دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران، گفت: رکود بسیار شدیدی در صنایع نساجی و خوراکی ها شروع شده که بخش عمده ای از این رکود ناشی از کم شدن قدرت خرید مردم است.


به گزارش ایسکانیوز ؛ محمد مروج حسینی در نشست خبری صنایع نساجی با بیان اینکه قدرت خرید مردم عمدتا حقوق بگیران نسبت به سال های 90 تا 92 چهل درصد کاهش یافته است افزود: چنان قدرت خرید مردم پائین آمده که توان خرید اجناس بنجل و ارزان قیمت چینی را هم از انها سلب کرده است.


وی به رشد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: رشد اقتصادی در سال گذشته مرهون رشد برخی صنایع مثل نفت ، گاز ، پتروشیمی و صنایع خودروسازی بوده است در حالیکه امسال خودروسازی رشدی نداشته و تولید افزایش نیافته است.


مروج افزود: براساس تعریف بانک مرکزی در صورت تداوم رشد اقتصادی در 3 دوره متوالی سه ماهه ما با رشد مواجه ایم ،‌ رشد اقتصادی ما در سه ماهه اول و دوم سال گذشته 3.8 درصد ، در سه ماهه سوم 3.1 درصد بود که بانک مرکزی اعلام کرد، اما رشد اقتصادی سه ماهه چهارم را که حدود 1 درصد بود اعلام نکرد .


وی گفت : در حال حاضر علاوه بر صنعت نساجی برخی از صنایع دیگر از جمله صنایع فولادسازی و صنایع سیمان ما متوقف شده و یا با رکود تولید مواجه اند.


مروج افزود: برای خروج از تورم و رکود لازم است که تقاضا تحریک شود هر چند بر این باورم که علاوه بر اقداماتی که دولت برای کاهش رکود انجام داده ، کاهش قدرت خرید یا عدم اقبال مردم برای خرید باعث کاهش تورم شده است .


وی گفت: اگر نرخ تورم دلار و تورم داخلی را از هم کسر و تفاوت ان را به قیمت دلار اضافه کنیم شاهد حذف قاچاق و در مقابل رشد تولید و صادرات خواهیم بود.


مروج با انتقاد از نظام بانکی در تامین نقدینگی موردنیاز تولید افزود: سازمان مدیریت صنعتی سالانه اقدام به معرفی صد شرکت برتر می کند که 15 شرکت برتر از این تعداد را بانک ها تشکیل می دهند.


وی گفت: بانک سپه از مشهورترین برج سازها و سازندگان مسکن و هایپر مارکت هاست و تا زمانی که بانک سود را در ساختمان سازی می بیند توجهی به صنایع نمی کند و وقتی برای تسهیلات به بانک ها مراجعه می کنیم می گویند نساجی ورشکسته است ، کجا صنعت نساجی ورشکسته است؟.


مروج همچنین اشاره ای هم به موضوع قاچاق منسوجات کرد و افزود: تا به حال ما فکر می کردیم که پارچه را با قاطر قاچاق می کنند اما باید اعلام کنم که با کانتینر هم می اورند .


وی گفت : در سال 1353 تولید پنبه در کشور 270 هزار تن بود که بخشی از ان را صادر می کردیم اما امروز این رقم به 52 هزار تن کاهش یافته است و وقتی می گوئیم وضع اینگونه است می گویند این تشویش اذهان عمومی است .


مروج افزود : ما مشکلات زیادی در حوزه کشاورزی و تامین پنبه داریم مثلا افت کشی که به بوته پنبه زده شده بود بخاطر اینکه تاریخ مصرف ان گذشته بود خود این افت کش تبدیل به خوراک افت شد و محصول را از بین برد .


وی گفت: صنعت نساجی از معدود صنایعی است که همه ان خصوصی است اما انچه که با عنوان خصوصی سازی انجام شد تنها 6 درصد مجموع واگذاری ها به بخش خصوصی واگذار شده است.


مروج همچنین به اشتغالزا بودن صنعت نساجی هم اشاره کرد و گفت: سرمایه لازم برای ایجاد هر شغل در نساجی بین 30 تا 35 میلیون تومان است درحالیکه این سهم برای ایجاد اشتغال در صنعت پتروشیمی 914 هزار دلار است .


وی گفت: برخلاف کمکی که به صنعت خودرو می شود و پول باداورده به ان پرداخت می شود ، صادرات صنعت نساجی از خودروسازی بیشتر است .
همچنین دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: 95 درصد برندهای موجود در بازار کشور تقلبی است.


برخورد قهری درد قاچاق نیست

محمد مهدی رئیس زاده با بیان اینکه برخورد قهری درد قاچاق نیست افزود: در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز راهکارهای مبارزه با این موضوع پیش بینی شده که یکی از فرایندهای ان ثبت رسمی نمایندگی هاست .


وی گفت: صنعت نساجی در فهرست صنایع اولویت دار نبود اما با صحبت هایی که شد اکنون نساجی بعنوان یکی از 7 صنعت اولویت دار مطرح است .


رئیس زاده افزود : اگر هدف حمایت از تولید و رفع موانع تولید است باید فضای جامعه را به سمت جلب سرمایه داخلی و حفظ تولید هدایت کرد و فرهنگ سازی و رفتارها متناسب با بحث خروج از رکود باشد در حالیکه در دوماه اخیر برخی از واحدها در مسائل مالیاتی ، تامین اجتماعی و نظام بانکی در حال رکود و تعطیلی هستند .


وی گفت: ما تنها چند صنعت پیشران داشتیم که عمدتا صنایع سنگین ، فولاد ، نفت ، گاز ، پتروشیمی و خودرو بودند که رشد این صنایع باعث رشد دیگر صنایع می شد .


رئیس زاده با اشاره به نمونه هایی از صنایع نساجی افزود: نرخ رکود در بخش فرش ماشینی اینگونه است که ظرفیت تولید نسبت به سال قبل 50 درصد کاهش داشت.


همچنین نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: عملکرد بانک ها در قبال حمایت از صنایع در شان نظام بانکی کشور نیست .


علیمردان شیبانی افزود : بانکی که گفته می شود 21 درصد کارمزد بگیرد، می گوید باشد ولی باید 30 درصد از تسهیلات دریافتی را نزد من سپرده گذاری کنید که با این شرایط نرخ بهره ای که صنعتگر می پردازد نزدیک به 30 درصد است .


وی با طرح اینکه کدام صنعت می تواند ادعا کند که چنین سودی از فعالیت تولیدی عایدش می شود گفت : فاصله بانک ها را با صنعتگران ببینید ، در همین خیابان افریقا ملاحظه کنید چند تا بانک باز شده و در همین مدت چند تا واحد صنعتی دایر شده است .


شیبانی افزود: انتظار ما از دولتمردان حمایت از صنعت نساجی است که در نهایت منافع ان به جامعه و کشور می رسد و لذا باید به بانکها اعلام شود که مشکلات مربوط به سیستم بوده و به صنعت کمک کنند .


وی گفت: نسبت سرمایه گذاری به اشتغال در صنعت نساجی قابل قیاس با صنایع دیگر نیست.

401
کد خبر: 330658

وب گردی

وب گردی