پیش از نظر گازرسانی عقب بود و مشکل داشتیم، اما خوشبختانه با همت دوستان خود را خیلی سریع جلو کشید که این جای قدردانی دارد.

زنگنه با اشاره به اینکه ۸۶ درصد بخش روستایی استان فارس هم‌اکنون تحت پوشش گازرسانی قرار دارد و تا شهریورماه ۱۴۰۰ به این میزان ۸.۵ درصد افزوده و به حدود ۹۵ درصد می‌رسد، تصریح کرد: همچنین مجموع گازرسانی شهری و روستایی به این استان در سال ۱۴۰۰ به ۹۸ درصد می‌رسد.

به گفته وی، استان فارس اکنون جزو استان‌های پیشتاز است و استفاده از واژه «پویش سبز» برایش صدق می‌کند.

وزیر نفت سپس در واکنش به سخنان نمایندگان و استاندار فارس درباره ضرورت گازرسانی به صنایع این استان اظهار کرد: گازرسانی به صنایع به دلیل تولید مستقیم و ایجاد اشتغال برای ما نیز دارای اولویت است. تربتی (مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران) و آستانه (مشاور وزیر نفت) این موضوع را پیگیری می‌کنند. امیدواریم با مشارکت صنایع استان و کمک‌هایی که ما می‌کنیم گازرسانی صنایع انجام شود و صنعتی در این استان نباشد که برای تولید و کار مشکل گاز داشته باشد.

چرایی موفقیت در «گازرسانی»

زنگنه با بیان اینکه همه تلاش‌های انجام شده در گازرسانی از یک سو حاصل نگاه وزارت نفت و مدیریتش به توسعه یکپارچه صنعت گاز (ما نیامدیم گازرسانی کنیم و بعدش هم گاز نداشته باشیم که توزیع کنیم) و از سوی دیگر به برکت تلاش بزرگ خستگی‌ناپذیر مجاهدان گمنام ما در پارس جنوبی است، تصریح کرد: تولید گاز از میدان پارس جنوبی با افزایش ۲.۵ درصدی از روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است. این اعداد، عددهای ساده‌ای نیست و اعداد بسیار بسیار بزرگی است. کسی تا کار نکرده باشد معنای این اعداد را متوجه نمی‌شود.

وزیر نفت ادامه داد: راه‌اندازی ۱۷ پالایشگاه، نصب بیش از ۳۰ سکو، حفر صدها چاه، هزار کیلومتر لوله‌کشی در پارس جنوبی و… به‌خوبی و شایستگی و در شرایط سخت تحریم و بالاترین فشارها به بهره‌برداری رسید. این موفقیت بزرگی است که صنعت نفت به آن رسید و توانست گاز را تأمین کند تا اکنون ما سربلند باشیم و به رکورد روزانه هزار مترمکعب گاز خام برسیم.

«همه» منتفع از گازرسانی

وزیر نفت با اشاره به اینکه محیط زیست، پیمانکاران، صنایع، دولت و کل کشور از گازرسانی منتفع هستند، تصریح کرد: گازرسانی نیز سبب کاهش مصرف فرآورده نفتی و افزایش صادرات آن شده و این موضوع برای دولت هم نفع دارد، ما اکنون چهار برابر سال ۹۲ فرآورده نفتی صادر می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در موضوع گازرسانی ریالی از بودجه دولت هزینه نشده است و همه از آن منتفع شدند که این به معنای سیاست‌گذاری درست و تدوین و اجرای بند «ق» تبصره ۲ سال ۹۳ و پس از آن ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بوده است. سیاست گذاری درست این است که همه از آن منتفع شوند و هیچکسی ناراضی نباشد.

زنگنه تصریح کرد: در این موضوع صدها ایده و پروژه دیگر هم وجود دارد که می‌شود انجام داد تا همه سود ببرند و هیچکس زیان نکند، صنعت کشور فعال شود، امور تولیدی کشور رشد کند، دولت درآمدش بیشتر شود و هیچ مشکلی هم برای دولت ایجاد نشود. این خیلی مهم است که از تجربه‌ای که به‌دست آوردیم همه استفاده کنند و به جلو بروند.

ضرورت مصرف بهینه در مصرف گاز

وزیر نفت با اشاره به اینکه با ساخت خطوط ۵۶ اینچ گاز، نگرانی بابت کاهش افت فشار گاز وجود ندارد، تاکید کرد: با وجود انجام کارهای خوب در گازرسانی و افزایش تولید گاز در کشور از مردم تقاضا می‌شود گاز را بهینه مصرف کنند. در مصارف خانگی بدون اینکه به رفاه مردم آسیب برسد می‌توان مصرف گاز را کم کرد تا هموطنان بیشتری از گاز استفاده کنند. شرکت ملی گاز هم روش‌های تشویقی را برای تنظیم موتورخانه‌ها، بخاری‌های کم مصرف و … شروع کرده است. همچنین تخفیف به افراد با مصرف پایین نیز در برنامه است که به‌زودی در دولت تصویب و برای اجرا ابلاغ می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه طرح‌های گازی استان فارس در برنامه سند توسعه گاز و مصرف دیده شده و پیگیری می‌شود به طرح خط پروپیلن برای مناطق مرکزی و جنوبی ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح قرار شد مجموعه‌ای از تولید نزدیک ۱.۵ میلیون تن پروپیلن در عسلویه برپایه عمدتاً متانول احداث شود و این پروپیلن تولیدی با خط لوله‌ای که احداث می‌شود به شمال شیراز منتقل شود. از آنجا هم به مصرف صنایع و توسعه در آن منطقه برسد و از آنجا با کامیون و قطار بتواند به مناطق دیگر مرکزی ایران برای پایین دستی منتقل شود.

وی با تاکید بر اینکه تحقق این مهم همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و مقام معظم رهبری نیز همیشه بر آن تأکید داشته‌اند، افزود: این کار مهمی است که دولت در این مسیر آمادگی دارد احداث خط لوله را که از عسلویه تا شمال شیراز می‌آید، انجام می‌دهد و بقیه کارها از جمله ساخت مخازن بر عهده بخش خصوصی است. همان کاری که در خط لوله اتیلن غرب انجام شد و تجربه موفقی بود.

وزیر نفت با بیان اینکه استان فارس زادگاه پتروشیمی ایران است و نخستین پتروشیمی ایران «مرودشت» بوده است و جا دارد در این بخش کار شود، تصریح کرد: فارس، استان مهمی برای کشاورزی است اما به‌طور حتم باید صنعتی شود که زیربنای آن گاز است و هم‌اکنون از آن بهره می‌برد.


انتهای پیام/

کد خبر: 1080451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =