معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: انجام فعالیت‌های کشاورزی، هزینه‌های کاوش در محوطه باستانی چلو را چندین برابر کرده است.
به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، علی‌اکبر وحدتی ، با اشاره به اینکه مساحت این محوطه باستانی 40 هکتار است، افزود: متاسفانه 20 هکتار از این مساحت در قالب اراضی کشاورزی در سال‌های گذشته بدون هماهنگی سازمان میراث فرهنگی به کشاورزان واگذار شده است. بخشی از مساحت واگذار شده تپه است که کار کشاورزی انجام نشده اما انجام عملیاتی همچون شخم موجب وارد شدن آسیب به آثار چند هزار ساله شده است.
اوادامه داد: در 1.5 هکتار از این سطح به دلیل اینکه قابلیت کشت و کار داشته است و کشاورزی انجام شده، آثار باستانی کشف شده آسیب‌های فراوان‌تری دیده است. به همین دلیل، این اداره کل به منظور جلوگیری از بروز آسیب به این محوطه باستانی به دنبال تملک اراضی واگذار شده است. البته کشاورزان نیز همکاری‌های خوبی داشته‌اند.
این مقام مسئول توضیح داد: طی پیگیری‌های انجام شده قرار بر این شد تا زمین‌هایی به صورت معوض در اختیار کشاورزان قرار داده شود و سازمان جهاد کشاورزی نیز مکان آن زمین‌ها را مشخص کرده است.
او درباره این محوطه باستانی گفت: قدمت محوطه باستانی چلو که در منطقه سنخواست قرار دارد، مربوط به 3500 سال پیش از میلاد مسیح است که به دلیل وجود فاکتورهایی همچون جاده ابریشم، آب و خاک مناسب برای انجام فعالیت‌های کشاورزی، معدن غنی و حضور جانوران متعدد برای شکار تبدیل به شهر شده بود. استقرار در این منطقه 2000 سال طول کشیده و طی کاوش‌های متعدد، آثار تاریخی با ارزشی کشف شده است.
105105

کد خبر: 343715

وب گردی

وب گردی