رئیس سازمان امور دانشجویان: حضور ۴میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو در سال تحصیلی جدید

رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: در مجموع ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو امسال در بخش های دولتی و غیردولتی در دانشگاه های کشور حضور خواهند داشت.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، مجتبی صدیقی در یک برنامه تلوزیونی به تشریح برنامه های وزارت علوم در آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت.

وی درباره تعداد دانشجویان در سال جاری و تعداد کل دانشجویان گفت: به طور کلی، در سال جاری به شکل اسمی، ۶۰۰ هزار دانشجو به جمع دانشجویان کشور اضافه می شوند.

حضور ۴میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه های کشور

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: از این تعداد، ۱۲ الی ۱۳ هزار دانشجوی دکتری، ۱۸۲ هزار دانشجوکارشناسی ارشد و ۳۹۸ هزار دانشجوی دوره کارشناسی هستند، البته ممکن است تعدادی از دانشجویان جدیدالورود دوره کارشناسی ثبت نام نداشته باشند، ولی در مجموع ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو امسال در بخش های دولتی و غیردولتی خواهیم داشت.

وجود ۳ میلیون مترمربع فضای نیمه تمام در دانشگاه‌ها

وی با اشاره به توسعه فضاهای دانشگاهی افزود: حدود ۳ میلیون مترمربع فضای نیمه تمام در دانشگاه ها وجود دارد، که امیدواریم طی سال جاری وسال های آینده با اختصاص منابع این مشکل حل شود.

صدیقی ادامه داد: ضمن اینکه بخش غیردولتی و خیرین نیز به دانشگاه‌ها کمک می کنند، کاری که وزارت علوم طی چند سال گذشته پیگیری کرده، مقام سازی ساختمان‌های دانشگاهی است که قدمت بالایی دارند.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: بخشی از این ساختمان‌ها میراثی بوده و باید حفظ شوند، برای همین مقاوم سازی این ساختمان ها باید از درون صورت گیرد، اوج مقاوم سازی در سال ۹۴ انجام گرفت.

مقاوم سازی ساختمان های دانشگاهی

وی ادامه داد: دراین سال، چندین ساختمان از دانشکده‌های دانشگاه تهران و برخی شهرستان‌ها مقاوم شد، این برنامه به همین شکل و با تخصیص اعتبار سازمان مدیریت ادامه دارد. ولی در مجموع مشکل اصلی ما فضاهای نیمه تمام دانشگاه ها است.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به وضعیت خوابگاه های دانشجویی و توسعه آن در سال جاری گفت: همان طور که پیش از این نیز اعلام کرده بودیم، خوابگاه های دانشجویی در ۵ سطح رتبه بندی شدند، برهمین اساس اعلام کردیم، امسال خوابگاه های رتبه ۵ را حذف کرده و آنها را ارتقاء خواهیم داد.

ارتقاء ۷۰ درصد خوابگاه های رتبه ۵

صدیقی افزود: ۶۵ ساختمان خوابگاهی رتبه ۵ وجود داشت که اول تابستان سال جاری قراردادهای آن منعقد شد و در حال حاضر ۷۰ درصد آن تحویل داده شده و به رتبه های بالای ۳ ارتقاء یافته است.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: مابقی خوابگاه هایی که باقی مانده اند، ظرف یک الی دو ماه آینده آماده می شوند و ما دیگر خوابگاه رتبه ۵ نخواهیم داشت.

صدیقی ادامه داد: علاوه براین به دانشگاه‌ها اعلام کرده ایم، هرجا با کمبود خوابگاه مواجه شدند، از اجاره خوابگاه و ساختمان‌ها استفاده کنند، صندوق رفاه دانشجویان نیز در بحث کمک رهن آنها کمک خواهد کرد، سال گذشته ۱۳ ساختمان خوابگاهی بدین صورت به خوابگاه ها اضافه شد.

وی افزود: بنیاد ۱۵ خرداد نیز اعلام کرد، ۱۶ خوابگاه دخترانه ایجاد خواهد کرد، همین طور خیرین نیز سال گذشته ۸ ساختمان خوابگاهی را شروع کرده و امسال نیز تعدادی دیگری را شروع کرده‌اند.

وجود ۲۵۵ هزار ظرفیت خوابگاه مجردی

صدیقی یادآورشد: در حال حاضر ۲۵۵ هزار ظرفیت خوابگاه مجردی وجود دارد، ولی هنوز خوابگاه های ما با تراکم مواجه هستند، برای اینکه بتوانیم اکثر دانشجویان را اسکان دهیم، باید به ظرفیت های خوابگاهی اضافه شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان با ابیان اینکه، هنوز استاندارد اسکان را در خوابگاه ها رعایت نمی کنیم، افزود: امیدواریم در برنامه ششم با اضافه شدن ۷۵ هزار ظرفیت خوابگاهی، بتوانیم اسکان دانشجویان را به استاندارد برسانیم.

درخواست معاون وزیر علوم از والدین دانشجویان جدید

وی درباره خوابگاه های خودگردان نیز افزود: ۲۵ الی ۳۰ هزار ظرفیت خوابگاهی به خوابگاه های خودگردان اختصاص دارد، این خوابگاه ها توسط دانشگاه‌های مادر استان، نظارت می شوند، بنابراین درخواست ما از اولیاء دانشجویان جدید و خود دانشجویان این است که به خوابگاه هایی که مورد تایید دانشگاه و صندوق رفاه دانشجویان است، مراجعه کنند.

صدیقی خاطرنشان کرد: اسامی خوابگاه ‌های خودگردان موردتایید، در سایت صندوق رفاه وزارت علوم وجود دارد، دانشجویان حتما به ساختمان های مورد تایید مراجعه کرده و از اقامت در خوابگاه های غیر مجوز دار، خوداری کنند.

وی با اشاره به وام های دانشجویی افزود: صندوق رفاه دانشجویان چند دسته وام به دانشجویان ارایه می دهد، وام شهریه، وام مسکن، وام ازدواج، وام ضروری و وام تحصیلی، که وام شهریه، به دانشجویان شبانه، غیرانتفاعی و آزاد اختصاص می یابد.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: طی ۲ الی ۳ سال گذشته درتخصیص منابع، ازسوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مشکل مواجه بودیم به طوریکه در سال ۹۳ نتوانستیم، سهمی را که دولت ارایه می‌داد، دریافت کنیم.

وی ادامه داد: سال ۹۴ از محل منابع صندوق رفاه وزارت علوم و بخشی از تخصیصی که دریافت کرده بودیم، توانستیم نزدیک ۲۰۰ میلیارد تومان وام شهریه را بین مراکز مختلف توزیع کنیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: امسال نیز به جهت اینکه این تخصص زودتر اختصاص یابد، پیگیری هایی توسط دو وزارت خانه علوم و بهداشت صورت گرفته است، از سازمان برنامه بودجه درخواست کرده ایم، زودتر این بودجه را اختصاص دهند.

وی خاطرنشان کرد: البته ما وام شهریه را معطل تخصیص نخواهیم کرد و از آغاز سال تحصیلی جدید، با استفاده از درآمدهای اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان این وام را اختصاص خواهیم داد.

افزایش ۳۳ الی ۲۰۰ درصدی وام های دانشجویی

صدیقی به افزایش سایر وام های دانشجویی در سال جاری اشاره کرد و گفت: ولی خوشبختانه در سایر وام ها با افزایش ۳۳ الی ۲۰۰ درصد مواجه بودم، تعرفه وام تحصیلی تا ۵۲ درصد، وام مسکن تا ۷۶ درصد، وام ضروری تا ۲۰۰ درصد، وام ودیعه مسکن ۳۳ درصد و وام ازدواج از یک ونیم میلیون تومان به دو میلیون تومان افزایش یافته اند.

101

کد خبر: 679753

وب گردی

وب گردی