مسائل کلان کشور در صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی احصا می‌شود

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با سایر صندوق‌های پژوهش و فناوری یک تفاوت اساسی دارد. ماهیت صندوق دانشگاه آزاد ملی و سراسری است و نحوه کار آن به این صورت است که در سطح ملی ورود کرده و حل مساله‌های کلان در بخش‌های گوناگون کشور را در دستورکار خود قرار می‌دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران(ایسکانیوز)،‌ عسکری غلام‌زاده، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی از جزئیات و اهداف این صندوق سخن گفت.

او توضیح داد: «در اکوسیستم دانش‌بنیان بحث تعیین مالی و نقدینگی یکی از مشکلات و چالش‌ها محسوب می‌شود؛ شبکه بانکی آن‌طور که باید و شاید نتوانسته است از عهده این مهم برآید، به همین دلیل بدنه دولت و وزارتخانه‌ها صندوق نوآوری و شکوفایی را تشکیل دادند و به‌ترتیب در استان‌های مختلف مجوز صندوق پژوهش و فناوری را صادر کردند.»

او اضافه کرد: «درحال حاضر 27 استان در کشور مجوز صندوق پژوهش و فناوری را دریافت کرده‌اند؛ علت تاسیس این صندوق‌ها این بود که بانک‌ها نمی‌توانستند عهده‌دار این مسئولیت باشند و به همین دلیل صندوق‌های پژوهش و فناوری به‌منظور انجام کار تخصصی در حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری تشکیل شدند.»

غلام‌زاده در ادامه اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی نیز باتوجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود این صندوق را تشکیل داد. این دانشگاه پیش از این صندوق پژوهش و فناوری نداشت و بیش از یک‌سال درگیر ثبت این صندوق بود. دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهد بودجه و تزریقات در حوزه پژوهش و فناوری در حوزه استانی و ملی را متمرکز کند. بر همین اساس صندوق برای این مهم تشکیل شده است. درواقع تامین مالی در حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی ازجمله اهداف صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.»

20 میلیارد تومان سرمایه اولیه صندوق پژوهش و فناوری

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سرمایه اولیه صندوق 20 میلیارد تومان است، ادامه داد: «به احتمال زیاد در آینده نزدیک این عدد به چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد. حوزه و جغرافیای دانشگاه آزاد به‌گونه‌ای است که مانند صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه در کشور وجود ندارد. به‌عبارت بهتر این صندوق در سطح کشور به‌دلیل جغرافیای خاص دانشگاه آزاد و همچنین تقاضایی که وجود دارد، بی‌نظیر است.»

او با بیان اینکه در این صندوق قرار است از ظرفیت استانی استفاده شود، توضیح داد: «درواقع قرار است مشکلات هر استان را رفع کند. البته حوزه دانش‌بنیان حوزه جدیدی است و از سال 93 کار جدی در این‌خصوص اتفاق افتاده است و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری هنوز نتوانسته همه استان‌ها را تجهیز کند. همچنین یک تراکم در تهران وجود داشته و اکثر صندوق‌ها در تهران هستند و این درحالی است که در هر استان یک صندوق وجود دارد.»

غلام‌زاده در ادامه بیان کرد: «بنابراین یک هدف دوگانه را درنظر قرار دادیم؛ اول اینکه یک نوع تمرکز دارد تا تمام کشور به این صندوق متمرکز رجوع کنند. البته در ابتدای امر احتمالا یک صف ایجاد خواهد شد، اما در افق پنج‌ساله به‌دنبال این هستیم تا در استان‌های مختلف شعب صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شود و هر استان در این خصوص توانمند شود.»

شعبه هر صندوق، مشکلات هر استان را به نمایندگی از صندوق پژوهش و فناوری رفع می‌کند

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: «درواقع به‌دنبال این هستیم تا شعبه هر صندوق، مشکلات و مساله‌های کلان هر استان را به نمایندگی از صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رفع کند. در ابتدای امر استان‌ها نقش کارگزار را برای صندوق خواهند داشت؛ یعنی ممکن است در بحث قبول مسئولیت امتناع کنند، چون ظرفیت و پتانسیل تخصصی در این حوزه در استان‌ها به‌صورت مساوی تقسیم نشده است. برهمین اساس در قالب کارگزاری، بخش‌هایی مثل بخش‌های مالی، قراردادی و.. را به استان‌ها واگذار خواهیم کرد.»

صندوق پژوهش و فناوری یک نهاد مالی و بنگاه اقتصادی است

او درخصوص بحث درآمدزایی این صندوق نیز صحبت به میان آورد و گفت: «صندوق پژوهش و فناوری یک نهاد مالی است؛ برای یک نهاد مالی قطعا بحث سودآوری و درآمدزایی نیز مهم است. وقتی اسم نهاد مالی به‌میان می‌آید، الزاما بحث‌های ماموریت‌محور معنا پیدا نمی‌کند. صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یک صندوق ماموریت‌محور بوده و همزمان یک نهاد مالی و بنگاه اقتصادی است، بنابراین درآمدزایی در صندوق دانشگاه آزاد مانند سایر صندوق‌های پژوهش و فناوری جزء اولویت‌ها محسوب خواهد شد.»

غلام‌زاده تصریح کرد: «این درآمدزایی قرار است در حوزه پژوهش بوده و هدفمند باشد و درکنار آن، علاوه‌بر حوزه پژوهش، سایر حوزه‌ها نیز اگر نیاز به تامین مالی داشته باشند از ماحصل و ارزش افزوده ایجادشده در صندوق پژوهش و فناوری تامین مالی خواهند شد.»

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص بحث اشتغال‌زایی نیز گفت: «اساس اکوسیستم دانش‌بنیان بر پایه تشکیل شرکت است. بحث اشتغال‌زایی در یک شرکت دانش‌بنیان وجود دارد؛ یعنی حتما چندنفر ذیل یک فرد حقوقی می‌توانند دانش‌بنیان شوند. بنابراین مشوق‌ها و حمایت‌های مالی که می‌تواند ذیل شرکت اتفاق بیفتد، به بحث اشتغال‌زایی پایدار کمک خواهد کرد.»

او ادامه داد: «ازسوی دیگر بدنه دانشگاه آزاد اسلامی دارای پتانسیل، نیروی انسانی و دانشجویان زیادی است؛ اگر این دانشجویان مطمئن باشند که می‌توانند در یک حوزه خاص هدف‌گذاری کرده و بعد از فارغ‌التحصیلی شغل آینده و شرکت خود را بسازند، روحیه ادامه تحصیل و ماندن در کشور درکنار بحث اشتغال پایدار برای آنها ایجاد خواهد شد.»

ارتباط با سایر بازیگران اکوسیستم دانش‌بنیان و فناوری

غلام‌زاده درخصوص ارتباط با سایر صندوق‌ها نیز توضیح داد: «ارتباط خوبی میان صندوق و سایر بازیگران اکوسیستم دانش‌بنیان و فناوری شکل گرفته و با سایر صندوق‌ها نیز ارتباط برقرار کرده‌ایم؛ ازجمله اینکه با برخی از صندوق‌ها برای همکاری رایزنی‌های لازم انجام شده است؛ مثلا صندوق نوآفرین با صندوق دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارد. صندوق پژوهش و فناوری نوآفرین به‌عنوان‌ کارگزار وزارت‌ ارتباطات‌ و فناوری‌ اطلاعات، در زمینه‌ اعطای تسهیلات وجوه‌ اداره‌شده ‌ فعالیت‌ دارد. این صندوق برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی ابراز تمایل کرده و قرار است پتانسیل‌ها و پتانسیل این دو صندوق با یکدیگر به اشتراک گذاشته شود.»

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تاکید کرد: «صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یک ابرصندوق است؛ درواقع صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد به‌دلیل پتانسیل‌های موجود، به‌عنوان یک ابرصندوق شناخته می‌شود. به‌عبارت بهتر، ازنظر بستر، پتانسیل یک ابرصندوق را دارد.»

انتهای پیام /

کد خبر: 1087677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =