درحالی که وزیر فرهنگ اسرائیل معتقد است کنسرت دانیل بارن بویم در ایران به تلاش‌های اسرائیل برای جلوگیری از توافق هسته‌ای ضربه زده و به تلاش‌های مشروعیت زدایی علیه اسرائیل کمک می‌کند؛ در این‌سوی ماجرا وزارت ارشاد نیز با لغو کنسرت ارکستر برلین در تهران مخالف است.از طرفی دیگر روزنامه «گاردین» چاپ انگلیس در گزارشی از تعویقِ سفرِ دانیل بارن‌بویم به تهران خبر داد و گفته است: دانیل بارن بویم با وجود مخالفت‌های اسرائیل به ارکستر وین به ایران می‌رود.
به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، چندی پیش خبر حضور ارکستر فیلارمونیک برلین در ایران منتشر شد و مدیر بنیاد رودکی خبر از نهایی شدن مذاکرات با این ارکستر را داد اما روز گذشته با انتشار اخباری مبنی بر اسرائیلی بودن رهبر این ارکستر، حسین نوش‌آبادی رسما اعلام کرد امکان حضور ارکستر برلین در ایران وجود ندارد و هنرمندان منتسب به رژیم صهیونیستی جایی در ایران ندارند.
دانیل بارن،منتقد شدید رژیم صهیونیستی 
این درحالی‌ست که «بارن بویم» یکی از مدافعان حقوق بشر در زمینه حقوق فلسطینی‌ها به‌شمار می‌رود. او یکی از منتقدان شدید رژیم صهیونیستی و سرزمین‌های اشغالی تحت کنترل این رژیم است که مدتی پیش در مصاحبه با «نرمن لبرچ» منتقد انگلیسی در حوزه موسیقی در سال 2003، اسرائیل را به بدرفتاری به روشی اشتباه و شنیع متهم کردِ به گونه‌ای که، موجودیت این رژیم را به خطر می‌اندازد. در سال 1967 و آغاز جنگ شش روزه، بارنبویم و «du Pré» برای نیروهای جنگی رژیم صهیونیستی در خطوط مقدم و همین‌طور برنامه‌ای مشابه در جنگ «یوم کیپور» در سال 1973 اجرا کردند. وی به همراه یک ارکستر در دوران جنگ خلیج فارس با پوشیدن ماسک‌های گاز برنامه‌ای در سرزمین‌های اشغالی اجرا کرد.
بارن بویم به صورت عمومی درباره طرح « دو دولت مستقل» بحث کرده است. ور در نوامبر 2014 در بخش نظرات روزنامه گاردین نوشت که امنیت دولت اسرائیل تنها در صورتی در یک دوران طولانی مدت ادامه می‌یابد که امنیت مردم فلسطین نیز در خاک این مردم حفظ شود. اگر این اتفاق نیفتد، روند جنگ و تاریخ این منطقه به صورت مستمر تکرار می‌شود و این بن‌بست غیرقابل تحمل ادامه می‌یابد.
از سوی دیگر "ریجو" وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی در فیسبوک خود با اعتراض نسبت حضور ارکستر برلین در ایران می‌نویسد: «رهبر ارکستر، دانیل بارن بویم، شهروند اسرائیل محسوب می‌شود اما در ایران به همراه ارکستر سمفونیک برلین اجرا خواهد داشت. بارن بویم موضع ضداسرائیلی دارد. در این حال از فرهنگ به عنوان اهرمی به منظور رسیدن به عقاید سیاسی‌اش علیه موقعیت اسرائیل استفاده می‌کند. پذیرفته شدن این موضوع از طرف صدراعظم آلمان آنجلا مرکل یک اشتباه است».
وقتی خواسته اسرائیل محقق می شود!
ریجو نوشته: «کنسرت دانیل بارن بویم در ایران به تلاش‌های اسرائیل برای جلوگیری از توافق هسته‌ای ضربه خواهد زد و به تلاش‌های مشروعیت‌زدایی علیه اسرائیل کمک خواهد کرد».
ریجو گفته که در نظر دارد طی نامه‌ای به دولت آلمان خواستار ممانعت از برگزاری این برنامه شود.
تمام این صحبت ها در حالی است که  «گاردین» نوشت: دانیل بارن بویم با وجود مخالفت‌های اسرائیل به ارکستر وین به ایران می‌رود.
برنامه رهبر ارکستر آرژانتینی – اسرائیلی که قرار بود در ماه سپتامبر برگزار شود به دنبال مخالفت‌های مقامات رسمی اسرائیل به تعویق افتاد و مسئولان برگزاری به دنبال تاریخی جدید برای برگزاری این کنسرت هستند.
5616
دانیل بارن بویم، یکی از رهبران پیشتاز موسیقی جهان در نظر دارد تا با ارکستر برلین به منظور برگزاری یک کنسرت در تهران همکاری کند. البته با وجود خشم و مخالفت‌های شدید از جانب اسرائیل احتمال همکاری او با ارکستر سمفونیک تازه متولد شده تهران نیز وجود دارد.


فرصتی برای دوستی ایران و غرب


برگزاری این اجرا توسط بارن بویم 72 ساله در ایران فرصتی قابل توجه و مهم در دوستی دوباره میان ایران و غرب، پس از توافق هسته‌ای در ماه جولای خواهد بود. تبادل فرهنگی با دنیای خارج از سوی ایران در حال گسترش است. در همین راستا سرپرست موزه لوور «جین لوک مارتینز» در آینده‌ای نزدیک به تهران خواهد رفت.
«گاردین» در بخش دیگری از گزارشِ خود به دیدارِ مقامات اسرائیلی و آلمانی اشاره کرده و نوشته است: آنچه قابل فهمیدن بود این که بارن بویم در نظر داشت یک کنسرت در تهران در اوایل ماه آینده برگزار کند. اما اکنون این اجرا به تعویق افتاده است. آنچه مشخص نیست این است که آیا مخالفت‌های شکل گرفته از جانب مقامات رسمی اسرائیل که به تازگی با مقامات آلمانی دیدار داشته‌اند در تغییر این برنامه نقشی خواهد داشت یا خیر. منابع ایرانی اعلام کرده‌اند که مسئولان برگزاری این برنامه به دنبال یک تاریخ جدید هستند.
وزیر امور خارجه آلمان اشتفان مایر حمایت از این کنسرت و حمایت از بارن بویم را به منظور اشاعه موسیقی برای مردم سرتاسر جهان فراتر از مرزهای ملی، مذهبی و قومی می‌داند.
«گاردین» در ادامه مطلبش به صحبت‌های علی رهبری درباره ارکستر سمفونیک تهران اشاره کرده و نوشته است:  مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران علی رهبری در مصاحبه‌ای با گاردین گفت: مذاکره‌های بارن بویم با مقامات ایرانی ادامه دارد و از این که در آینده‌ای نزدیک او را ملاقات خواهم کرد خرسندم.
رهبری گفت: این موضوع برای ما بسیار اهمیت دارد. ما ارکسترمان را برای یک همکاری خوب آماده خواهیم کرد و بسیار خوشحال خواهیم شد تا در این محفل حضور داشته باشیم.
علی رهبری 66 ساله دارای شهرت جهانی و بین‌المللی است و تا کنون رهبری بیش از 120 ارکستر اروپایی را برعهده داشته است. رهبری ارکستر سمفونیک برلین و ارکستر سمفونیک لندن از جمله فعالیت‌های علی رهبری است. اخیرا با رهبر ارکستر سمفونیک اتریش هربرت ون کاراجان نیز همکاری داشته است.
روزنامه «گاردین» در بخش دیگری از گزارشش به صحبت‌های وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشته است: وزیر فرهنگ اسرائیل، میری جو انتقادات شدیدی به تلاش‌های بارن بویم به منظور برگزاری کنسرت در ایران داشته است.
بارن بویم خط مشی ضد اسرائیلی در پیش گرفته است و از فرهنگ به عنوان امری برای بیان دیدگاه‌های سیاسی ضد اسرائیلی اش کمک می‌گیرد.
ریجو افزود: این یک تصمیم اشتباه توسط آنجلا مرکل است.
روزنامه «گاردین» با اشاره به سفرِ مسئولان عالی رتبه اروپایی به ایران نوشته است: رئیس جمهور اتریش هم منتظر سفر به تهران در ماه آینده است. این اولین دیدار او از ایران در راس یک هیئت اروپایی است که طی یک دهه گذشته بی سابقه بوده است.
وزیر امور خارجه آلمان نیز در انتظار سفر به پایتخت تهران در ماه اکتبر است. اما مشخص نیست که آیا اجرای بارن بویم در تهران همزمان با حضور وزیر امور خارجه آلمان باشد یا خیر.
موضع ارشاد برای حضور ارکستر برلین در ایران!
اما در این سوی ماجرا و درتهران، نوش‌آبادی (سخنگوی وزارت ارشاد) موضع ارشاد را درباره این رهبر ارکستر چنین عنوان کرد: ادعا‌هایی که درباره‌ رهبر ارکستر برلین مطرح می‌شود ثابت نشده و به نظر ما ایشان شخصیت مشکوکی هستند، چراکه اگر او منتقد علنی دولت اسرائیل بود پاسپورت و ویزای اسرائیل را نداشت البته وی تابعیت چند کشور را دارد.
او افزود: در نگاه ارشاد هر شخصی که شائبه‌ ارتباط با اسرائیل را داشته باشد حق حضور در ایران را ندارد البته تا امروز هم جمهوری اسلامی ایران هیچ درخواستی مبنی بر حضور ارکستر برلین نداشته و همواره این ارکستر بوده که پیشنهاد دهنده‌ حضور در ایران و پیگیر آن بوده است.
نوش‌آبادی درپایان گفته است: عدم حضور ارکستر برلین در ایران به معنی قطع تعاملات فرهنگی با دنیا نیست. همانطور که پیشتر ارکستر چین به ایران آمد؛ تعاملات ما ادامه پیدا خواهد کرد. درباره‌ی ارکستر برلین هم اگر این ارکستر با مدیریت و رهبری شخص دیگری قصد حضور در ایران را داشته باشد؛ ما می‌توانیم چنین حضوری را مورد بررسی قرار دهیم.
۵۰۱

کد خبر: 329313

وب گردی

وب گردی