جداسازی زندانیان موادمخدرپول می خواهد/انتقال۲۲هزارزندانی موادمخدر

رئیس سازمان زندانها گفت: ۷ اردوگاه نگهداری زندانیان مواد مخدر در دستور کار است اما تنها ۳۵ درصد اعتبارات آن تامین شده یعنی اگر پول بدهند زندانیان مواد مخدر به سرعت جدا سازی می شوند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از مهر اصغر جهانگیر با بیان اینکه سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با هدف تفکیک جمعیت کیفری و طبقه بندی جرایم ویژه و جدا سازی محکومین جرایم مرتبط با مواد مخدر ساخت ۷ اردوگاه بزرگ را برای نگهداری این محکومین در دستور کار دارد گفت: در مجموع این ۷ اردوگاه ظرفیت نگهداری ۳۸ هزار زندانی را دارد که با راه اندازی آنها سرانه اسکان زندانیان افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

او افزود: سال گذشته اعتبار مورد نیاز برای تکمیل عملیات ساخت این اردوگاهها تصویب شد و تاکنون ۳۵ درصد این مصوبه در اختیار سازمان زندان ها قرارداده شده که در صورت تأمین مابقی بودجه امیدواریم به زودی شاهد افتتاح این طرح ها باشیم.

رئیس سازمان زندانهای کشور گفت: این هفت اردوگاه در استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان و گلستان با زیربنای ۱۳۸ هزار متر مربع قرار دارد که تنها اردوگاه اصفهان مورد بهره برداری قرار گرفته است.

جهانگیر گفت: هم اکنون تعداد ۲۶ اردوگاه در سطح کشور فعال است که در این مراکز زندانیان دارای جرائم مرتبط با مواد مخدر با ظرفیت اسکان ۲۲ هزار نفر نگهداری می شوند.

رئیس سازمان زندانها در مورد موضوع مواد مخدر در زندانها گفت: معضل مواد مخدر یک معضل جهانی است که کم و بیش همه کشورهای جهان با این معضل درگیر هستند و در کشور ما به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا این معضل دو چندان است. هم اکنون حدود ۷۰ % زندانیان ما را جرایم مربوط به مواد مخدر تشکیل می دهند که خود این موضوع عمق فاجعه را نشان می دهد.

او افزود: با هدف جلوگیری از ورود مواد مخدر به داخل زندانها چند اقدام در حال انجام است که اولین آن موضوع بازرسی و کنترل های چند مرحله ای در مبادی ورودی زندان هاست. در این زمینه آموزشهای لازم به کارکنان ارائه شده و علاوه بر آن بازرسی های نوبه ای و غیر مترقبه به طور مداوم در زندان ها اجرا می شود که گزارشهای آن و همچنین میزان کشفیات به طور مرتب به مراجع ذیصلاح اعلام می شود.

جهانگیر ادامه داد: همچنین احداث اردوگاه های نگهداری محکومین مواد مخدر و جدا سازی آنها از سایر زندانیان اقدام دیگری بوده که موجب کاهش آسیب مواد مخدر در زندان شده است. اما به علت محدود بودن فضای زندان وجود کمترین مواد مخدر مشهود است و بعضاً این موضوع باعث بروز شبهه در افکار عمومی می شود.

او تأکید کرد: در این میان باید گفت با توجه به اقدامات صورت گرفته، مواد مخدر در داخل زندانها در کمترین میزان است هر چند همان مقدار اندک هم قابل قبول نیست. با این حال در صدد آن هستیم با تأمین اعتبارات لازم به ویژه در مورد نصب تجهیزات کنترلی و تأمین نیروی انسانی مناسب بتوانیم وجود مواد مخدر در زندانها را به حد صفر برسانیم. اما در این میان متاسفانه برخی از خانواده ها هم در انتقال مواد به داخل زندان به زندانی کمک می کنند.

105105

کد خبر: 544712

وب گردی

وب گردی