کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، نخستین مرکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی صنعت غلات در کشور

کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، همزمان با ایام دهه فجر انقلاب با اهداف پژوهشی، آموزشی، خدماتی، تولیدی و درآمدزایی در دانشکده علوم و فناوری‌های نوین این واحد افتتاح و آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسکانیوز، رییس کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، علت راه‌اندازی این کلینیک، اهداف، تاریخچه و مقایسه با مراکز مشابه آن را تشریح کرد و گفت: این کلینیک نخستین مرکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی صنعت غلات در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی موجود در کشور است.

سولماز صارم‌نژاد نمینی رییس این کلینیک در حاشیه مراسم افتتاح، علت راه‌اندازی کلینیک غلات واحد علوم دارویی را تشریح و اضافه کرد: با توجه به اینکه نان و سایر فراورده‌های تهیه شده از آرد از منابع عمده تامین انرژی اقشار مختلف جامعه است، اماایجاد تنوع در انواع فراورده‌های مشتق از غلات، بهبود محصولات جدید، بکارگیری فناوری‌های نوین در تولید محصولات سالم و مغذی همواره مورد توجه محققان این زمینه در تمامی کشور‌ها است.

وی ادامه داد: در این راستا با توجه به اینکه رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقاطع کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد اکنون در واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی دایر است و از سوی دیگر سرمایه گذاری در زمینه صنایع تولید نان در دسته اولویت‌های سرمایه گذاری مد نظر دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هست، تربیت متخصص صنایع غذایی ماهر و کارآزموده به‌ویژه در حوزه صنعت غلات ضروری است.

صارم‌نژاد نمینی افزود: از سوی دیگر با توجه به مطرح بودن و سطح بالای علمی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه داروسازی و توجه به اینکه ارتباط تنگاتنگی در دنیای امروز میان علوم غذایی و دارویی برقرار است، احداث کلینیک غلات یکی از راهکارهای موثر برای ارتقای سطح علمی این واحد دانشگاهی با تکیه بر انجام پروژه‌های تحقیقاتی خواهد بود.

رییس کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تاریخچه و مقایسه با مراکز مشابه این صنعت را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا آموزش‌های آکادمیک فقط به‌صورت تئوری نبوده و به‌ویژه در مورد رشته‌های فنی و مرتبط با صنعت همواره امکاناتی در داخل دانشگاه به‌صورت یک خط تولید پایلوت کوچک برای آشنایی عملی دانشجویان وجود دارد و از سوی دیگر با توجه به احساس نیاز به وجود یک مرکز تحقیقاتی فعال در زمینه تولید فراورده‌های غلات سلامت محور، ایده ایجاد چنین مرکزی از اوایل سال ۱۳۹۲ از سوی این جانب مطرح شد که خوشبختانه با توجه به درایت آقای دکتر رضایت رئیس واحد، پس از ارایه طرح کسب و کار در جلسات تخصصی مورد موافقت قرار گرفت و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شد.

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی عنوان کرد: این کلینیک نخستین مرکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی صنعت غلات در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی موجود در کشور است. با توجه به اینکه اکنون هیچ یک از دانشکده‌های صنایع غذایی دانشگاه‌های کشور دارای تجهیزاتی با مشخصات این کلینیک نیستند، بنابراین پس از بهره‌برداری، این مرکز قادر به پوشش دهی نیازمندی‌های آموزشی و پژوهشی از یک سو و ارایه خدمات مشاوره‌ای، آزمایشگاهی و تولیدی در حوزه صنعت غلات خواهد بود.

صارم‌نژاد نمینی افزود: از سوی دیگر با توجه به مطرح بودن و سطح بالای علمی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه داروسازی و توجه به اینکه ارتباط تنگاتنگی در دنیای امروز میان علوم غذایی و دارویی برقرار است، احداث کلینیک غلات یکی از راهکارهای موثر برای ارتقای سطح علمی این واحد دانشگاهی با تکیه بر انجام پروژه‌های تحقیقاتی خواهد بود.

رییس کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تاریخچه و مقایسه با مراکز مشابه این صنعت را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا آموزش‌های آکادمیک فقط به‌صورت تئوری نبوده و به‌ویژه در مورد رشته‌های فنی و مرتبط با صنعت همواره امکاناتی در داخل دانشگاه به‌صورت یک خط تولید پایلوت کوچک برای آشنایی عملی دانشجویان وجود دارد و از سوی دیگر با توجه به احساس نیاز به وجود یک مرکز تحقیقاتی فعال در زمینه تولید فراورده‌های غلات سلامت محور، ایده ایجاد چنین مرکزی از اوایل سال ۱۳۹۲ از سوی این جانب مطرح شد که خوشبختانه با توجه به درایت آقای دکتر رضایت رئیس واحد، پس از ارایه طرح کسب و کار در جلسات تخصصی مورد موافقت قرار گرفت و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شد.

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی اظهار کرد: این کلینیک نخستین مرکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی صنعت غلات در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی موجود در کشور است. با توجه به اینکه اکنون هیچ یک از دانشکده‌های صنایع غذایی دانشگاه‌های کشور دارای تجهیزاتی با مشخصات این کلینیک نیستند، بنابراین پس از بهره‌برداری، این مرکز قادر به پوشش دهی نیازمندی‌های آموزشی و پژوهشی از یک سو و ارایه خدمات مشاوره‌ای، آزمایشگاهی و تولیدی در حوزه صنعت غلات خواهد بود.

وی هدف از ایجاد و راه‌اندازی این کلینیک را تشریح کرد و گفت: یکی از اهداف مهم راه‌اندازی کلینیک غلات مطالعه و بررسی در زمینه تولید دانش فنی و بومی سازی دانش تولید فراورده‌های فراسودمند غلات (نظیر فرمولاسیون‌های ویژه بیماران خاص و....) است. در این راستا کیفیت پایان نامه‌های دانشجویان مقطع کار‌شناسی ارشد صنایع غذایی نیز بهبود یافته که خود سبب ارتقای سطح علمی واحد از یک سو و ارایه دانش فنی تولید شده به بازار مصرف از سوی دیگر می‌شود.

این مسئول، اهداف آموزشی این کلینیک را یادآور شد و ادامه داد: راه‌اندازی این طرح سبب ارتقای کیفی آموزش تکنولوژی غلات شده که خود منجر به تربیت نیروی متخصص ماهر و کارآمد می‌شود و علاوه بر کسب دانش مربوطه به صورت تئوری به لحاظ عملی نیز توانمند بوده و در درازمدت قادر به ارایه خدمت و کارآفرینی خواهد بود. به عبارت دیگر یکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاهی کشور که تربیت نیروی متخصص صرفا متکی به تئوریات است با راه اندازی طرح‌های اینچنینی تا حدی مرتفع خواهد شد.

صارم‌نژاد نمینی، اهداف خدماتی این کلینیک را با توجه به امکانات فنی پیش‌بینی شده در طرح، ارایه خدمات آموزشی به سایر مراکز دانشگاهی برای برگزاری واحد عملی دروس مرتبط، ارایه خدمات پژوهشی به مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، صنعتی و محققان در محدوده امکانات موجود در کلینیک، ارایه خدمات مشاوره‌ای و پذیرش سفارش صنایع مربوطه برای فرموله کردن محصول موردنظر و تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط و فروش دانش فنی تولید شده به واحدهای متقاضی عنوان کرد.

وی در مورد اهداف تولیدی این طرح اضافه کرد: هرگونه فرمولاسیون جدید برای گروه‌های هدف غذایی مختلف که در قالب پروژه‌های تحقیقاتی به نتیجه برسد، برای رفع نیاز پرسنل، دانشجویان واحد یا فروش به عموم از اهداف تولیدی این طرح است.

این مسئول با توجه به اهداف در نظر گرفته شده مخاطبان گفت: این طرح را می‌توان در گروه‌های مشتریان دانشگاهی، صاحبان صنایع و طراحی پروژه‌های جدید و فروش دانش فنی طبقه بندی کرد.

وی افزود: در بخش مشتریان دانشگاهی با توجه به امکانات در نظر گرفته شده در این طرح می‌توان با معرفی درست و مناسب طرح و امکانات و خدمات آزمایشگاهی و تولیدی آن به مراکز دانشگاهی مستقر در استان تهران و البرز و از جمله واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی که در استان تهران مستقر بوده و رشته صنایع غذایی در آنها دایر است از طریق عقد قرارداد با این واحدها، واحد عملی درس تکنولوژی غلات و پایان نامه‌های دانشجویی سایر مراکز دانشگاهی را در کلینیک برگزار کرد.

رییس کلینیک غلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی بخش صاحبان صنایع را یادآور شد و بیان کرد: بسیاری از صنایع تولیدی فراورده‌های غلات علاقه‌مند به بهبود یا توسعه محصولات خود و معرفی محصولات جدید به بازار مصرف بوده یا در تولید محصولات خود دچار مشکلات فنی هستند. این دسته از کارخانجات در صورت بازاریابی درست و معرفی صحیح امکانات و خدمات قابل ارایه، می‌توانند از مشتریان کلینیک شده و در قبال دریافت تعرفه‌های تعریف شده خدمات دریافت کنند.

صارم‌نژاد نمینی در مورد طراحی پروژه‌های جدید و فروش دانش فنی گفت: نیروی متخصص شاغل در این کلینیک، دارای توان علمی در طراحی پروژه‌های جدید در راستای تولید فراورده‌های جدید یا بومی سازی دانش فنی برخی فراورده‌های مرتبط و سپس بازاریابی برای فروش آنها به صاحبان صنایع است.

وی ابراز امیدواری کرد که در گام‌های بعدی از محل درآمد فروش خدمات، این مرکز گسترش و توسعه بیشتر یافته تا بتوانیم قدمی موثر در راستای ارتقای هرچه بیشتر سطح دانش فنی دانشجویان این رشته و همچنین بهبود کیفیت و تنوع محصولات غلات در جامعه برداریم.

10101

کد خبر: 589245

وب گردی

وب گردی