فعالیت تشکل‌ها و انجمن‌ها در انعکاس دغدغه‌ دانشجویان تاثیرگذار است/ ضرورت احیا و تقویت هویت ایرانی-اسلامی در قشر دانشجو

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، گفت: با عنایت به رغبت نسل جوان به فعالیت‌های گروهی و جمعی، تشکل‌ها و انجمن‌های دانشجویی می‌تواند در انعکاس دغدغه‌های دانشجویان تاثیر بسزایی داشته باشد.

سیدناصر موسوی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره رسالت اصلی دانشجوی امروزی، اظهار کرد: امروزه دانشجویان بیشتر از هر زمانی دغدغه‌مند بوده و در محافل غیر رسمی و گفت وگوهای خودمانی  از وضیعت موجود در جامعه و مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی گله‌مند هستند.

وی تصریح کرد: در جهت رسمیت بخشیدن به این گفت‌وگوها و احصای نظرات و پیشنهادات و انعکاس آنها به مراجع مرتبط، بهترین راهکار برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی است تا اینکه ضمن ارزش دادن به درد دل‌های دانشجویان بتوان از پیشنهادات سازنده آنها نیز به بهترین شکل استفاده کرد.

موسوی ادامه داد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تبدیل از دانشگاه آموزش محور به سمت دانشگاه کارآمد و کار آفرین می‌تواند بهترین راه حل برای کارآفرینی  برای دانشجویان در حالت خاص و برای کل جامعه در حالت عام باشد. با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی می‌توان در میان مدت در رفع مشکلات اقتصادی دانشجویان و در بلند مدت در رفع معظلات اقتصادی کشور نقش آفرینی کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، افزود: دانشجویان از تاثیر گذارترین اقشار در تثبیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی هستند و در ادامه راه نیز تاثیر بسزایی در تثبیت بیشتر و روشنگری افکار عمومی و نسل جدید و نسل‌های آینده خواهند داشت.

وی افزود: از بدو انقلاب تا کنون دانشجویان در عرصه‌ها و جبهه‌های گوناگون جزء فعالان تاثیر گذار بوده‌اند و از این به بعد نیز به فراخور نیازهای جامعه فعال و پویا خواهند بود. جبهه فرهنگی و عرصه اقتصادی نیازمند فعالیت و نقش آفرینی هر چه بیشتر دانشجویان در این برهه تاریخی است.

موسوی تصریح کرد: استقلال خواهی، تفکر و پویایی دانشجو ۶۵ سال قبل در ۱۶ آذر سال ۳۲ پرچم استکبارستیزی، عدالت خواهی، و پرسشگری را در ایران اسلامی برافراشت و دانشگاه را به عنوان کانون تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی معرفی کرد.

وی افزود: این تفکر در اوایل انقلاب نیز استمرار داشته و باعث تحولات تاریخی از جمله تسخیر لانه جاسوسی شده است، متاسفانه در سال‌های اخیر این حس استقلال طلبی و مطالبه‌گری دچار تزلزل شده است. دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌ها و مخصوصاً ماه‌های اخیر طرح‌های تاثیرگذاری را در راستای احیای استقلال خواهی، تفکر و پویایی دانشجویان در دست اقدام دارد که امیداریم با استقبال دانشجویان و اهتمام همکاران در حوزه‌های مختلف دانشگاه شاهد موفقیت این طرح‌ها باشیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، گفت: با تزلزل هویت دانشجویان موافق نیستم و در عین حال منکر برنامه‌ریزی استکبار جهت متزلزل کردن هویت ایرانی-اسلامی عموم مردم نیستم. جامعه دانشجویی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در مقابل این آفند دشمن، دانشگاه بایستی تمهیدات پدافند لازم را داشته باشد و در راستای احیا و تقویت هویت ایرانی-اسلامی جامعه باید طرح‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد.

وی تصریح کرد: سرمایه فرهنگی، فرهنگ دانشگاهی و انگیزه‌های تحصیلی عوامل تاثیر گذار بر هویت دانشجویان هستند. خانواده می‌تواند در متعالی کردن اهداف و انگیزه‌های دانشجو نقش اساسی داشته باشد.

موسوی ادامه داد: بی شک این نوع برخوردها در کم کردن مطالبه گری دانشجویان بی تاثیر نیست. با این حال متغیرهای درون دانشگاهی فراوانی وجود دارد که می‌تواند در مقابل برخوردهای سلبی و تند جامعه، روحیه آرمان گرایی و استقلال طلبی دانشجویان را زنده نگه دارد. از جمله این متغیرها می‌توان به رابطه حسنه هیئت رئیسه با دانشجویان و هدایت‌ها و رهنمودهای اساتید و همچنین ارتباط صمیمی آنها با داشجویان است.

وی اضافه کرد: تعامل اساتید با دانشجویان و اختصاص قسمتی از زمان کلاس جهت تبیین شرایط جامعه و تبادل نظر در این خصوص می‌تواند از بی تفاوتی دانشجویان نسبت به مسایل روز جامعه کاسته و روحیه عدالت خواهی، و پرسشگری آنها را احیا کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، تأکید کرد: با عنایت به رغبت نسل جوان به فعالیت‌های گروهی و جمعی، این نوع تشکل‌ها و انجمن‌ها می‌تواند در انعکاس دغدغه های دانشجویان تاثیر بسزایی داشته باشد.

موسوی ادامه داد: اتفاقا بارزترین تفاوت رابطه دانشجو و استاد با رابطه دانش آموز و معلم حق پرسشگری و مطالبه گری دانشجو است. اساتید دانشگاه نه تنها این حس پرسشگری و مطالبه گری را نبایستی مورد انتقاد قرار بدهند بلکه بایستی اهتمام لازم جهت تقویت این حس و سمت و سو دادن به این پرسشگری و مطالبه گری داشته باشد تا این حس بصورت مدون و سازنده به نفع دانشجو، استاد، دانشگاه و جامعه باشد.

وی تصریح کرد: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، در سال‌ها و مخصوصاً ماه‌های اخیر معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی ویژه در این خصوص داشته است. این معاونت با علم بر تاثیر این کرسی‌ها بر پویایی محیط دانشگاه و در نتیجه محیط جامعه، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را مورد تاکید و تشویق قرار داده است. امیدواریم واحدهای دانشگاهی نیز همسو با سازمان مرکزی در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اهتمام وافی و کافی را داشته باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1081890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =