اعتراضات به یک اعدام

بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان و چند بار به تعویق افتادن اجرای حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر - روحانی شیعه و از منتقدان حکومت آل‌سعود در عربستان - او به همراه 46 نفر دیگر به اعدام شد. این اقدام، همانطور که پیش‌بینی می‌شد، خشم بسیاری از مسلمانان و بویژه شیعیان را در ایران، عربستان، بحرین و چند کشور دیگر برانگیخت و مقام‌های عالیرتبه زیادی هم به این اقدام اعتراض و آن را محکوم کردند.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از شبکه مجازی آستان،حتی آمریکا هم به این مساله واکنش نشان داد و آن را نقض حقوق بشر و اقدامی در جهت فرقه‌گرایی و افزایش اختلافات مذهبی قلمداد کرد. ایران نیز که از پیش‌تر در صدر معترضان به حکم شیخ نمر بود، پس از اعدام او، این اقدام را به شدت محکوم کرد و از مقام معظم رهبری تا رؤسای قوا و وزارت امور خارجه در این رابطه سخن گفتند و مراتب اعتراض شدید خود را بیان کردند. یک روز پس از اقدام تحریک‌آمیز عربستان، در این پرونده به برخی واکنش‌ها در این ارتباط پرداخته‌ایم.

نوذر شفیعی، اعدام شیخ نمر نقض فاحش حقوق بشر است

اعدام شیخ نمر قطعاً نقض فاحش حقوق بشر محسوب می‌شود؛ بویژه در این روزها که حقوق‌بشر به عنوان یک موضوع بسیار مهم قلمداد می‌شود و افکار عمومی دنیا نسبت به این موضوع حساس‌تر شده است. این اقدام عربستان سعودی درواقع اعدام حقوق اساسی انسان‌ها و جوامع بشری ارزیابی می‌شود و این کشور نشان داد که شیعیان در آنجا امنیت ندارند. بر همین اساس، باید برای حفظ امنیت شیعیان در آن کشور اقدامات دیپلماتیکی از سوی کشورهای مسلمان انجام شود.

حجت الاسلام محمدحسین اختری، عربستان با پول‌های بادآورده، مسلمانان را می‌کُشد

جنایت وحشیانه آل‌سعود درباره شیخ باقر النمر و نیز کشتار 46 مسلمان دیگر، اقدامی است که نظیر آن در گذشته هم انجام شده و در واقع هر روز در عربستان اعدام‌های مشابه انجام می‌شود. عربستان با پول‌های بادآورده نفتی و پشتیبانی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی، چند سال است که در عراق و سوریه نیز مردم را به خاک و خون می‌کشد و ماه‌هاست مسلمانان شیعه و سنی در کشور یمن را با قتل‌عام می‌کند که این اقدامات محکوم است.

لاله افتخاری، باید از سوی مجامع بین‌المللی و کشورهای اسلامی پیگیری شود

ما اعدام شیخ نمر را محکوم می‌کنیم و معتقدیم این کار سعودی‌ها خلاف حقوق بشر بوده است. این کار ضد حقوق بشری که از سوی آل‌سعود انجام شد، حتماً باید از سوی مجامع بین‌المللی و کشورهای اسلامی پیگیری و محکوم شود. در ضمن، این اعدام، دولت عربستان را به زمان سقوط آنها را نزدیک می‌کند؛ چراکه همانطور که می‌دانیم، حکومت با کفر می‌تواند ادامه داشته باشد اما با ظلم ادامه نمی‌یابد.

علی مطهری، اجرای برجام، ضربه‌ای کاری به عربستان و اسرائیل است

ما باید پاسخ عربستان را در جای خود بدهیم. پاسخ آل سعود باید در یمن، سوریه و عراق و نیز با کمک به مخالفان حکومت این کشور داده شود تا آل‌سعود دوباره مرتکب این گستاخی‌ها نشود، مخصوصاً که این گستاخی‌ بعد از حادثه منا بوده و هنوز این کشور به وظایف خود در قبال آن حادثه عمل نکرده است. همچنین اجرای برجام یک ضربه کاری به عربستان و اسرائیل است که از تیرگی روابط ایران و دنیای غرب بهره‌برداری می‌کنند. تحکیم اتحاد اسلامی میان شیعه و سنی نیز پاسخ دیگری است به حکام ظالم سعودی، زیرا آنها به دنبال ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند و یکی از هدف‌هایشان از اعدام شیخ نمر فرقه گرایی و دامن زدن به تفرقه در دنیای اسلام است. به شهادت رساندن شیخ نمر ناشی از خامی و بی‌تجربگی حکام جدید عربستان و موجب تنزل جایگاه این کشور بین کشورهای مسلمان است. اینها نشانه‌هایی از سقوط و انقراض حکومت آل‌سعود است و قطعاً خون مظلوم اثر خود را خواهد داشت.

علی‌اکبر ولایتی، اعدام شیخ نمر هیچ توجیهی ندارد

اعدام شیخ نمر که به مظالم سعودی‌ها اعتراض کرد، هیچ توجیهی ندارد و در هیچ کجای دنیا دیده نشده است که فردی به خاطر اعتراض به حکومت اعدام شود. بین ربوده شدن شیخ زکزاکی و اعدام شیخ نمر ارتباطی وجود دارد و در دزدیده شدن شیخ زکزاکی، عربستان به صورت غیرمستقیم و در شهادت شیخ نمر به صورت مستقیم دخالت داشته است و ما مطمئن هستیم که خون این شهید دامان دولت عربستان را خواهد گرفت. اقدام عربستان به دنبال ناراحتی دولت سعودی از وقایع یمن صورت گرفت.

حجت‌الاسلام حسن اسدالهی سلطان‌آبادی، با این اقدامات، آتش اختلافات مذهبی را شعله‌ورتر کردند

آنهایی که حکم اعدام شیخ نمر را صادر کردند، آتش اختلاف مذهبی را بیش از پیش شعله‌ور کردند. آل‌سعود و وهابی‌ها مهره‌هایی در دست استکبار جهانی محسوب می‌شوند و گام‌هایی که برمی‌دارند، در راستای اهداف استکبار است. درواقع آنها با این کارشان به نوعی به استکبار جهانی خوش‌خدمتی کردند. امت اسلام باید به این مسأله واکنش درخور توجهی بدهد و سکوت نکند تا مبادا این اتفاق ناگوار، فراموش شود.

201/201

کد خبر: 569763

وب گردی

وب گردی