آیت الله هاشمی: ریشه تروریسم را کم کردن نارضایتی‌های مردم در کشورهای فقیرمی‌خشکاند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همکاری عملی کشورهای قوی منطقه و کشورهای پیشرفته جهانی را برای مبارزه اساسی با تروریست ها را ضروری دانست و گفت: آنچه که ریشه تروریسم را در دراز مدت می خشکاند، کم کردن نارضایتی های مردم در کشورهای فقیر است.

به گزارش ایسکانیوز، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه در دیدار ژرار لارشه رئیس مجلس سنای فرانسه با اشاره به ایام اقامت امام(ره) در فرانسه و ذهنیت مثبتی که مردم ایران از مردم فرانسه در آن مقطع تاریخی داشتند، گفت: رژیم پهلوی و صدام حسین با هم تصمیم گرفته بودند که امام را از عراق اخراج کنند و بعد از اینکه دولت کویت اجازه ورود به ایشان نداد، به سوی پاریس پرواز کردند.
وی ادامه داد: اقامت امام در نوفل لوشاتو، فرصت مناسبی بود تا ملت های جهان با افکار ایشان و اهداف مبارزه آشنا شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، ضمن یادآوری خاطرات خویش در زمان مبارزه و موضع گیری های ژنرال دوگل در آن مقطع برای مسئله فلسطین، به تشریح فراز و فرود روابط ایران و فرانسه در سال های قبل و بعد از انقلاب پرداخت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشور شما قراردادی برای ساخت نیروگاه اتمی در دارخوین اهواز با رژیم پهلوی داشت که پس از انقلاب آن را متوقف کردید و فکر می کنم بعد از رفع تحریم ها، فرصت مناسبی دارید که آن کار خود را تکمیل کنید.
وی با یادآوری مشارکت ایران در طرحی در فرانسه برای غنی سازی اورانیوم، گفت: مطالباتی داشتیم که در زمان شیراک پس دادند، ولی سهم ما باقی است که می تواند یکی از زمینه های همکاری باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تأسف از حادثه تروریستی 13 نوامبر در پاریس، گفت: برای کشورهای غربی از جمله فرانسه که تا حدودی و به دور از اتفاقات تروریستی بودند، چنین حوادثی سنگین است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اما با همه تلخی ها، تجربه خوبی شده تا به شکل اساسی پدیده شوم تروریسم را جدی بگیرند و برای جلوگیری از گسترش اقدامات تروریستی در همه جای دنیا، به خصوص اروپا و به ویژه فرانسه، برنامه ریزی کنند.
وی با ارائه تحلیلی از مبارزات تاریخی مردم ایران با تروریست ها در سال های پس از پیروزی انقلاب، گفت: مردم ایران اولین قربانیان تروریسم هستند، به همین دلیل از تروریسم و تروریست ها متنفرند، چون بعضی از تروریست ها با هدف تجزیه خاک ایران و بعضی ها با هدف شکست انقلاب مردم دست به شورش های کور و اقدامات تروریستی می زدند که در یک حادثه حدود 30 نماینده مجلس، جمعی از وزرای دولت و مسؤولان قوه قضائیه را یک جا در دفتر حزب جمهوری شهید کردند و یک ماه بعد با انفجاری دیگر، رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس شهربانی ایران را به شهادت رساندند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری رفت و آمدهای آزاد تروریست ها در کشورهای اروپایی و حتی حضور و سخنرانی آنها در پارلمان های اروپا، گفت: یکی از گلایه های همیشگی ما از کشورهای غربی، تناقضات گفتار و رفتار آنان در مسأله تروریست هاست، به گونه ای که ادعای مبارزه با تروریسم دارند و از آنان حمایت های سیاسی و گاهی مالی می کنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤال رئیس مجلس سنای فرانسه که پرسیده بود، نظر شما درباره دورنمای مبارزه با تروریست ها چیست؟، گفت: با توجه به آشنایی هایی که با منافقین به عنوان بخشی از تروریست ها، از زمان مبارزه داریم و تاکتیک ها و برنامه های آنان را می دانیم و همچنین از شیوه های جذب جوانان توسط تروریسم های جدید منطقه آگاهی داریم، معتقدیم که مبارزه با تروریسم نیاز به اقدامات بنیادین و ریشه ای دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن علل تقویت تروریست ها در شرایط جدید، گفت: با سوء استفاده از نارضایتی های مدنی و اجتماعی مردم و به خصوص جوانان و با تمسّک ظاهری به مسائل دینی و اعتقادی، جوانان را به گونه ای آموزش می دهند که حاضرند با کشتن خود، اهدافی را که تروریست ها مشخص می کنند، منفجر کنند، چون فکر می کنند از محل کشته شدن خود به سوی بهشت پرواز می کنند!!
وی با تشریح روند شکل گیری تروریست های تکفیری در منطقه، به آموزش های وهابی ها و سلفی ها در برخی کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: طالبان که یکی از خطرناک ترین گروه های تروریستی هستند از بیش از ده هزار مدرسه ای آموزش دیدند که با هدف تحصیل علوم دینی در افغانستان و پاکستان تأسیس شدند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اعتقادات افراطی تکفیری ها که ریشه در اجداد خانواده حاکمان عربستان سعودی دارند، گفت: تروریست ها با همه اختلافاتی که با همدیگر دارند، در ایجاد نا امنی، کشتن مردم و ایجاد اختلال در نظم اجتماعی کشورها مشترکند و درباره گستردگی حضور آنان در همه جای جهان همین بس که اخیراً خبرگزاری روسیه اعلام کرده که سه هزار نفر به عنوان عوامل تأمین مالی گروه های تروریستی در کشور روسیه شناسایی شده اند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ابراز نگرانی نسبت به گسترش کمی و کیفی تروریست ها در همه جای دنیا، به تمرکز سیاسی و مالی آنان در لیبی، سومالی، عراق، سوریه و افغانستان اشاره کرد.
وی افزود: در قالب تروریسم، مسافران عادی و آوارگان جنگی به همه جای دنیا می روند که نمونه آن را در انفجارات اخیر فرانسه دیدیم، اما تجربیات ارزنده ایران در مبارزه با تروریسم ها و قدرت اطلاعاتی ایران به آنان جرأت نمی دهد به خاک ایران نزدیک شوند و می دانند ورود به خاک ایران، برای آنان مساوی با مرگ است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دسترسی تروریست ها به مواد شیمیایی در موصل و بیجی عراق، گفت: خطر واقعی آنجاست که تروریست ها با دانش دانشجویانی که در دانشگاه های پیشرفته دنیا دارند، فنون استفاده از سلاح های کشتار جمعی را بیاموزند و با بی رحمی هایی که در کشتن انسان ها دارند، در مناطق مختلف دنیا به کار گیرند و این موضوع ضرورت یک فکر عاقلانه از سوی عقلای جهان را می طلبد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سوال ژرار لارشه که درباره آینده سوریه پرسیده بود، گفت: مملکت سرزمین های اشغالی از آنها گرفته شود، البته مبارزه با تروریست ها در سوریه خیلی مشکل شده است، چون وارد زندگی عادی مردم شده اند و قلع و قمع کامل آنان در شرایط فعلی سخت است، زیرا به طور مختلف در جامعه ریشه دوانده اند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همکاری عملی کشورهای قوی منطقه و کشورهای پیشرفته جهانی را برای مبارزه اساسی با تروریست ها را ضروری دانست و با تشریح علل گسترش تروریست ها، گفت: آنچه که ریشه تروریسم را در دراز مدت می خشکاند، کم کردن نارضایتی های مردم در کشورهای فقیر است، چون مردم این کشورها از دست کشورهای پیشرفته عصبانی هستند و فکر می کنند عقب ماندگی، فقر و جهل شان معلول استعمارگران است، پس نیاز به یکسری اقدامات سخت و زمانبر است تا خاطر جامعه جهانی جمع شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به تقاضای رئیس مجلس سنای فرانسه که وی را معمار ترمیم روابط کشورهای اسلامی، مخصوصاً روابط ایران و فرانسه خوانده بود و اصرار می کرد که جامعه جهانی هنوز از شما چنین انتظاری دارد و چرا مثل سابق برای رفع کدورت ها اقدام نمی کنید؟، گفت: شرایط سیاسی عربستان بعد از ملک عبدالله عوض شده و اگر عقلانیت سیاسی سابق بود، عربستان به عنوان کشوری که بزرگترین زیارتگاه های مسلمانان را دارد، خود را درگیر اختلافات و گرفتاری های سیاسی، نظامی، فرهنگی و حتی دینی و مذهبی با کشورهای اسلامی نمی کرد.
وی افزود: البته ناامید نیستیم و با اتخاذ سیاست های واقع گرایانه و یادآوری جایگاه دو کشور ایران و عربستان در جهان اسلام، می توان از اختلافات عمیق و کشته شدن پیروان مذاهب مختلف اسلامی جلوگیری کرد که البته تحقق این مهم،راهکارهای مناسب خودش را دارد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره آینده لبنان و همکاری های سه جانبه فرانسه، ایران و عربستان که سوال و تقاضای آقای ژرار لارشه بود، گفت: حل مسائل لبنان با توجه به ترکیب دینی جمعیتی آن که مسیحیان و مسلمانان شیعه و سنی هستند، از طریق همکاری های سه کشور فرانسه، ایران و عربستان آسان تر است.
وی اضافه کرد:اگر همکاری های تهران و پاریس برای اصلاح امور لبنان بیشتر و عمیق تر شود خیلی زود به نتایج دلخواه می رسیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش و جایگاه حزب الله در ساختار سیاسی، فرهنگی و حتی نظامی لبنان، گفت: جوانان لبنانی که به تدریج آموزش دیده اند و مسلح شده اند و به کرات از خاک خود در مقابل رژیم اشغالگر قدس دفاع کرده و پیروزی های چند سال اخیر آنان تاریخی شده است.


ژرار لارشه نیز در این دیدار با ابراز خشنودی عمیق خویش به خاطر دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی، وی را شخصیتی حکیم و با نگاه بلند سیاسی در مسائل منطقه ای و بین المللی خواند.
وی ادامه داد: طبیعی بود که وقتی به ایران آمدم، با توجه به تجربه های خوب، مقامات و مسؤولیت های عالی و حکمت و تدبیری که در اداره جامعه و گسترش روابط ایران با کشورهای مختلف داشتید و دارید، با شما دیدار داشته باشم.
رئیس مجلس سنای فرانسه، با تأکید بر این جمله که به محض ورود به فرانسه حتماً شرح این سفر و مخصوصاً جزییات سخنان جناب عالی را با آقای فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در میان می گذارم، گفت: این سفر با ترکیب هیأت همراهم که نخست وزیر سابق فرانسه در زمان آقای شیراک هم با ماست، در زمانی انجام می شود که دوران بازسازی اعتماد و گسترش روابط تهران ـ پاریس است.
وی با تأکید بر این جمله که همکاری های سیاسی و اقتصادی با ایران برای ملت و دولت فرانسه اهمیت دارد، گفت: در دیداری که روسای جمهور دو کشور در آینده نزدیک خواهند داشت، برای گسترش روابط در همه زمینه ها، وارد برنامه های اجرایی خواهند شد.
ژرار لارشه، با ابراز نگرانی از اوضاع نه چندان مناسب لبنان که هر از گاهی شاهد انفجارات و کشته شدن مردم این کشور هستیم، گفت: لبنان برای فرانسه، ایران و عربستان مهم است و خوب است راهکار شما به عنوان شخصیتی حکیم، چراغ راه مسؤولان در این سه کشور باشد.
رئیس مجلس سنای فرانسه، با بیان این جمله که با رئیس فراکسیون حزب الله در مجلس لبنان ارتباط داریم، گفت: برای برقراری صلح در لبنان با همه گفت وگو خواهیم کرد و البته می دانیم نقش حکیمانه شما در این شرایط بسیار برجسته است.
وی با ابراز تأسف نسبت به اتفاقاتی که در سوریه می افتد، اظهار امیدواری کرد که جامعه بین المللی با همکاری های سازنده جلوی گسترش و پیشروی تروریسم ها را بگیرند که حادثه 13 نوامبر پاریس نشان داده، این جماعت به هیچ کشوری رحم نمی کنند.

201/201

کد خبر: 565905

وب گردی

وب گردی