"فرانک والتر اشتاین‌مایر" وزیر امور خارجه آلمان، در دیدار با "عبدالفتاح السیسی" رئیس جمهور مصر، ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت سیاسی حاکم بر این کشور خواستار آن شد که اقشار گوناگون جامعه در قدرت سهیم شوند. او مصر را یکی از مهم‌ترین یاران آلمان در منطقه معرفی‌ کرد.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری آلمان، فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیرخارجه آلمان در قاهره با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو کرد.

اشتاین‌مایر با اشاره به ناآرامی‌ها در کشورهای همسایه مصر، به‌ویژه سوریه، عراق و لیبی اظهار داشت که مصر یکی از عوامل ثبات و امنیت در منطقه به‌شمار می‌رود.

اشتاین‌مایر ضمن تاکید بر این‌که این کشور در خاورمیانه و خاور نزدیک نقشی محوری به عهده دارد، گفت: "هیچ بدیلی برای دیالوگ سیاسی با یکی از مهم‌ترین یارانمان در جهان عرب وجود ندارد".

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت که آلمان و مصر در مبارزه علیه تروریسم منافع مشترکی را دنبال می‌کنند. او در عین حال نارضایتی دولت آلمان را از وضعیت سیاسی حاکم بر مصر بیان کرد.

اشتاین‌مایر تاکید کرد مهم این است که بخش وسیعی از جامعه در قدرت سهیم باشد. او همچنین خواهان تلاش بیشتر مقامات مصری برای قانون‌مداری، بهبود نظام اداری و مبارزه با فساد شد.

پس از کودتا علیه "محمد مرسی"، رئیس جمهور اسلام‌گرای مصر در سال ۲۰۱۳نظامیان زمام امور این کشور را به‌دست گرفتند. سه سال پیش پارلمان مصر منحل شد و تاکنون تاریخی برای برگزاری انتخابات اعلام نشده است.

قرار است اوایل ماه ژوئن رئیس جمهور مصر برای نخستین بار به آلمان سفر کند. خبرگزاری آلمان می‌نویسد که این سفر مناقشه‌برانگیر است، زیرا نظامیان مصر متهم به سرکوب جنبش دموکراتیک این کشور پس از "بهار عربی" هستند.

یکی از دیگر از موضوعاتی که اشتاین مایر با سیسی در میان گذاشت‌، ممانعت از فعالیت‌های بنیادهای وابسته به احزاب سیاسی آلمان در مصر بود. دولت مصر به ‌ویژه برای بنیاد کنراد آدناوئر، وابسته به حزب دموکرات‌مسیحی و بنیاد فریدریش ابرت، وابسته به حزب سوسیال دموکرات آلمان مانع‌تراشی می‌کند.

وزیر امور خارجه آلمان که خود از سران حزب سوسیال دموکرات این کشور است، گفت که رئیس جمهور مصر وعده داده است شخصا در این باره اقدام کند. او ابراز اطمینان کرد که در هفته‌های آینده در زمینه فعالیت بنیاد‌های آلمانی در مصر راه حلی پیدا خواهد شد.
کد خبر: 261082

وب گردی

وب گردی