کاهش آلایندگی حامل‌های انرژی با روش نوین محققان کشور

محققان یک شرکت دانش‌بنیان توانستند سیستم سولفورزدایی مواد هیدروکربنی به روش نوین کاتالیستی را در مقیاس صنعتی راه‌اندازی کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از معاونت علمی و فناوری؛ هادی نصیری مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: در این شرکت طراحی، ساخت و راه اندازی سیستم سولفورزدایی مواد هیدروکربنی به روش نوینODS کاتالیستی در مقیاس صنعتی انجام می‌گیرد. این شرکت موفق شد تا این کارخانه سولفورزدایی از نفت و میعانات گازی را راه‌اندازی کند و تا کنون چندین واحد دیگر نیز در شهرهای مختلف احداث شده است.

وی ادامه داد: از نظر قیمت این شرکت دانش‌بنیان توانسته است فاصله خود را با رقبای خارجی حفظ کند و محصول خود را علی رغم کیفیت خوب با نرخ کمتری به مشتری عرضه کند. در پروژه اخیر که توسط این شرکت راه‌اندازی شد، حلال «وایت اسپریت» بسیار با کیفیت، با سولفور ۱۶ پی‌پی‌ام تولید شد که با توجه به کیفیت کار جوانان و مهندسان ایرانی، از سوی مسئولین این بخش مورد استقبال قرار گرفت. با توجه به آمارهایی که داریم، قیمت احداث این کارخانه توسط این شرکت دانش‌بنیان، حدود یک چهارم قیمت پیشنهادی دیگر رقبا بوده است.

نصیری در توضیح کارایی‌های این محصول، افزود: همانطور که می‌دانیم کاهش سولفور مواد هیدروکربنی در حامل‌های انرژی سبب کاهش آلودگی محیط زیست و همچنین افزایش گرید مواد سوختی و به طبع آن افزایش قیمت می‌شود. حاصل تجربه و تحقیق متخصصین این شرکت، استفاده از روش ODS کاتالیستی است که یکی از نوین‌ترین و کارآمدترین روش‌های سولفورگیری است. سیستم سولفورزدایی ابداعی به گونه‌ای طراحی شده است که برای انواع نفتا، میعانات گازی، گازوییل، روغن و مازوت مناسب بوده و میزان سولفور را به صورت قابل توجه کاهش می‌دهد.

مدیر عامل شرکت بیان کرد: سرمایه گذاران حوزه صنعت نفت و پتروشیمی و پالایشگاه‌ها از جمله مصرف‌کنندگان عمده این محصول محسوب می‌شوند.

نصیری در توضیح فعالیت‌های شرکت افزود: این واحد دانش بنیان، فعالیت خود را با تأسیس واحدهای کوچک شیمیایی در سال ۱۳۸۶ آغاز کرد و تاکنون بیش از ۳۰ پروژه صنعتی را با موفقیت به انجام رسانده است. فعالیت‌های این شرکت کلیه خدمات مهندسی در حوزه فرآیندهای شیمیایی و نفتی از جمله طراحی، ساخت تجهیزات، نصب و راه‌اندازی را شامل می‌شود.

وی ضمن تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای گسترش فعالیت در شرکت‌های دانش بنیان، گفت: گسترش صادرات این فناوری به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عمان و قطر، احداث واحدهای سولفورزدایی در پالایشگاه‌های کشور جهت کاهش سولفور مواد هیدروکربنی سنگین به عددهای بسیار پایین و تحقیق و توسعه در زمینه واحد سولفورزدایی مازوت از جمله برنامه‌های کاری است که این شرکت برای تحقق آنها تلاش خواهد کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1095662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =