تبعات سنگین اقتصادی آلودگی هوا در کلان‌شهرها / هزینه 6.5 هزار میلیارد تومانی آلودگی هوا برای پایتخت

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران،با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مغفول در زمینه آلودگی هوا، تبعات سنگین اقتصادی آن برای کلان شهرهاست، افزود: بر اساس واقعی سازی به روش نرخ تورم هزینه آلودگی هوا برای پایتخت 66.74 هزار میلیارد ریال برآورد شده است .

به گزارش ایسکانیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، سید محسن طباطبایی مزدآبادی با انتقاد از بی توجهی دستگاه‌ها در مدیریت آلودگی هوا، گفت: متاسفانه تنها وقتی میزان غلظت آلاینده ها به مرز هشدار می رسد مساله آلودگی هوا به اولویت دستگاه ها تبدیل می شود در حالی که سیاست های مقطعی تنها مسکن شرایط بحرانی هستند.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مغفول در زمینه آلودگی هوا، تبعات سنگین اقتصادی آن برای کلان شهرهاست، خاطرنشان کرد: در سال 2013 تبعات اقتصادی آلودگی هوا در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه (OECD) به رقم 2.3 هزار میلیارد دلار رسیده است و در کشور چین نیز این عدد حدود 1.6 هزار میلیارد دلار برآور شده است.

مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری، افزایش هزینه های بخش های سلامت ، بهداشت و درمان، تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی و مراکز خدماتی و آثار منفی اجتماعی آلودگی هوا از جمله مولفه‌هایی دانست که در بالابردن تبعات اقتصادی آلودگی هوا نقش دارند و ادامه داد: در کلان شهر تهران در روزهای آلوده میزان مرگ و میر از 150 نفر به 180 تن افزایش می یابد و این به معنای از دست دادن منابع انسانی به عنوان باارزش ترین سرمایه های کشور است.

طباطبایی به نتایج پژوهش دانشگاهی در زمینه برآورد هزینه‌های ناشی از آلودگی هوا در شهر تهران در سال 90 نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این پژوهش که محققان دانشگاه تهران آن را انجام داده‌اند سهم هزینه خارجی چهار آلاینده CO،SO2، NOx و PM در شهر تهران، برای سال 1390 به تولید ناخالص داخلی ایران و تهران به ترتیب 0.18 و 0.71 درصد می باشد.

وی با اشاره به اینکه نتایج نشان می دهد که هزینه های خارجی ناشی از آلودگی چهار آلاینده برای کلان شهر تهران در سال 90 مبلغی بالغ بر 18.06 هزار میلیارد ریال بوده است، افزود: این عدد با توجه به قیمت های سال 81 به دست آمده است که بر اساس واقعی سازی به روش نرخ تورم 66.74 هزار میلیارد ریال برآورد شده است .

نائب رئیس هیأت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران میزان کل هزینه خارجی ناشی از چهار آلاینده در سال 90 را تقریبا یک و نیم برابر بوجه پیشنهادی وزارت علوم درهمان سال عنوان کرد و گفت: در این تحقیق هزینه خارجی مجموعه پولی است که بتواند صدمات ناشی از انتشار مواد آلاینده و گازهای گلخانه ای را جبران کند.

مدرس دانشگاه خوارزمی در پایان با بیان اینکه تعطیلی مدارس و یا ادارات راه حل مشکل آلودگی هوا نیست بلکه صدمات اقتصادی و آموزشی بیشتری را به کشور وارد می کند، گفت: چندی پیش از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی محیط زیست ابلاغ شده که دو بند آن صراحتا به مباحث محیط زیست شهری مرتبط است و می تواند به عنوان راهکار عبور از این شرایط قلمداد گردد.

401401

کد خبر: 566275

وب گردی

وب گردی