نابودی سلول های سرطانی توسط نارنجک‌ میکروسکوپی

متخصصان علوم پزشکی نارنجک‌های میکروسکوپی طراحی کرده‌اند که وقتی به سلول سرطانی می‌رسند محتویات سمی خود را تخلیه می‌کنند تا باعث نابودی این سلول‌ها شوند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا، این تیم پزشکی یافته‌های خود را هفته آینده در کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان ارائه خواهد کرد.

نارنجک‌های طراحی شده لیپوزوم (حباب‌های ریز چربی) هستند که داروهای سمی لازم را در داخل بدن حمل خواهند کرد. هدف از طراحی این روش، پرهیز از عوارض جانبی انتشار این مواد سمی در سایر نقاط غیر از سلول‌های سرطانی است.

کارشناسان گفتند این تکنیک که در آزمایش‌های حیوانی موفق بوده از اهداف مهم پزشکی نانو است. این حباب‌های چربی توانایی زیادی در حمل و نقل مواد در داخل بدن دارند و برای همین مورد علاقه متخصصان سرطان هستند.

به گزارش بی‌بی‌سی، پروفسور «کوستاس کوستارلوس» از دانشگاه منچستر گفت: موضوع مهم این است که وقتی این حباب‌ها به مقصد رسید چطور آنها را منفجر کنیم؟

آزمایشگاه پزشکی نانو (نانومدیسین) در منچستر لیپوزوم‌هایی طراحی کرده که در دمای عادی بدن کاملا محفوظ می‌مانند (به اصطلاح آب‌بندی شده) اما وقتی دمای آنها به 42 درجه سانتیگراد می‌رسد سر باز می‌کنند.

پروفسور کوستارلوس می‌گوید:‌ چالش پیش رو برای ما این است که برای ساختن لیپوزوم‌هایی تلاش کنیم که در دمای 37 درجه سانتیگراد کاملا پایدار باشند و ملکول‌های مواد ضدسرطانی از آنها نشت نکند اما آن را در دمای 42 درجه ناگهان آزاد کنند.

او می‌گوید که برای گرم کردن حباب‌ها در جاهایی مثل پوست، سر یا گردن که مبتلا به سرطان شده می‌توان از تشکچه‌های گرمازا استفاده کرد. برای داخل بدن نیز می‌توان از میله‌های مخصوص پزشکی استفاده کرد و همچنین بحث از بکارگیری «اولتراسوند» برای گرم کردن تومورها در میان است.

در آزمایش‌های اولیه به روی موش مبتلا به ملانوما (سرطان پوست) استفاده از این نارنجک‌ها باعث رسیدن مقدار خیلی بیشتری داروی ضدسرطانی به تومور شد و این به پیشرفت نسبی در کاهش موارد مرگ منجر شد.

پروفسور کوستارلوس گفت که هم اکنون تکنیک‌های مشابه در بیماران آزمایش می‌شود و این شیوه نه مربوط به خیالات بلکه واقعی است.

پروفسور «چارلز سوانتون»، رئیس کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان گفت:‌ این شیوه هنوز در مراحل اولیه است اما این لیپوزوم‌ها می‌تواند راهی موثر برای هدف گرفتن سلول‌های سرطانی و تنها گذاشتن سلول‌های سالم باشد.

20106

کد خبر: 544774

وب گردی

وب گردی