ترکیه به دنبال قانون اساسی مذهبی است

رییس پارلمان ترکیه اعلام کرد، این کشور باید قانون اساسی بر اساس مذهب کشور داشته باشد. این اظهارات وی برخی نگرانی‌های مطرح در جامعه ترکیه را درباره اسلامی سازی قانون اساسی ترکیه تحت حاکمیت حزب عدالت و توسعه افزایش داده است.

به گزارش ایسکا به نقل از ایسنا، اسماعیل قهرمان می گوید: به عنوان یک کشور مسلمان چرا باید در شرایطی خود را قرار دهیم که از دین خود دور شویم؟

هم چنین یک نماینده حزب عدالت و توسعه در کنفرانسی در استانبول گفت: ما در یک کشور مسلمان زندگی می‌کنیم. در نتیجه باید یک قانون اساسی اسلامی داشته باشیم. سکولاریسم دیگر یکی از ویژگی‌های قانون اساسی جدید نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منتقدان بر این باورند که حزب عدالت و توسعه به خصوص رجب طیب اردوغان از زمان به قدرت رسیدن در سال 2002 در ترکیه، به دنبال حذف ویژگی‌های سکولاریسم است که توسط کمال مصطفی آتاتورک، بنیانگذار ترکیه مدرن در قانون اساسی کشور گنجانده شده است.

در طول دو سال گذشته دولت ممنوعیت‌هایی را درباره ورود زنان و دختران دارای پوشش سر به مدارس را حذف کرد.

در همین راستا کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه یکی از منتقدان اصلی دراین باره است.

وی در پیامی در توئیتر نوشت: "بحران‌های به وجود آمده در خاورمیانه توسط کسانی ایجاد شده‌اند که همانند تو فکر می‌کنند، کسانیکه مذهب را ابزار سیاسی می‌کنند. سکولاریسم باعث ایجاد فضایی می‌شود که هر کس می‌تواند آزادانه مذهب خود را داشته باشد، آقای قهرمان!"

هم چنین رییس پارلمان ترکیه در بخش دیگری از اظهاراتش با حمایت از ایجاد سیستم ریاست جمهوری در این کشور، ادعاهای موجود مبنی بر اینکه این سیستم، کشور را به سمت اقتدارگرایی می‌کشاند، رد کرد.

وی ادامه داد: برخی اعلام می‌کنند که سیستم ریاست جمهوری به معنای دیکتاتوری است، اما ارتباط میان این دو چیست؟ آیا باراک اوباما(رییس جمهوری آمریکا) دیکتاتور است؟

300300

کد خبر: 628465

وب گردی

وب گردی