تهران-ایسکانیوز، بازار/ امروزه به دلیل ماشینی شدن تمامی امور انسان دیگر رغبتی برای انجام کارهای سنتی ندارد شاید خنده دار به نظر برسد اما غذا درست کردن هم به معنای واقعی به عقیده ی برخی ها سنتی باشد از این رو افراد به غذاهای نیمه آماده روی می آورند از سوی دیگر بیشتر افراد به دلیل آنکه شاغل هستند وقت و زمانی برای پختن غذا در منزل ندارند بنابراین یا سمت فست فود می روند و یا در شرایطی بهتر غذاهای نیمه آماده را برای تغذیه ترجیح می دهند. در این گزارش ما سعی داریم تا شما را با تمامی نکات در مورد غذاهای نیمه آماده آشنا سازیم.

غذاهای نیمه آماده

5fastfood

گروه اول شامل کنسروها، گروه دوم شامل غذاهای سردی مانند الویه یا انواع ناگت ها و برگرها و گروه سوم هم شامل برنج و خورش های حاضری می شود. که هر کدام از آن ها ویژگی هایی دارند که باید بی شک از ان مطلع شوید و این مسئله را کارشناسان مو شکافی کرده اند و اطلاعاتی را از این نوع مواد غذایی به ما می دهند.

کنسرو ها

برخی فکر می کنند کنسرو ها را می توان تا سالیان سال نگه دارند و آن ها خراب نخواهند شد این ر حالی است که مواد غذایی کنسروی با وجود اینکه دارای پروتئین های حیوانی هستند، در فروشگاه ها خارج از یخچال نگهداری می شوند و حدود 2 سال هم قابلیت نگهداری در دمای محیط دارند.

در حقیقت بسته بندی کنسروها بسیار مقاوم و غیرقابل نفوذ برای انواع میکروارگانیسم ها، هوا، نور، گازها، اکسیژن و گازکربنیک است. از سوی دیگر، زمانی که مواد غذایی داخل قوطی کنسرو بسته بندی می شوند، تا حدود 120 درجه سانتی گراد به مدت 30-15 دقیقه حرارت می بینند و علاوه بر پخته شدن، استریل هم می شوند. استریل کردن مواد غذایی باعث کشته شدن تمام میکروارگانیسم های آن ها می شود. وقتی هیچ میکروارگانیسمی داخل ماده غذایی وجود نداشته باشد و بسته بندی آن هم به گونه ای باشد که امکان نفوذ عوامل رشد میکروب در ماده غذایی به صفر برسد، می توان آن ماده غذایی را برای مدتی طولانی و بدون نگرانی از فساد در دمای محیط نگهداری کرد. انواع غذاهای پروتئینی کنسرو شده مانند کله پاچه، مایه ماکارونی و غیره کاملا استریل هستند و اگر خارج از یخچال هم نگهداری شوند، فاسد نمی شوند. فقط نباید کنسروها را در معرض تابش مستقیم نور آفتاب و مکان بیش از اندازه گرم قرار داد. البته دمای معمولی خانه و آشپزخانه برای نگهداری از آن ها مناسب است.

الویه ها

این غذاها هم حاوی نگه دارنده نیستند اما از آنجا که سردند، کنسرو نمی شوند و امکان استریل کردن آن ها هم وجود ندارد، بنابراین معمولاً مدت زمان ماندگاری و مصرفشان کوتاه است. یعنی باید ظرف 4-2 روز مصرف شوند. الویه ها حاوی مواد پروتئینی مانند مرغ یا کالباس هستند و سس مایونز هم دارند. به همین دلیل باید تا زمان مصرف داخل یخچال نگهداری شوند. در غیر این صورت شرایط رشد میکروارگانیسم ها در این غذاها و فاسدشدنشان به سادگی فراهم می شود. میکروب ها در غذایی مانند الویه زنده هستند و اگر شرایط مناسب برایشان فراهم شود، به راحتی رشد می کنند.

ناگت ها

مام فرآورده های گوشتی حاوی نگه دارنده هستند. این مواد غذایی در حد پاستوریزه شدن حرارت می بینند و به همین دلیل میکروب زنده در آن ها وجود دارد و اگر شرایط مناسب برای میکروب ها فراهم شود، امکان فاسد کردن ماده غذایی را ایجاد می کنند.

 
کد خبر: 233489

وب گردی

وب گردی