تهران- ایسکانیوز: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه ششم توسعه تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع و روش توسعه سال‌های قبل، باید در تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور، اقتصاد دانش‌بنیان اولویت و در محوریت اصلی قرار بگیرد.


به گزارش روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری در نخستین جلسه ستاد برنامه ششم توسعه در معاونت علمی فناوری اظهار کرد: اگر چه این جلسه نخستین جلسه ستاد برنامه ششم بود، اما خوشبختانه مطالب خوبی مطرح شد.
وی افزود: علاوه بر اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز، وجود اسناد جدیدی از جمله ابلاغیه سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» از سوی مقام معظم رهبری بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و مصوبه جدید دولت برای خروج از رکود اقتصادی که ناظر به برنامه ششم توسعه است.


وی به جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور اشاره و تصریح کرد: امروز نگاه ویژه‌ای به بحث اقتصاد دانش‌بنیان متوجه شده و توجه به این موضوع در کشور بسیار جدی شده است.


دکتر ستاری با اشاره به بازدیدهایی که از مراکز علمی و تحقیقاتی چند استان داشته است، ابراز کرد: وضعیت فعلی برخی از استان ها، بسیار شبیه وضعیتی است که کل کشور دچار آن است. این استان ها و کلانشهرها به دلیل محدودیت های زیست محیطی در حقیقت دیگر هیچ ظرفیتی برای توسعه و پویایی در شکل فعلی ندارند. به طوری‌که در آنها حتی توانایی راه‌اندازی یک کارخانه جدید متصور نیست.


وی افزود: علیرغم وجود دانشگاه‌های معتبر، نیروی انسانی مشکلات محیط‌زیستی از جمله کمبود شدید آب، آلودگی هوا، معضل اشتغال و مشکلاتی از این دست چالش اصلی شده است. این معضل به روش غلط توسعه طی سال‌های گذشته برمی‌گردد. دیگر جایی برای توسعه با تأسیس کارخانه‌های جدید مبتنی بر صنایع آلاینده وجود ندارد و باید به دنبال شیوه‌ای جدید برای توسعه پیش بگیریم. چون به علت محدودیت منابع و ظرفیت‌ها، امکان تأسیس کارخانه جدید وجود ندارد. حتی اگر چند کارخانه جدید مثل کارخانه سیمان، فولاد و امثالهم ایجاد شود، در توسعه یا اشتغال تحول خاصی اتفاق نخواهد افتاد.


دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی به ضرورت جایگزینی اقتصاد دانش‌بنیان به جای روش‌های توسعه قبلی اشاره و تصریح کرد: باید اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه کشور و برنامه آن تمرکز شود. در بحث سیاست‌گذاری برنامه ششم توسعه در حوزه فناوری و نوآوری، بسیار عقب هستیم. اقدامات زیادی باید صورت بگیرند ضمن این که جایگاه بودجه سال آینده کشور در این سیاست‌گذاری بسیار جدی است و باید مورد توجه قرار بگیرد.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه ششم توسعه تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع و روش توسعه سال‌های قبل، باید در تدوین برنامه ششم توسعه، اقتصاد دانش‌بنیان اولویت و محوریت اصلی قرار بگیرد.طی چند جلسه‌ای که بنده با آقای دکتر نوبخت داشتیم، ایشان تأکید ویژه ای روی این حوزه داشتند تا بحث اقتصاد دانش‌بنیان محور اصلی برنامه ششم توسعه قرار بگیرد.


سال گذشته به بزرگ‌ترین دستاورد بودجه در فناوری و نوآوری و نوآوری دست یافتیم و توانستیم صندوق نوآوری و شکوفایی را احیا و فعال کنیم. البته در احکام بودجه‌ای این حوزه اتفاق نیفتاد و نیازمند تدوین احکام بودجه کشور در حوزه فناوری و نوآوری هستیم. باید برنامه مشخصی برای بودجه در حوزه نوآوری و فناوری کشور ارائه کنیم که ظرفیت برنامه ششم برای اینگونه فعالیت ها بسیار قابل توجه است و باید از آن بهره برد.

کد خبر: 67057

وب گردی

وب گردی