حضور 3 دانشگاه ایرانی در افغانستان

وزیر تحصیلات عالیه افغانستان گفت: دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و جامعة‌المصطفی سه دانشگاه ایرانی هستند که در افغانستان حضور دارند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از فارس، فریده مومند دقایقی پیش در نشست مشترک وزیر تحصیلات عالیه افغانستان با هیئت‌ رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: جنگ‌های پی‌درپی در افغانستان ابعاد و ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی این کشور را از بین برده و به علاوه ساختار علمی افغانستان را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

وزیر تحصیلات عالیه کشور افغانستان به مشکلات پیش روی دانشگاه‌های این کشور اشاره کرد و گفت: افزایش فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های افزایش چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، گنجایش داوطلبان را برای تحصیل در مقاطع عالی ندارد.

او گفت: ما برای حل این مشکل تلاش‌هایی انجام دادیم و اصلاحاتی در نظام کنکور این کشور ایجاد کرده‌ایم تا بتوان از این طریق رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها را افزایش دهیم.

مومند در ارتباط باتعداد دانشگاه‌های کشور افغانستان گفت: 35 دانشگاه دولتی و 117 مرکز خصوصی در افغانستان وجود دارد که دانشجویان افغان از آن استفاده می‌کنند.

وزیر تحصیلات عالیه کشور افغانستان با اشاره به کیفیت مراکز دانشگاهی گفت: کیفیت مراکز و دانشگاه‌های خصوصی، سئوالات و ابهاماتی را به وجود آورده که لازم است برای آن پاسخ روشن و واضحی داد.

مومند با بیان اینکه ظرفیت کم دانشگاه‌های دولتی نیازهای داوطلبان را برآورده نمی‌کند، گفت: به منظور بالا بردن سطح کمی و کیفی دانشگاه‌های افغانستان باید اقدامات مؤثری انجام شود.

او با تاکید بر اینکه در این رابطه نیز اقداماتی نظیر بازنگری در مقررات آموزشی، تبیین قواعد و ارزیابی از مؤسسات خصوصی انجام شده است گفت: تغییراتی در قانون تحصیلات عالیه کشور افغانستان انجام شده که طبق این تغییرات، افرادی که استاد دانشگاه بوده و دارای مدرک لیسانس هستند، از استادی حذف و تنها افرادی می‌توانند استاد دانشگاه شوند که مدرک کارشناسی ارشد به بالا داشته باشند.

مومند از فعالیت سه دانشگاه ایرانی در افغانستان خبر داد و گفت: دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و جامعة‌المصطفی سه دانشگاه ایرانی هستند که در افغانستان حضور دارند.

او به مشکلات دانشجویان افغان اشاره کرد و گفت: ما مشکلات دانشجویان را به وزارت علوم کشور ایران مطرح کردیم تا بتوانیم مشکلات دانشجویان را حل کنیم و در این زمینه تفاهم‌نامه‌های زیادی بین دو کشور امضا شده، اما هنوز این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی نشده است.

او به هدف خود از سفر به ایران و دیدار با مسئولان دانشگاه فردوسی اشاره کرد و گفت: به منظور اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های منعقدشده بین ایران و افغانستان، امروز با مسئولان دانشگاه فردوسی دیدار کرده‌ایم.

وزیر تحصیلات عالیه افغانستان با بیان اینکه به منظور افزایش بنیه تحصیلی دانشجویان، بورسیه‌های بسیاری وجود دارد اما این بورسیه‌ها نیز همانند تفاهم‌نامه‌ها اجرایی نشده است خطاب به کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما به دنبال ایجاد کمیته‌هایی هستیم تا بتوانیم قراردادهای میان افغانستان و ایران را اجرایی کنیم.

او به افزایش تعامل دو کشور در حوزه تحقیق و پژوهش تأکید کرد و گفت: ما باید روابط خود را با ایران توسعه دهیم و از تجربیات ایران در حوزه تحقیق و پژوهش بهره‌مند شویم.

کد خبر: 549479

وب گردی

وب گردی