محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه جمعی از معاونان و مدیران خود از کتابخانه ملی ایران بازدید کرد و از نزدیک با فعالیت ها، امکانات و ظرفیت های این نهاد آشنا شد و در جریان اقدامات فرهنگی آن قرار گرفت.


پس از این بازدید، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی نشستی با صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نسبت به همکاری های مشترک و استفاده از ظرفیت های دو دستگاه تبادل نظر کردند.


 در این دیدار صالحی امیری ضمن ارائه گزارشی از اهم اقدامات صورت گرفته در این سازمان در یک سال گذشته با تاکید به ضرورت نگاه علمی و توصیف دقیق وقایع پس از انقلاب اسلامی، فقدان نظام جامع و علمی نگارش تاریخ شفاهی را یکی از آسیب های جدی در این حوزه برشمرد و تاکید کرد: تاریخ شفاهی بیان یک واقعه تاریخی از دید کسانی است که در آن واقعه حاضر بوده اند و به بیان واقعیت هایی که خود مشاهده کرده اند می پردازند.


صالحی امیری با اشاره به ظرفیت های ایجاد شده در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و حرکت به سمت دیجیتال سازی منابع و اسناد موجود گفت: دیجیتال سازی منابع هم امکان ورود به جزئیات اطلاعات و منابع را فراهم می کند و هم امکانات و داشته های موجود را از طریق فضای مجازی در اختیار همه ایرانیان در اقصی نقاط کشور قرار می دهد چرا که هم اکنون بخش عمده ای از هموطنان در شهرستان ها از امکان دسترسی به منابع کتابخانه ملی برخوردار نیستند.


 وی  در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت عظیم انجمن های علمی و دانشگاهی در کشور، این ظرفیت را یکی از بهترین سرمایه های موجود برشمرد که می توانند با همکاری وزارت علوم و دستگاه های مرتبط با انجمن ها نسبت به نگارش تاریخ شفاهی دستگاه ها اقدام کنند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با تشکر از اقدامات صورت گرفته در کتابخانه ملی، نسبت به عملیاتی شدن پیشنهادها و اجرای تفاهم نامه ای که میان دو دستگاه منعقد شده تاکید کرد و گفت: امکانات دو دستگاه و همکاری نزدیک این دو موجب هم افزایی اقدامات موثر و بهره مندی بیشتر جامعه فرهنگی و فرهیختگان کشور می شود.


فرهادی در این دیدار به معاون پژوهشی خود تاکید کرد تا کمیته مشترکی متشکل از مسؤلان دو دستگاه هر چه سریعتر تشکیل شود  و نسبت به اجرایی شدن برنامه ها اقدام عملی صورت پذیرد.


در پایان این دیدار وحیداحمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم با برشمردن زمینه های مشترک کاری میان وزارت علوم وسازمان اسناد و کتابخانه ملی، آمادگی وزارت علوم را برای در اختیار گذاشتن نسخه دیجیتال نشریات موجود در وزارت علوم، نرم افزارهای هماهنگ کننده پایان نامه ها و برگزاری همایش هایی با محورهای مشخص با مشارکت انجمن ها و قطب های علمی و کتابخانه ملی اعلام کرد.

کد خبر: 251245

وب گردی

وب گردی