بتاکروناویروس از منظر صنایع غذایی بررسی شد

کرونا از منظر صنایع غذایی، در دو مقاله ISI عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، بررسی شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، بتاکروناویروس انسانی، از منظر صنعت غذا، اصول بهداشت کارخانجات غذایی و در رویکردهای متناسب با تکنولوژی تولید در دو مقاله ISI توسط عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بررسی و در مجلات معتبر بین المللی منتشر شد.

 گلی عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: ویروس­های کرونا، شامل کرونا ویروس-2019 یا سارس کرونا ویروس-2، ویروس­ های پوششدار با RNA یکپارچه و بار مثبت اند، که در اواسط دهه 60 متمایز شده ­اند، می توانند انسان، انواع پرندگان و پستانداران را آلوده کنند.

وی افزود: هدف از مطالعه بررسی این ویروس، به ویژه SARS ، به دلیل قرابت ژنی بسیار مشابه آن با 2019-nCoV یا همان SARS-CoV-2، از دیدگاه رعایت اصول بهداشتی کارخانجات صنایع غذایی بوده است.

 گلی خاطرنشان کرد: این تدابیر، شامل؛ رعایت اصول بهداشت شخصی در تمام مراحل تولید و در برگیرنده شناسایی و پیشگیری از فعالیت کارگران حامل و مشکوک به کووید – 19 در خطوط تولید مواد غذایی؛ اجرای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی(HACCP) ، عملیات تولید خوب (GMP) و عملیات بهداشتی مناسب (GHP) از مزرعه تا سفره استفاده از ضد عفونی­ کننده­ های شیمیایی مناسب، شامل تیمارهای تمیزکننده موثر در ترکیب با سطوح آلیاژهای مسی، استفاده مطلوب مواد شوینده و تمیز کننده سطوح و مورد استفاده در برنامه ضد عفونی­ کننده درجا است.

عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خاطر نشان کرد: بهره گیری از فناوری لیزر، مانند استفاده از طیف­ های مختلف نوری، شامل ضد عفونی سطوح با نور UVC یا بکارگیری متیلن بلو همراه با نور مرئی در سطح خطوط تولید مواد غذایی و فراهم آوردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا، حداقل عملیات حرارتی، مانند تیمار دمای پایین زمان طولانی و بیشتر از آن برای محصولات غذایی مایع، pH برابر و کمتر از 3 ، حداقل رطوبت نسبی انبارهای نگهداری است..

وی افزود: کووید 19 می ­توانند سیستم تنفسی و گوارشی انسان، انواع پرندگان و پستانداران را تحت تأثیر قرار دهد و هدف اصلی کرونا ویروس، به دلیل ویژگی های سلولی و جابجایی آنها از طریق ترشحات مخاطی، هوا و انتقال دهانی مدفوعی، سلولهای قشری یا پوششی دستگاه تنفس و گوارش است.

 گلی گفت: برخی از منابع غذایی فراسودمند به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی حیاتی ممکن است به افراد کمک کنند تا با تعدیل سیستم ایمنی بدن، ایجاد فعالیت ضد ویروسی علیه عفونت و کاهش سایر مشکلات تنفسی، بر این عفونت غلبه کنند.

وی خاطر نشان کرد: از جمله رعایت روش های ایمنی غذایی مناسب در خطوط تولید مواد غذایی؛ اجتناب از عدم کفایت فرایندهای حرارتی در فرآوری محصولات گوشتی؛ عدم اطمینان در مورد ایمنی محصولات گوشتی منجمد یا نگهداری شده در یخچال؛ فراهم کردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا و جلوگیری از تولید غذاهای صنعتی غنی­ شده با مکمل­های معدنی مانند آهن، روی، منگنز، منیزیم و مس توصیه می­شود.

لازم به ذکر است، نتایج این تحقیقات در قالب دو مقاله ISI در مجلات معتبر بین المللی؛Journal of Food safety با ضریب تأثیر 1.655 و مجله Food Science and Nutrition با ضریب تأثیر 1.797 چاپ شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1084143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =