تهران- ایسکانیوز:  نمایشگاه «گوهر راز» مجموعه‌ای از سنگ‌تراشه‌های آژینه سیاح فیروزه، هنرمند طراح و سازنده سنگ‌ها و زیورآلات قیمتی و نیمه قیمتی، عصر پنجشنبه 6 آذرماه، در نگارخانه‌ میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

1111 unnamed

این نمایشگاه شامل 115 اثر است که با تکنیک تراش و حکاکی بر روی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی ساخته شده و برخی از آنها وجه هنر پوشیدنی نیز به خود گرفته‌اند. افتتاح این نمایشگاه نیز مانند نمایشگاه‌های دیگری از این دست که هنر پوشیدنی و یا کاربردی را به نمایش می‌گذارند، با استقبال مخاطبان مواجه بود. انسان عصر حاضر که دائما در حال جابه‌جایی و در محیط‌های مختلف در رفت و آمد است، ظاهرا ترجیح می‌دهد بتواند اثر هنری‌ای را که خریداری می‌کند با خود جابه‌جا کند تا هم خود و هم دیگران از زیبایی آن بهره‌مند شوند.

آژینه سیاح فیروزه کارشناس ارشد فیزیک است و از سال1380 سابقه طراحی، تراش و حکاکی روی سنگ را دارد. سیاح فیروز معتقد است که در ابتدا تنها به جنبه‌های تزئینی هنر تراش سنگ توجه داشته ولی اکنون در کنار این موضوع به جنبه‌های نمادین و مفهومی آثار نیز پرداخته و سعی دارد رازهای نهفته در هر سنگ را به نمایش بگذارد.

در ساخت آثار این نمایشگاه از سنگ‌های مختلف نیمه قیمتی از جمله اونیکس، لاجورد، آمیتیس، لابرادوریت، صدف مروارید، آونتورین و... استفاده شده است. قیمت آثار ارائه شده در این نمایشگاه از 400 هزار تومان تا 4 میلیون تومان تعیین شده است.

unnamed (1)

در حاشیه افتتاح این نمایشگاه، سیاح فیروزه در زمینه استفاده از سنگ‌های مختلف در آثارش، گفت: ببینید این کار چون کار هنری است، جنس سنگ خیلی مهم نیست، مهم‌تر آن طرح خاص و ایده و اجرای تراشی است که انجام می‌شود. در این نمایشگاه امکان سفارش دادن مدل‌ها روی سنگ‌های قیمتی‌تر و جواهر نیز وجود دارد اما نکته مهمی که برای من وجود دارد این است که این نمایشگاه، نمایشگاه طلا فروشی و زیورآلات معمولی نیست؛ این مجموعه در واقع نمایانگر تراش هنری سنگ است. در واقع هنر تراش سنگ بر روی سنگ‌هایی که سختی بالایی دارند را به نمایش گذاشته‌ام.

وی با اشاره از سنگ رودخانه‌ای در آثار، افزود: در همین نمایشگاه هستند سنگ‌هایی که سنگ رودخانه هستند ولی همراه با خلاقیت هنری تبدیل به یک اثر ارزشمند شده‌اند، این سنگ‌ها به خاطر نقش تکی که دارند برای من فوق العاده قیمتی محسوب می‌شوند و من بعضی از آنها را از سنگ‌های نیمه قیمتی دیگر با ارزش‌تر می‌دانم.

این هنرمند با اشاره به برخی از آثار که در آنها از خود بلور و کریستال سنگ با دخل و تصرف کمی در زمینه تراش‌های صیقلی استفاده شده است، اظهار داشت: روی این دسته از آثار کار زیادی انجام می‌شود ولی سعی می‌کنم ظاهر بکر سنگ را در این بین نگه دارم. از تکنیک خاصی استفاده کرده‌ام که بتوانم یک کلونی مشخصی از این کریستال‌ها را در کنار هم نگاه دارم و برش سنگ را نیز بزنم به صورتی که آسیبی به قسمت مورد نظر وارد نشود.

آژینه سیاح فیروزه که فیزیک خوانده‌ و در زمینه‌های دیگری نیز تجربه‌های موفقی دارد و رتبه‌هایی  هم کسب کرده‌ است، درباره کارهایی که در دست انجام دارد گفت: در حال حاضر در حال یادگیری و آموختن نوعی از مجسمه‌سازی هستم، کار تراش سنگ را انجام می‌دهم و البته مطالعات فیزیک را هم ادامه می‌دهم چون علاقه دارم این رشته را تا دکترا ادامه بدهم اما بیشتر عاشق هنر هستم و احساس می‌کنم هنر مرا به سمت خودش صدا کرده و من هم نتوانسته از آن جدا شوم و روی این حساب مسیر زندگی‌ام نیز تغییر کرد.

وی با اشاره به نمایشگاه جواهرات، نقره، سنگ‌های زینتی و ... که در چند سال اخیر به مجموعه نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی در نگارخانه‌ها اضافه شده و مورد استقبال قرار گرفته است، اضافه کرد: فکر می‌کنم این یک تبادل هنری دو سویه است، یعنی هم جامعه هنری ما را پذیرفته و هم به عنوان مثال من نوعی در حال آموختن مجسمه سازی هستم تا زاویه دید و کارم را وسیع‌تر کنم و با جریانات روز دنیا همراه باشم، در نتیجه به نظرم این تعامل بسیار خوب است زیرا این کارها نیز شاخه ای از هنرهای تجسمی است، هنر می‌تواند در هر مدیومی ارائه شود مهم جوهره کار و ایده‌های هنرمندانه است.

این نمایشگاه تا 11 آذرماه در نگارخانه میرمیران دائر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

 
کد خبر: 153743

وب گردی

وب گردی