قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر در نخستین نشست خبری سال 94 خود از کشف 555 تن مواد مخدردر سال 93 خبر داد و گفت: در سالی که گذشت 555 تن موادمخدر کشف شد که 78 درصد این مواد تریاک، 14 درصد حشیش، 5 درصد هروئین و مروفین، یک درصد شیشه و 2 درصد سایر موارد بود.
علیرضا جزینی گفت: میزان کشفیات نسبت به سال 92 تفاوتی نداشته است بلکه 76 درصد کشفیات در مرز و حاشیه مرزها و 43 تن آن را سگ‌های موادیاب کشف کرده‌ است.
او با اشاره به اینکه در سال گذشته 295 آشپزخانه تولید شیشه منهدم شد، گفت: نیروی انتظامی 89 درصد کل کشفیات موادمخدر را به خود اختصاص داده است.
جزینی از وجود سایت‌های مختلف اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار محتوا و تصاویر مربوط به موادمخدر می‌کنند خبر داد و گفت:در سال 93، 150 پروفایل اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار تصاویر موادمخدر در فضای مجازی می‌کردند، شناسایی و از طریق پلیس فتا با آنها برخورد شده است. او به اعلام عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه درمان پرداخت و گفت: در سال 93 روزانه، 60 معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 که زیرنظر ستاد هستند پذیرش شده‌اند. 6773 مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب در سال گذشته، 730 هزار نفر را تحت پوشش قرار دادند. این مراکز بیش از 10 هزار مرتبه بازدید، نظارت و کنترل شده‌اند. علاوه بر این 160 واحد دولتی درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست وجود دارد که پوشش خوبی برای درمان MMT است.
جزینی ادامه داد: 102 مرکز کاهش آسیب در کشور نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های واگیر داشتند که می‌توان گفت از 67 درصد بیمارانی که اچ‌آی‌وی دارند، علت اصلی سرنگ مشترک گزارش شده است و این آمار در سالی که گذشت به 45 درصد کاهش یافته است اما بیماری‌های ناشی از رابطه جنسی از 12 به 36 درصد افزایش یافته است.
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه مراکز نگهداری ویژه زنان را در سال گذشته گسترش دادیم، گفت: درحال حاضر 37 مرکز نگهداری، 11 شلتر، 17 مرکز کاهش آسیب و 10 مرکز مشاوره داریم.
زنان معتاد بیشتر می میرند!
قائم‌مقام ستاد مبارزه با موادمخدر به اعلام آمار مرگ و میر معتادان در سال 93 پرداخت و گفت: در سال گذشته 2468 مورد مرگ در مردان گزارش شد که 3 درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین 279 مرگ مربوط به زنان بوده که رشد 33درصدی دارد. درمجموع 2747 مورد مرگ ناشی از اعتیاد از سوی پزشکی‌قانونی گزارش شده که 2 درصد رشد را نشان می‌دهد.
کمیته‌ای برای اصلاح قانون پولشویی
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به موضوع پولشویی و اقدام برای اصلاح این قانون اشاره کرد و گفت: در اواخر سال 76 این قانون تصویب شد و پیگیری لازم را انجام دادیم تا دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر عضو شورای پولشویی سازمان ملل بشود. همچنین به دنبال آن هستیم تا قانون پولشویی را اصلاح کنیم که کمیته‌ای در این‌باره تشکیل شده است. درحال حاضر در سطح خرده‌فروشی روزانه در کشور 20 میلیارد تومان پول در گردش است.
جزینی با بیان اینکه معتادان متجاهر 40 درصد جرایم خرد را به خود اختصاص می‌دهند، گفت: ساماندهی و افزایش مراکز کاهش آسیب از برنامه‌های جدی ما درسال جاری است. علاوه بر این همزمان برخورد با خرده‌فروشان و ساماندهی معتادان متجاهر، توزیع اقلام بهداشتی برای کاهش آسیب در دستور کار و درحال اجراست.
1/1 درصد دانشجویان معتاد شیشه مصرف می‌کنند
به گفته قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درحال حاضر 6/2 دانشجویان در آخرین آمار مصرف‌کننده موادمخدر هستند که از این آمار 1/1 درصد شیشه مصرف می‌کنند. همچنین یک درصد دانش‌آموزان مصرف‌کننده موادمخدر هستند.
جزینی هشدارهایی درباره مصرف و شیوع موادمخدری چون «گل» هشدار داد و گفت: سر منشاء گل همان شاه‌دانه است، اما خیلی‌ها باورشان شده که ماده مخدر نیست و در میان جوانان رایج شده که متاسفانه خطرات بسیاری دارد و بسیاری از آنها که مواد را مصرف کرده‌اند به بیماری‌های صعب‌العلاج گرفتار شده‌اند.
او درباره موادمخدر کروکودیل گفت: کروکودیل در جهان وجود دارد و بیشترین آسیب‌ها را در کشور روسیه به مردم وارد کرده است و فردی که آن را مصرف می‌کند بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند. و خوشبختانه تاکنون گزارشی از مصرف این موادمخدر در ایران به دست ما نرسیده است.
‌قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره محدودیت توزیع و مصرف پیش‌سازهای موادمخدر در کشور گفت: 3 لیست مواد شبه مخدری و پیش‌سازها در اواخر سال گذشته در کمیته قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط وزارت بهداشت و با همکاری ستاد آماده و کلیاتش به تصویب رسید که اخیرا تقاضا کردیم در صحن علنی هم به تصویب برسد، در این صورت کنترل این مواد تشدید می‌شود.


کد خبر: 252448

وب گردی

وب گردی